În noiembrie, noi episoade din SECRETS D'HISTOIRE la TV5MONDE

Secrets d’histoire
În fiecare marți la ora  19.40 – EPISOADE NOI

Joséphine de Beauharnais, Nefertiti, Maria Regina Scoției, Lucreția Borgia…Ele sunt reprezentative pentru perioadele în care au trait și destinele lor le-au făcut să fie departe de niște femei obișnuite.

Din Egiptul Antic și până la Revoluția Franceză, trecând prin Renaștere, vă invităm să călătorim împreună în timp pentru a descoperi adevărul despre  aceste femei care au rămas pentru totdeauna în istorie.


BLANCHE DE CASTILLE, Regina mamă a caracterului
13 noiembrie

Extrem de pioasă, obsedată mai presus de orice de salvare eternă a fiului ei, Regele Ludovic al IX-lea, care a fost cunoscut ca Saint Louis(Sfântul Ludovic). Peste toate acestea, Blache a fost o femeie cu o personalitate incredibilă și a dominat secolul al treisprezecelea prin caracterul și curajul său.

MADAME ROYALE, orfana revoluției
20 noiembrie

Fiica lui Ludovic al XVI-lea cu Maria Antoaneta, formată și marcată de Revoluția Franceză, Marie-Thérèse a Franței și-a petrecut peste 40 de ani în exil, iar viața și destinul ei au fost marcate de suișuri incredibile și de prăpăstii îngrozitoare…

MARIE DE MÉDICIS, obsesia pentru putere
27 noiembrie

Provenită din Dinastia Medici, o familie scandaloasă de bancheri toscani, Maria de Medici a experimentat luxul, puterea, umilința și decăderea. Care a fost adevărata ei relație cu Regele Henry al IV-lea, care a umilit-o de nenumărate ori cu amantele și bastarzii săi? A jucat oare Maria de Medici un rol în asasinarea soțului ei?

NEFERTITI, misterioasa Regină a Egiptului
4 decembrie

"Sublima Nefertiti, cea mai frumoasă dintre frumoase", după cum a fost cunoscută în urmă cu peste 3500 de ani, când domnea peste Egipt împreună cu Akhenaton, unul dintre ultimii faraoni ai celei de-a optsprezecea dinastii. Ne îndreptăm către piramide și țara Nilului pentru a descoperi misterul acestei suverane extraordinare.

MARIA STUART, Regina Franței și a Scoției
11 decembrie

Mergem în Scoția, la ruinele Palatului Linlithtgow, unde s-a născut în 1542 Maria Stuart, cu foarte puțin timp înainte de moartea tatălui ei, Regele Iacob al V-lea al Scoției. Așa începe întunecatul și tragicul destin al celei care va deveni Regina Franței și a Scoției ...

europe.tv5monde.com/ro
Facebook : TV5MONDERomania

0 comentarii: