Monsieur Delagare performeaza in Shift Pub

   Miercuri 23 martie, ora 20.30 @ Shift
        "Muzica perforeaza poezia"
Monsieur Delagare (Franta) &  Avant'n'Gard (Romania)
 Sezonul de evenimente live debuteaza la Shift cu un concept experimental: muzica si poezie, boemie, arcusuri de vioara si clape de acordeon. Un proiect international si o alaturarea artistica armonioasa : Monsieur Delagare & Avant'n'Gard.
Monsieur DelaGare s-ar autodefini ca impulsul unei descarcari de adrenalina, arcul provocat de Muzica traversand Poezia.
Mustapha Aouar a  infiintat in 1996 "Gare au Theatre", un loc dedicat schimburilor artistice si experimentului. El a produs a produs, incepand cu 1986, aproape 40 de spectacole cu a sa Compagnie de La Gare : « À Tomi Ungerer » pentru ARTE la Opéra du Rhin, cu ansamblul Percussions de Strasbourg , « Odieux visuel » pentru l'École Polytechnique, « Noche de Papel » la Théâtre Lope de Vega din Sévillia, « Chinguetti », jucat de 400 de ori in Franta si in lume, « Souffle », spectacol creat pentru si la Palais de l'Elysée, produs de ARTE, « Poussière d'Étoiles » si multe altele.
Focusul se face acum pe noii autori de teatru poezie, forme hibride, intalniri si editura.
De 5 ani, conduce aventura Monsieur Delagare pe toate drumurile sau mai bine zis, la scena deschisa. Aici a regasit primele sale iubiri, poezia pe muzica improvizata, cu muzicieni intalniti prin hazard ce au devenit in timp adevarati colegi de drum, curiosi si atenti.
Pentru miercuri 23 martie  Monsieur Delagare  v-a pregatit un "recital de poezie zisa, cantata, murmurata, urlata, plansa, etc"
Avant'n'Gard este un colectiv artistic reunit în jurul ideii de improvizaţie şi de naturaleţe a actului muzical. In cluburile de jazz, la ceainării, la festivaluri de muzică contemporană şi de stradă - Avant'n'Gard poate creea o atmosferă psihedelic ambientală, de poveste cu final suspendat, geometric incorectă, armonic îndrazneaţă, ritmic ruptă.... De ascultat alături de un pahar plin cu o seară adâncă. 
Avant'n'Gard inseamna: Maria Balabaş - pian, voce; Mihai Balabaş - vioară, chitară electrică, efecte; Călin Torsan - instrumente de suflat; Gabriel Bălaşa - percuţii
Pentru concertul de la Shift de miercuri 23 martie, Avant'n'Gard au pregatit o serata de romanţe, un amestec de melodie şi haos sonor, raspunsul lor la convenţionalitatea în care trăim:
 ” Romanţele, vechi urme ale trecerii bunicilor si bunicilor bunicilor nostri prin acest spaţiu, ne permit nouă, celor de-acum, să desfăşuram un areal personal - dominat de improvizatie, ştiinţă/neştiinţă, clustere invăţate din manuale pe internet, versificaţie sau altercaţie, ne amintim de noi cei care nu am fost, de exemplu, am învăţat. ne-am îmbuibat. Suntem puţin alteraţi, nu-i aşa? Şi cântarea noastră este la fel, o roată care nu-nvârte cum trebuie sistemul şi ciunteşte convenienţa unei "cântări"...”

Intrarea este libera.
Shift Pub se afla pe strada Eremia Grigorescu, nr.17, vis-à-vis de Teatrul Tandarica
 Parteneri: Ambasada Frantei, Institutul Cultural Francez

0 comentarii: