Dezbatere "Miza egalității de gen în politică - 26.11.2018, FSPUB

Uitându-ne la componența guvernelor, a parlamentelor, a consiliilor directoare ale partidelor politice, constatăm că egalitatea între femei și bărbați în politică rămâne doar la stadiul de intenție în multe țări europene. Facultatea de Științe politice (FSPUB) a Universității din București, Centrul pentru Politicile Egalității de Șanse (CPES) al aceleiași facultăți, CEREFREA Villa Noël, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România vă invită la întâlnirea-dezbatere cu Armelle Danet și Claire Guiraud având subiectul „Mizele parității. Pentru o adevărată egalitate de gen în politică”.

Eveniment în limba franceză. Un interpret pentru franceză-română-franceză va fi prezent pentru nefrancofoni.
Când ? Marți, 27 noiembrie 2018, ora 18:00
Unde ? La Facultatea de Științe politice, sala P5 (Calea Plevnei, nr. 59)



Armelle Danet, fost cadru de conducere în industria informatică, este astăzi membră asociată a Comisiei „Paritate” a Înaltului Consiliu pentru Egalitatea dintre Femei și Bărbați. Este de asemenea vice-președinta asociației „Elles aussi” („Și ele”), o rețea pluralistă de asociații de femei cu origini foarte diverse, cu dezvoltare atât națională cât și regională, reunite în jurul unui obiectiv comun : paritatea în toate instanțele cu membri aleși. Ea este în acest sens membră a Consiliului de admininstrație al Uniunii franceze pentru Lobby european al Femeilor (Coordination Française pour le Lobby Européen des Femmes) (CLEF) și al grupului de lucru „Women in politics” al Lobby-ului european al Femeilor (CLEF).

Claire Guiraud, absolventă a Școlii Superioare de Comerț din Paris, licențiată în antropologie și etnologie, militantă feministă, și după o experiență în consultanță în strategia și organizarea societăților comerciale, a fost responsabilă pentru egalitatea dintre femei și bărbați pentru orașul Ris-Orangis (departamentul Essonne), înainte de a se alătura Înaltului Consiliu pentru Egalitatea dintre femei și bărbați, ca și responsabilă de studii și comunicare între 2013 și 2015. Claire Guiraud a fpst apoi consilieră însărcinată cu drepturile femeilor la cabinetele lui Pascale Boistard, Secretară de Stat însărcinată cu drepturile femeilor, apoi al lui Laurence Rossignol, Ministra pentru familie, copii și drepturile femeilor. Din noiembrie 2016, ea este Secretară generală al Înaltului Consiliu pentru Egalitatea dintre Femei și Bărbați, instanța națională consultativă independentă însărcinată cu drepturile femeilor și cu egalitatea dintre femei și bărbați în Franța.

 
https://www.facebook.com/events/771971293147749/

0 comentarii: