SoundArt Festival 2019 in Quantic, luna martie, cu Riverside, Sunnata, Perihelion si Weedpecker


SoundArt Festival, evenimentul dedicat stilurilor progressive si stoner rock/metal, revine cu editia numarul trei in perioada 8, 9 si 10 martie 2019. Evenimentul se va desfasura in Quantic Club din Bucuresti. Organizatorii dezvaluie cu aceasta ocazie primele patru trupe care si-au confirmat prezenta la noua editie a festivalului: Riverside, Sunnata, Perihelion si Weedpecker. Mai multe trupe vor fi anuntate in curand.

Abonamentele si biletele pot fi achizitionate de pe iabilet.ro. Primele 100 de abonamente au fost puse la vanzare la un pret promotional de 120 de lei.

Riverside - progressive rock/metal, Polonia
www.youtube.com/watch?v=4Wqlts7QWA8
Riverside a fost infiintata in 2001, in Varsovia, si are 7 materiale discografice la activ, majoritatea fiind lansate sub egida prestigioasei case de discuri Inside Out Records. Cel mai recent album al trupei, "Wasteland" a fost lansat in data de 28 septembrie, 2018. Asemanata deseori cu Pink Floyd sau Dream Theater, Riverside este una din cele mai bine cotate trupe de progressive rock din Europa. 

Odata cu lansarea primului material discografic, "Out of Myself" (2003), succesul pe care l-a avut in Polonia a adus formatiei Riverside un contract cu casa de discuri americana Laser’s Edge, dar si o colaborare cu pictorul Travis Smith (Dewin Townsend, Anathema). Incepand cu cel de-al doilea album de studio al trupei, "Voices in My Head", material lansat initial in Polonia (Mystic Production) apoi relansat international sub egida InsideOut, Riverside si-a inceput cariera in adevaratul sens al cuvantului, concertand in intreaga lume si inregistrand vanzari masive, iar "Rapid Eye Movement" (2007), al treilea album de studio, a adus trupei o colaborare cu Dream Theater pentru segmentul european de turneu al legendarei trupe. In 2016, chitaristul Piotr Grudziski a decedat in urma unui stop cardiac, iar compilatia "Eye of the Soundscape", devine ultimul material inregistrat in formula clasica Riverside. Cel mai recent album de studio al trupei, "Wasteland", surprinde publicul cu un nou val de emotii puternice si acorduri magice de chitara.

Sunnata - stoner/sludge metal, Polonia
https://youtu.be/Uf2UfRowy9w
Descrisa de presa de profil ca fiind ritual heavy music, directia muzicala a polonezilor de la Sunnata imbina elemente de stoner/ sludge cu progressive si grunge. Trupa s-a format in 2013 si de atunci au lansat trei albume. Cel mai recent material de studio a fost lansat in 2018 si se intituleaza "Outlands". Cunoscuti drept o trupa foarte expresiva in mediu live, Sunnata a cantat la Tallinn Music Week, Desertfest Berlin, Dome of Rock si au impartit scena cu Mastodon, Uncle Acid and the Deadbeats, The Sword si Kylesa. In 2019, Sunnata vor zgudui din temelii peretii din Quantic Club cand vor participa la SoundArt Festival 2019.

Weedpecker - stoner/psychedelic metal - Polonia
https://www.youtube.com/watch?v=GJlyrbGC9_4
Maestri ai stonerului psihedelic imbinat cu influente grunge, Weedpecker si-au inceput calatoria in 2013 cand fratii Dobry au decis sa experimenteze cu un sunet bazat pe riffuri grele. Daca primul material Weedpecker se inscria in zona clasica a stonerului, noul album din 2018 ne prezinta o trupa mult mai interesata de zona psihedelica si progresiva printr-o abordare de jam in care fiecare piesa este imprevizibila.

Perihelion - avantgarde/post-black metal - Ungaria
www.youtube.com/watch?v=fH1N9lZoJuE
Perihelion a luat nastere in anul 2014 si a devenit in scurt timp unul dintre cele mai originale proiecte post-metal din Ungaria. Avand radacinile deja formate in grupul Neokhrome (2001-2014), formatia Perihelion a lansat sub semnatura sa doua EP-uri si trei albume full-lenght: "Nap fele nez" (2016, EP), "Perihelion" (2014), "Zeng" (2015), "Hold" (EP 2016) si "Orveny" (2017) livrand cu fiecare in parte aceeasi atmosfera haotica, magica si grandioasa care o caracterizeaza.

Informatii abonamente si bilete:
Presale abonamente (limitat la 100 de bucati) - 120 de lei. Dupa vanzarea celor 100 de abonamente la pret promotional, acestea vor putea fi achizitionate la pretul de 150 de lei.
Bilete SoundArt Festival 2019 ziua I - 35 de lei - trupe confirmate: Perihelion
Bilete SoundArt Festival 2019 ziua II - 55 de lei - trupe confirmate: Sunnata, Weedpecker
Bilete SoundArt Festival 2019 ziua III - 70 de lei - trupe confirmate: Riverside

Eveniment consacrat contemporaneitatii, SOUNDART Festival gireaza pentru ingeniozitatea muzicii experimentale moderne ca ferment al procesului sincretic. Primele trei zile ale festivalului vor fi completate de concerte sustinute de numeroase si importante trupe apartinand sferelor rock Stoner si Progressive ale Europei.

Pentru mai multe informatii sau orice fel de intrebari, va asteptam pe pagina evenimentului de pe FB:
https://www.facebook.com/events/1384609415002533/

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

0 comentarii: