Germana limba marilor idei la Kulturhaus

Germana este  o limbă europeană şi există motive suficiente pentru a o învăţa. Fie pentru că este o limbă a ştiinţelor, fie pentru următoarea călătorie la Berlin sau poate pentru că nicio altă limbă nu este limba maternă a unui număr mai mare de oameni în Europa.
Ambasada Germaniei în colaborare cu Serviciul German pentru Schimburi Academice şi cu Goethe-Institut lansează la 15 februarie campania „Germana - Limba marilor idei".

Campania face parte dintr-un amplu proiect derulat în mai multe state europene şi finanţat de Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania. Campania din România cuprinde mărturii ale unor reprezentanţi de marcă ai societăţii noastre, cunoscători ai limbii germane, imortalizaţi de fotograful Oltin Dogaru într-o serie de portrete ce fac obiectul unei expoziţii itinerante.
Proiectul "Germana - Limba marilor idei" îşi propune să demonteze clasicele prejudecăţi privind dificultatea de a studia şi învăţa limba germană şi să transpună acest demers într-un alt registru. Cei care pledează în sprijinul acestei campanii din perspectiva „Eu şi limba germană" sunt: Gabriel Liiceanu - scriitor, filozof, Andrei Pleşu - scriitor, rector al Colegiului Noua Europă, Vlad Massaci - regizor de teatru, Cătălin Cioabă - cercetător post-doctoral Universitatea Bucureşti, Michael Schmidt - director general Automobile Bavaria, Dorinel Munteanu - antrenor, Mihaela Sîrbu - actriţă, director Teatrul Fără Frontiere, Ruxandra Demetrescu - istoric de artă, rector al Universităţii de Arte Bucureşti, Iuliana Rusu - manager investment si HR, Laura Manolache - compozitor, director al Muzeului Naţional „George Enescu", Matei Pleşu - scriitor, Roxana Davidescu - creator de bijuterii, Răzvan Popovici - violist, directorul Festivalului SoNoRo, Hanno Höfer - regizor, muzician, Victor Scoradeţ - traducător, critic de teatru, Claudiu Bleonţ - actor, Radu Merica - director general Grup RER, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, Mircea Constantinescu - angajat al Ambasadei Republicii Federale Germania, Mădălin Voicu - dirijor şi Dan Bittman, muzician. Ei relatează, prin intermediul unei expoziţii-foto, despre experienţele lor legate de limba germană. Fotografiile vor putea fi văzute începând din 16 februarie şi până la sfârşitul lunii martie în diferite staţii ale metroului şi în spaţii culturale din Bucureşti, după care acestea vor fi prezentate la Cluj-Napoca şi Braşov.
Spuneţi-ne cum vă plac imaginile şi, cu puţin noroc, puteţi câştiga marele premiu, un curs de limbă germană pentru începători.
Deschiderea oficială va avea loc în prezenţa Ambasadorului Germaniei, domnul Andreas von Mettenheim, marţi, 15. 02. 2011 la ora 18.30 la Librăria Cărtureşti, Cafe Verona, Str. Arthur Verona 13-15, Bucureşti.  Cu acelaşi prilej va avea loc şi dezbaterea pe tema "Eu şi limba germană. Actualitate şi oportunităţi" la care participă Ruxandra Demetrescu, rector al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, Monica Niculcea, fost bursier DAAD, Radu Merica, Preşedintele Camerei de Comert şi Industrie Româno-Germane. Moderator: Cătălin Cioabă de la Universitatea Bucureşti
Expoziţia foto va putea fi urmărită în perioada 1-13 martie la clubul Kulturhaus, timp în care toţi cei care vizitează clubul nostru au şansa de a câştiga un curs de limba germană oferit de Goethe Institut în cadrul unui concurs on-line desfăşurat pe www.bucuresti.diplo.de.



Iată şi cum funcţionează acest concurs:
Fotografiaţi-vă împreună cu fotografia care vă place cel mai mult. Nu contează dacă este o fotografie din expoziţie, un afiş într-o staţie de metrou sau un panou cu afiş.
Trimiteţi fotografia în format .jpg sau .pdf (max. 1 MB) la
bildkampagne@buka.auswaertiges-amt.de
Scrieţi de ce v-aţi decis pentru respectiva fotografie şi/sau relataţi despre experienţele dumneavoastră cu limba germană.
Cele mai bune fotografii vor fi postate pe pagina de facebook a Ambasadei. Expeditorul a cărui fotografie numără cele mai multe click-uri „îmi place" va câştiga cursul de limba germană pentru începători, organizat de Institutul Goethe.

Dan Basu in Control 6 martie

Duminica 6 martie de la 9 seara Oana Felipov, Mihaela Kavdanska si Dilmana Yordanova pun muzica la Control.

Invitate , sprijinite si indrumate si de Dan Basu :)


Visual support by KOTKI visuals.

Selectro 2 Martie

Miercuri 2 martie
Expirat&Other Side
Alin Prada in Back to my Selector
Marika,
Miss Mara & Narcissa,
MoonSound, Greeg
ora 22.00
Happy Hours: intre orele 20-23


Lolita wants a change

Lollita wants a chance to prove herself!
E luna femeilor, e momentul sa ciuliti mai bine urechile, sa pregatiti picioarele de dans si ochii de admiratie pentru ca urmeaza o luna in care fetele va vor arata de ce sunt in stare! Girlpower la maxim!
Girlylicious party vineri, 4 martie la Groove ON Studio1 (Str. Liveni, nr.4)cu:
Miss I(Groove On)
Alexandra(Sunrise)
Miss Mara(Ibiza Global Radio/Cromozomi)
Raluca(Tiptil-vocal acts)
Let’s bring out the Lollita inside si sa ne unim spiritele in entertainment interactiv
Fetelor, pregatiti buclele, corsetul si rujul rosu ca vineri la party e de demonstrat cum sta treaba, de ce meritam sa fim admirate si adorate 
Dans, dans, dans…fun, fun, fuuuun… Can’t wait!

Blanca's Top

Blanca's TOP  : 4 , 5 , 6 martie  2011
Locatia: La Blanca Club, Calea Dorobantilor nr.18


4 martie Vineri :
18 : 00   Vernisaj ZOOM IN : Pictura , Colaj , Desen , Fotografie,Comics
Artisti:  Mirela Chirac /Wams Verrucko/Diego  /Mr. Sue / Zeke / Cage / Reck/ Frei  / Adrian Oprea , Barbu Andrei
Atmosfera va fi intretinuta de Dj KANON  si Dj Dirty Pusherman
LIVE PAINTING. Workshop : Pictura live pe trenuri de buzunar
23 : 00  - PARTY :  NotSoCommonDj  / DROPDREAD    

5 martie sambata :
13 : 00  Fashion star for a day
Te pregatim pentru petrecerea de sambata seara :
Stylista revistei Cosmopolitan, Manuela Pungan , hair stylistul  Silviu Iuga si  Make-Up artistul  Suzana Visan.  te vor stiliza si te vor  imbraca cu hainele designerilor : Iris Serban , Mirela Diaconu , Andra Clitan , Florin Dobre , Lana,  Diana Nita , Tuxedo confessions. Accesorii :  Alexandra Coscovelnita.
Fotografii before and after- SHARP IMAGE STUDIO.
Pe parcursul zilei, atmosfera va fi intretinuta de Dj Arapu si Dj Faster.
23 : 00 - Party :  Khidja /  KATA
Breakdance show  with Freakuency

6 martie  duminica :
14 : 00 – Va invitam la o incursiune in gastronomie alaturi de Amra, bucatarul restaurantului La Blanca. MASTER OF COMBINING, cheful de origine franceza, specializat in bucataria chinezeasca si cea franceza , va va uimi cu preparatele sale delicioase pe care le veti putea degusta in cadrul unui live cooking show.
In acelasi timp, unul dintre barmanii agentiei va va purta intr-o calatorie in tainele mixologiei si arta cocktailurilor. Veti putea degusta retetele sale inedite si va veti bucura de bauturile preferate
Dj Abisal si Dj Onisifor vor fi cei ce vor anima atmosfera.
15 : 00  FILM :  Nu pot gândi „normal” / I Can't Think Straight, UK, 2007, 80 min. Regia: Shamim Sarif
Filme de Scurt Metraj
20 : 00 - Teatru  : „WE WENT WITH THESE BODIES AS FAR AS WE COULD” dupa o idee de Paul Dunca. Cu/de Stefan Cosma, Paul Dunca, Eduard Gabia, Madalina Ghitescu. O productie independenta, cu sprijinul Centrului National al Dansului.

Blanca's TOP  :
DJ : Khidja, NotSoCommonDj, DropDread,  Arapu, Faster , Abisal, Onisifor, Kanon, Dirty Pusherman, Kata.
Fashion Designeri : Andra Clitan, Mirela Diaconu, Iris Serban, Florin Dobre,  Lana,  Diana Nita
Artists : Mirela Chirac,  Wams Verrucko, Diego, Mr. Sue , Zeke , Cage , Reck , Frei , Adrian Oprea , Barbu Andrei.

INTRAREA ESTE LIBERA PE TOT PARCURSUL EVENIMENTULUI

Gotan Project la Bucuresti

Mai e doar o zi pana la concertul pe care inventatorii electro-tangoului, Gotan Project il vor sustine la Sala Palatului. Maine, ei readuc in Capitala showul care a a electrizat mii de fani de pe intreg mapamondul. Accesul in Sala Palatului este permis incepand cu ora 19.00, iar concertul va incepe la ora 20.00. Concertul Gotan Project este un eveniment prezentat de Peroni si organizat de Events.

Ultimul lor album, „Tango 3.0” (2010) a fost recompensat recent cu discul de platina. Titlul albumului, o trimitere la viitor (platforma web 3.0) – pare a fi numar norocos pentru Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff şi Christoph H. Müller. Ei si-au lasat definitiv amprenta asupra muzicii argentiniene si stiu exact ce datoreaza istoriei muzicale. Datorita succesului peste asteptari al discului, turneul „Tango 3.0” continua pana in toamna anului 2011, cu date in Singapore, Malaezia si Europa de Vest. Albumul "Tango 3.0" este distribuit exclusiv in Romania de A&A Records/Warner Music Licensee si poate fi gasit in magazinele de specialitate.

Anul trecut, trupa si-a mai adugat in palmares o noua coloana sonora. Dupa "The Bourne Identity", "Ocean's 12" sau "Shall We Dance", trei piese ale celor de la Gotan Project au intrat pe coloana sonora a blockbusterului holywoodian "Knight and Day", cu Tom Cruise si Cameron Diaz. Muzica Gotan Project a fost de asemenea folosita in serialul „Sex and the City” si “Nip/Tuck” si a fost considerata foarte potrivita pentru mai multe episoade ale emisiunii TV britanice „Top Gear”.

Spectacolele Gotan Project sunt intotdeauna memorabile prin proiectiile video spectaculoase si interactiunea dintre senzualitatea tangoului clasic si ritmurile moderne: dub, electro, nu-jazz si break. Pionierii electro-tangoului promit celor care au vazut spectacolul sustinut anul trecut, la Sala Palatului (tot la invitatia Events) ca vor avea ocazia sa vada un show diferit, evoluat, dar care va include si piese mai vechi.

Peroni Nastro Azzurro este un partener de traditie al evenimentelor muzicale importante, care aduc in atentia fanilor romani artisti de o reala valoare, a caror muzica poarta amprenta originalitatii si bunului-gust.

Biletele pot fi achizitionate in continuare la preturile de 120 lei, 150 lei, 190 lei sau 240 lei, in functie de categorie. Tichetele se pot cumpara online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Humanitas si Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Events.

Otros Aires revin la Bucuresti

OTROS AIRES live pentru a 3-a oara in Bucuresti.
Milonga, tango modern si muzica electro la Godot Cafe-Teatru.


OTROS AIRES, una dintre cele mai titrate trupe argentiniene de nuevo-tango, revine in Romania pe data de 14 aprilie la Godot Cafe-Teatru din Bucuresti.

OTROS AIRES, trupa infiintata in 2003 in Barcelona de arhitectul de origine argentiniana Miguel di Genova, mixeaza cu inventivitate tangoul clasic si milonga de la inceputul secolului trecut cu elemente electronice, ritmuri si versuri ale secolului XXI.

Alaturi de celebrul grup GOTAN PROJECT, OTROS AIRES creeaza sinteza perfecta dintre tangourile de inceput si muzica electronica, rock si beat-urile dance urbane ale zilelor noastre.

Descris de catre Small World Music Society din Toronto drept “unul dintre cele mai reprezentative si complete show-uri audiovizuale din fuziunea globala actuala”, sound-ul lor combina perfect instrumente traditionale – bandoneon, pian si chitara acustica – cu programare si sample-uri din inregistrari de tango-uri vechi.

In cei 7 ani de cariera, OTROS AIRES a lansat 3 albume de studio, 1 album live si un documentar inregistrat pe DVD. Cel mai nou album a fost lansat in toamna anului trecut si se intituleaza “Tricota”. 
Inregistrat in urma colaborarii cu mai multe orchestre sud-americane,“Tricota” continua cercetarea in structurile fundamentale ale orchestrelor traditionale argentiniene de tango, pentru a aduce inca un omagiu unui gen muzical vechi de peste 130 de ani.

OTROS AIRES vin cu un nou suflu in tango-ul modern, pastrand in acelasi timp caracteristicile si estetica tango-ului clasic. Concertele lor sunt o experienta muzicala unica, o calatorie prin bogata istorie a tango-ului, printre sunetele incatatoare de chitara, percutie vivace si melancolia bandoneonului combinate cu celebrele miscari si dansuri de tango.

De la cea mai pura milonga argentiniana pana la tango-ul modern, repertoriul muzical OTROS AIRES contine si elemente de dans si teatru contemporane. Va invitam sa-i descoperiti live pe unii dintre pionerii curentului nuevo-tango in data de 14 aprilie la Godot Cafe-Teatru din Bucuresti, str. Blanari nr. 14.

Biletele pentru concertul OTROS AIRES sunt disponibile online la Eventim.ro, in retelele Germanos, librariile Humanitas, magazinele Vodafone, Orange si vor costa 50 lei pana la data de 20 martie; dupa aceasta data preturile vor fi de 65 lei urmand ca in ziua evenimentului ele sa coste 80 lei.
Concertul OTROS AIRES din 14 aprilie 2011 este produs de One Event.

www.facebook.com/event.php?eid=164845080231018

Jacques Martial deschide luna francofoniei

Luna francofoniei se deschide cu lectura unuia dintre textele fundamentale ale negritudinii, Cahier d’un retour au pays natal, spectacol extraordinar realizat de actorul francez Jacques Martial, joi, 3 martie, orele 19.00, la Teatrul Odeon, Sala Majestic (Calea Victoriei, 40-42). Luna martie continuă cu concursuri de eseuri și de poezie, ateliere pentru liceeni, concerte, spectacole de teatru, expoziții și un salon universitar, pentru a numi numai câteva dintre evenimentele care se desfășoară la București pentru a sărbători francofonia.
Printre evenimentele cele mai importante, amintim spectacolul Caligula, cu Bruno Putzulu, la Bulandra Sala Izvor (12-13 martie, ora 19),  expoziția de benzi desenate Des cases et des hommes (17 martie, de la ora 18), concertul francofoniei cu Mathieu Gaudet, Ben Mazué, Teodora Enache la Café Godot (18 martie, ora 21), Marché de la Poésie la Institutul Francez (23 – 26 martie), Festivalul Filmului Francofon la Sala Elvira Popescu (25 – 30 martie), expoziția Marianne, égérie des créateurs la MNAR (26 martie – 25 mai).
Cahier d’un retour au pays natal, Jacques Martial
Jacques Martial, cunoscut publicului larg pentru rolul din serialul de televiziune Navarro, este un actor francez de teatru și film. Pe durata șederii la București, acesta va susține și un Master class pentru studenți la UNATC - studio « Ion Sava », vineri 3 martie, ora 16. 
Aimé Césaire s-a născut în 1913 în Martinica. La 26 de ani, publică Cahier d’un retour au pays natal, care îl consacră ca pe unul dintre cei mai mari poeți de limbă franceză ai secolului XX. Cahier d’un retour au pays natal devine un text fundamental, simbol al mândriei și demnității regăsite a populațiilor de culoare din toată lumea.
Frumoasa lumină a lui Jean-Claude Myrtil este cea a unei zile tropicale, dar în mâinile, mișcările nete și vocea lui Jacques Martial, în corpul lui, poezia lui Aimé Césaire este în desfășurare. Nu pierdem o firimitură, o notă. (…). În plus, departe de grandilocvență, chintesența cuvintelor lui Aimé Césaire îl întrupează pe Jacques Martial.
 Aude Brédy, L'Humanité
În fiecare zi, Jacques Martial umple sălile festivalului "off" de la Avignon, interpretând magistral  Cahier d'un Retour au Pays Natal, al lui Aimé Césaire. Un succes și o victorie împotriva prejudecăților.
Bruno Bouvet, La Croix
Centrele culturale franceze din Timișoara, Iași, Cluj și Alianțele franceze din Constanța, Pitești și Ploiești au de asemenea un program special pe durata lunii martie, dedicat sărbătorii francofoniei.  
Evenimentele din luna francofoniei sunt organizate de Ambasada Franței, Institutul Francez, Organizația Internațională a Francofoniei, Ambasada Canadei, Wallonie-Bruxelles, Confederația Elvețiană, cu sprijinul Ministerului de Afaceri Externe și al Agenției Universitare a Francofoniei.

Dark Valentine's Edition in Silver Church

O ediţie specială a petrecerii "Butterfly Effect Night", menită să sărbătorească într-un mod inedit Ziua Îndrăgostiţilor. "Dark Valentine's Party", ce va avea loc în această sâmbătă seară, te provoacă să faci un pas în faţă şi să recunoşti că ştii să iubeşti chiar dacă rozul nu ţi se potriveşte. Finlandezele de la Indica, trupa pop romantic care a cucerit lumea, vor urca pe scenă pentru un concert ce va da tonul serii . Petrecerea se va continua până a doua zi dimineaţă, bineînţeles alături de partener şi de probabil cea mai bună bere din lume, oferită de Carlsberg, sponsorul principal al acestei seri.
Dresscode-ul la acest eveniment nu este impus, dar este preferat: Dark Chic.
Dj-ii serii după concert, aceiaşi DJ Marcus și DJ H, ca în fiecare sâmbătă.
Jonsu si Heini au format Indica în 2001. Formaţia a fost completă cu Sirkku, Jenny şi Laura, cinci bune prietene îndrăgostite de muzică. Două turnee cu Nightwish, un disc de platină şi două de aur în Finlanda, dar şi numeroase single-uri în Top Ten au generat faima mondială a trupei descoperită de liderul Nightwish, Tuomas Holopainen.

Câteva cuvinte despre evenimentele din cadrul  "Hedonistic Space"? Ei bine, în cadrul acestor seri ingredientele cheie sunt fantasmele, visurile, aspiraţiile celor prezenți. Atitudinea, atmosfera, comunicarea, interacțiunile celor prezenți se amplifică semnificativ .
Nu inventăm nimic nou. Doar creăm pentru prima dată în Romania ceea ce alţii, în alte locuri din Europa au reuşit să aducă la nivelul de excelenţă: un spaţiu de manifestare a trăirilor interioare celor mai ascunse, un spaţiu de comunicare și de interacţionare. Un spațiu ce permite exprimarea activă a atitudinii individuale. Un spaţiu în care se renunţă conștient și asumat la conveniențele sociale proprii fără a le afecta pe ale celorlalţi. În sensul de a le respecta şi a ţine cont de ele, atunci când cei din jur o cer. Acest ciclu de evenimente "Hedonistic Space" se va constitui ulterior într-un manifest al libertăţii mentale. O mișcare ce promovează și încurajează culturile (și implicit comunitățile) alternative. De orice natură ar fi ele.
Una din temele acestei seri (și în general a evenimentelor din ciclul "Hedonistic Space") este antiteza. "Lust or chasity, vice or virtue, purity or depravity". Nu-i așa că în același timp sălășuiesc în noi ambele atitudini, diametral opuse? Nu-i așa că uneori avem impulsuri interioare contradictorii ce ne determină să avem o conduită oscilatorie, ezitantă, pasivă, pentru că nu putem să ne hotărâm în ce parte să înclinăm balanța? Eros sau logos, rațiune sau simțire, extrovertit sau introvertit, activ sau pasiv, negru sau alb, monogamie sau poliarmonie sunt clișee ce ne urmăresc toată viața. Și ne fac să ne învârtim într-un cerc vicios din care nu putem să ieșim prin forțe proprii. Ajutorul venit din exterior este în acest caz binevenit. Ajutorul nu constă dintr-o direcționare într-o parte sau alta (manipulare) ci din prezentarea obiectivă a variantelor posibile. Subiecții vor alege singuri. Dar în deplină cunoștiință.

A doua temă a acestei seri ( și implicit a evenimentelor din ciclul "Hedonistic Space") este atitudinea. Într-o seară de club, de orice fel ar fi ea, atitudinea unei persoane se poate manifesta în două feluri:
1. Prin comportament (atitudine socială, comunicare, dans, interacționare, generarea unei atmosfere plăcute, body-language, echilibru, determinare, motivație, distracție, interpretarea unui rol - în pielea unui personaj, extrovertism etc.)
2. Prin ținută. Înțelegându-se aici ținuta corporală (tipul de mers, gestica etc.) și tipul de îmbrăcăminte adoptat. Dresscod-ul. Semnalul pe care dorim să îl transmitem celor din jur. Zona de apartenență pe care dorim să o comunicăm non-verbal. În acest fel suntem identificați și putem la rândul nostru să identificăm cel mai corect oamenii din jurul nostru. "Nu haina îl face pe om" - este o zicală ce se aplică în ziua de astăzi din ce în ce mai puțin. Poate nu haina îl face pe respectivul om, dar haina sigur îl recomandă și îl identifică. De aici sfatul, recomandarea și rugămintea organizatorilor: pentru toate evenimentele din ciclul "Hedonistic Space", ce au loc în serile de sâmbătă, dresscod-ul recomandat este întotdeauna stylysh, glamour, fetish, kinky, carneval, uniforms, black tie, BDSM (lack, latex, leather), sexy, dress to impress.

Pentru că este ButterflyEffect Night, vei avea parte de o experiență nouă: Vei constata că poți fi regizorul piesei in care joci ca actor in fiecare zi (la serviciu, la școală, pe stradă, acasă). Întâi în club, apoi și în viața de zi cu zi. După un timp vei constata cu surprindere că modul de a percepe lucrurile ți s-a schimbat. Cei din jurul tău vor vedea la tine un singur lucru: că ai evoluat. Poate nu vor înțelege totul. Dar în nici un caz nu vor trece indiferenți pe lângă tine.

Concurs Rango

Din toptanul de surprize am ma mai selectat una asa ca te invitam la concurs.
Poti castiga o invitatie dubla, pentru 1 martie, la Hollywood Multiplex de la orele 19:15 la premiera filmului de animatie "Rango".
Tot ceea ce trebuie sa faci este sa dai un mail cu subject line"Concurs Rango" la chestiiurbane@gmail.com
S-a incheiat iar fericitul castigator al invitatiei este Bogdan care va primi detaliile pe mail.

Regizorul care a realizat “Piraţii din Caraibe” ne invită la o nouă aventură animată: RANGO. Johhny Depp va da voce simpaticului RANGO, un cameleon care trăia liniştit ca animal de companie într-o familie obişnuită, pînă în ziua cînd a fost dat peste cap de o criză de identitate majoră. Pentru că, la urma urmei, cum poţi să aspiri la ceva mai înalt, cînd tu nu poţi face altceva decît să te pierzi în decor?

Cînd se rătăceşte printr-un orăşel din deşert bătut de vînturi şi populat de creaturi bizare şi perfide, Rango îşi dă seama că, deodată, iese în evidenţă, dar nu aşa cum îşi dorea... Pentru orăşeni, Rango este cel pe care îl aşteptau demult, ultima lor speranţă, aşa că, vrînd, nevrînd, devine noul şerif al orăşelului. Nevoit să intre în noul rol, Rango începe aventura vieţii lui, luptîndu-se cu personaje periculoase şi înfruntînd situaţii nemaivăzute, devenind astfel eroul la care se visa pe vremuri.

Beneficiind de voci celebre, precum Johnny Depp, , Isla Fisher, Abigail Breslin, Alfred Molina, Bill Nighy, Harry Dean Stanton, Ray Winstone şi Timothy Olyphant, în rolul Spiritului Vestului as the Spirit, Rango este o versiune originală, surpinzătoare şi foarte comică a clasicei legende western, în care un străin salvează un oraş, salvîndu-se, pînă la urmă, şi pe sine.

Concurs Teatrul Joint

Urban Things impreuna cu Teatrul Joint te invita la spectacolul "Ceai, scrisori si mizilicuri", miercuri, 2 martie, in Club A'Live, unde tocmai ne-am mutat (Str. George Enescu nr. 25, aproape de Piata Romana).

O invitatie de 2 persoane asteapta sa fie onorata iar tot ceea ce trebuie sa faci tu este sa dai un mail la chestiiurbane@gmail.com cu numele tau pana duminica, 27 februarie, ora 18:00.
Luni anuntam fericitul castigator.

Nou single Robin and The Backstabbers

Dupa un succes cu downloadul inchis, al "Vanatoarei Regale" si "Iguanei facatoare de minuni"Robin and the Backstabbers lanseaza cel de-al treilea single: "Soare cu Dinti". Sincron sau coincidenta, pana la urma, toti "fugim care incotro". Cu pian sau fara.
Robin and the Backstabbers vor sustine un concert si sambata, 26 februarie, in Cluj, in Boiler Club alaturi de prietenii de la The Pixels.

Autor desen: Liisa Ummelas
  Robin and the Backstabbers - Soare cu dinti by RobinandtheBackstabbers

Review: Mircea Baniciu in Music Hall


23 februarie: Mircea Baniciu la Music Hall

Aseară în Music Hall a avut loc inaugurarea oficială a serilor „Blowing in The Wind”, oaspete de seamă fiind Mircea Baniciu.
Seara a debutat cu un microrecital al trupei rezidente EVERPLAY ce a animat atmosfera cu câteva şlagăre ale scenei pop-rock internaţionale a anilor ‘60 –’80. Piese ca „Let It Be”, „Tulsa Time” sau „Don’t Know Much About Love” au trezit amintiri frumoase unui public ce începea să se adune.
Concertul lui Mircea Baniciu a început, cu un cuvânt introductiv al artistului, în care aprecia atmosfera creată la Music Hall şi a prezentat partenerii de scenă – Vlady Cnejevici (clape) şi Teo Boar (chitară). Din acel moment toţi cei prezenţi au păşit în universul de poveste creat de melodiile şi versurile cu tâlc ale artistului.
Mircea Baniciu a oferit publicului deosebit de călduros hit dupa hit, iar piese ca Vara la ţară, Tristeţi provinciale, Cantecul ceasornicarului, Andrii Popa, Mugur de fluier, Mica ţiganiadă, Nunta sunt doar câteva din multele care au ţinut publicul în priză ceva mai mult de două ceasuri, iar plecarea artistului de pe scenă s-a făcut în îndelungi urale.
Music Hall, locul unde live-ul de calitate este la el acasă, a mai realizat un show memorabil şi se pregăteşte să-i primească vineri, 25 februarie, aşa cum se cuvine pe IRIS.
Te aşteptăm în Music Hall pentru o seara live perfectă.

foto credit: Sorin Nainer.

Elixirul pentru fete in Expirat Club

ELIXIRUL PENTRU FETE DOAR DE DRAGOBETE
POTIUNEA FERMECATA* din busuioc preparata, cu lamaie verde aromata si Beefeater inchegata.
Editie limitata de Dragobete! Pentru ca de Dragobete, busuiocul de sub perna iti aduce in vis alesul, busuiocul din pahar iti aduce in ring de dans alesul.
Asa ca am preparat special pentru acest weekend o bautura magica, aromata cu mult busuioc si efect garantat. Bring it on girls!
Vineri 25 feb
Room 1 - Supradoza de piese! Muzica mai veche, mai noua, mai rock, mai indie, mai disco, mai alternative, ba hituri, ba new-releaseuri, etc
Cu Blonda
Room 2 - Muzica rock, alternative, indie.
Cu Ioan
dupa 22.00
Happy Hours: intre orele 20-23
Sambata 26 feb
Room 1- Going out on Saturday…Muzica alternative, mai rock, mai indie, mai disco, ba hituri, ba new-release-uri, etc
Cu Blonda
Room 2 - Muzica rock, alternative, indie.
Cu Andrei aka Coty
dupa 22.00
Happy Hours: intre orele 20-23

Kulturhaus weekend 25-26 februarie

Melting Pot
(25 februarie 2011, open doors: 22.00)


Party-ul obişnuit al serii de vineri din Kulturhaus. "Melting Pot" este o metaforă ce desemnează o societate eterogenă ce devine omogenă prin "topirea împreună" a diferitelor elemente constitutive, rezultând în final o armonie ce se transcrie printr-o cultură comună.
În mod particular, termenul este folosit începând cu anul 1780 pentru a descrie asimilarea imigranților în Statele Unite.
După 1970, modelul asimilării tip "Melting Pot" a fost modificat de către inițiatori în "multiculturalism" prin care diferențele culturale din cadrul societății rămân valabile și trebuie conservate ca atare, propunându-se ca metaforă termenul de "mosaic" sau "salad bowl" în care diferitele culturi se amestecă armonios dar rămân distincte ca mesaj.
Un party cu și despre toleranță, cu și despre atitudine.

Stiluri muzicale: rock indie, pop indie, rockabilly, new wave, alternative, progressive, pop rock
Intrare liberă.
 KulturProgramm
(26 februarie 2011, open doors: 22.00)
În fiecare sâmbăta de la ora 22.00 şi sfârşind cu ora 05.00, la clubul Kulturhaus din Bucureşti are loc party-ul denumit sugestiv KulturProgramm.
Înainte de 1989, în cadrul Caselor de Cultură din București, la Casele de Cultură din Berlinul de Est (care era la acea vreme capitala Republicii Democrate Germane), la Televiziunea Română și la Televiziunea Națională Germană (de est, desigur) aveau loc programe de "culturalizare a maselor". În România se chema "program cultural" iar în RDG "Kulturprogramm". Înainte de eveniment se făcea o mobilizare totală, prezența era absolut obligatorie, se făceau tabele și situații pe această temă, hainele participanților trebuiau să fie cele "de bune". Atmosfera era cât se putea de solemnă.

După 1989, s-a încetățenit în România termenul de "program cultural". Îl foloseam atunci când doream să descriem o petrecere deosebit de crâncenă la care am luat parte sau un eveniment cu totul și cu totul deosebit din punct de vedere al libertății și libertinajului individual. Când mergeam la serviciu cu ochii roșii și scoși din orbite, le comunicam colegilor de muncă ce se uitau întrebători la noi precum că am avut noaptea trecută parte de un "program cultural". Culmea coincidenței, în Berlin se folosește exact același termen (anume "Kulturprogramm") atunci când se iese cu prietenii în oraș la "o băută crâncenă" și de multe ori continuată prin diferite case particulare în formule de mai multe sau mai puține persoane.

Un party pentru oameni deștepți.
Stiluri muzicale: rock indie, pop indie, rockabilly, new wave, alternative, progressive, pop rock
Intrarea este liberă.

Martisor pe portativ in Control Club

Marti 1 martie Martisor pe portativ cu Cliza si Daria
In prima zi de primavara avem discount-uri de 50% la bauturile spirtoase pentru reprezentantele sexului frumos si ritmuri electro-indie-rock pe ringul de dans.

Intrarea libera
Control se afla pe Str. Acdemiei, nr 19 (zona Universitate) in Pasajul Victoria.

The Great Rock'n'Roll Circus in Control Club

The Great Rock 'n' Roll Circus
Friday Night Dance Extravaganza by Cliza & Nek

Special Offers:

Cuba Libre | Skrewdriver | Vodka Apple | Vodka Energy 10 lei

Long Island + Caipiroska Flavor 25 lei
Green Demon 3+1 Gratis
Intrarea in club este  5 lei de la ora 10pm si 10 lei dupa 00.00
Control club – Str. Academiei, nr. 19, in Pasajul Victoria

Adam Freeland in Kristal Glam Club

KRISTAL GLAM CLUB PRESENTS:
ADAM FREELAND
 
SCUZA PERFECTA PENTRU IUBIRE
--------------------------------------------------------------------------------------
Special Guests:
ADAM FREELAND
Warm-up: D-Laid & Marika
Visuals: Vali Chincisan
--------------------------------------------------------------------------------------
Avem nevoie de justificari pentru iubire? Ei bine, se pare ca da, altfel nu poate fi explicat succesul retelelor de socializare si matrimoniale pe plaiuri mioritice.
Valentina nu a lasat urme decat in buzunare, asa ca Dragobetele sunt cea mai la indemana solutie pentru cei care isi cauta jumatatea.
Iar acum Lev8 vine cu pretextul suprem pentru o iesire in oras de Dragobete: Adam Freeland pune muzica in Kristal, alaturi de D-Laid si Marika, acompaniati la vizualuri de Vali Chincisan si nu, nu este o greseala de tipar, totul se intampla joia asta, pe 24 februarie 2011, incepand cu ora 23, pana dimineata.
 
"Scuza perfecta pentru iubire" este un manifest pentru sarbatorile autentice romanesti, in opozitie cu cele importate, fara semnificatie reala, profunda pentru romani. Adam vine la munca, nu la distractie...
--------------------------------------------------------------------------------------
Pret intrare:
40 RON pana in ora 1AM / 60 RON dupa ora 1AM
--------------------------------------------------------------------------------------
Info:
Adress: Soseaua Pipera No.48 
Reservation : +40 722.795.184

Directia 5 concerteaza in Music Hall

Concertul formaţiei DIRECŢIA 5 ce urma să aibă loc vineri 4 martie în Music Hall, a fost anulat.
Cu toate acestea, Music Hall ţine la statutul său de cel mai bun loc pentru live şi îi aşteaptă pe iubitorii muzicii live vineri seară, pentru un concert surpriză. Intrarea va fi liberă.


Vineri, 4 marte: DIRECŢIA 5 cântă in Music Hall.

Cel mai noul club din peisajul bucureştean, Music Hall, locul unde sunetul de calitate este la el acasă, vă invită să încheiaţi săptămâna cu o seară senzaţională, în compania uneia dintre cele mai cunoscute trupe, ce aniversează anul acesta fix 20 de ani de existenţă.
Concertul formaţiei DIRECŢIA 5 se anunţă a fi unul spectaculos. Veţi putea asculta atât hiturile cunoscute şi iubite de public, cât şi piese noi ale acestora.
DIRECTIA 5 înseamnă: Marian Ionescu (chitară bass), Marius Keseri (tobe), Nicu Damalan (chitară) şi Cristi Enache (voce). Cei patru membri, împreună cu Toni Şeicărescu (fostul vocal, ce colaborează din nou cu formaţia din postura de backing vocals), au reuşit pe parcursul celor 20 de ani de existenţă a trupei să creeze cel mai bogat şi frumos repertoriu de cântece de dragoste pe ritmuri de rock.
 „Avem atâtea melodii frumoase, că nu le putem cânta pe toate într-un concert, aşa că va trebui să revenim în Music Hall” – este mesajul celor de la Direcţia 5 pentru iubitorii muzicii de dragoste. Acestea fiind spuse, membri trupei şi Music Hall au hotarât să realizeze o serie de patru concerte intitulate LOVE SONGS, vol. I... IV.
Vineri, 4 martie LOVE SONGS, VOL. I cu DIRECŢIA 5 in Music Hall.
Seara va fi deschisă de trupa EVERPLAY, formaţia rezidentă a clubului Music Hall, compusă din muzicieni cu experienţă, având un playlist alcătuit din muzica anilor “60 –”80..
Prin urmare, Music Hall va aduce un suflu nou în viaţa de noapte a Bucureştiului şi pune la dispoziţia publicului un spaţiu aerisit, aflat în imediata vecinătate a staţiei de metrou Basarab. Cu 180 de locuri la mese, parcare, personal instruit, zâmbitor şi amabil, Music Hall vine în întampinarea dorinţei fiecărui client de a se relaxa şi a petrece seri mai mult decat agreabile.
Biletele se pot procura la intrare sau pe http://www.biletoo.ro/ .
Pentru informaţii şi rezervări, sunaţi la numărul 0736.941.655.
Spectacolul va începe la ora 22:00, iar preţul unui bilet va fi de 35 lei
Te aşteptăm în Music Hall pentru o seara live perfecta

NME Awards All-time in Control Club

Sambata 26 feb, ora 22.00
Indie invasion presents:
NME Awards all time

cu Leo

Special Offers:

Cuba Libre | Skrewdriver | Vodka Apple | Vodka Energy 10 lei

Long Island + Caipiroska Flavor 25 lei
Green Demon 3+1 Gratis

Intrarea : 5 lei dupa ora 22.00, 10 lei dupa ora 00.00

Antique Cafe

Sambata, 26 feb, orele 22:00

Antique Cafe va invita la party:

Line-up:

The Lunateque
Alin Roman
Map

Intrare: 10 Ron (un shot inclus)

Antique Cafe
Bar & Bistro
Str. Mihai Eminescu nr. 33

Fresh New Music cu Nek in Control Club

Luni 28 februarie, in Front Control (barul 1)

Fresh New Music cu Nek

Single-uri electro-indie-rock.
Intrarea libera si berea doar 5 lei :)

Marfar in Music Hall

SATURDAY NIGHT FEVER IN MUSIC HALL

Music Hall
este locul unde muzica de calitate va fi la ea acasă. Clubul este deschis 5 zile pe săptămână, de miercuri până duminică şi găzduieşte concerte de mare ţinută, fiind astfel principalul promotor al muzicii live de calitate.
O seară de sâmbătă nu poate fi decât una de party la Music Hall. Intitulată sugestiv „SATURDAY NIGHT FEVER”, seara de sâmbata gazduieşte concerte ale celor mai apreciate şi dorite trupe de cover-uri.
Sâmbătă, 5 martie, suportul muzical perfect pentru o atmosferă incendiară, soldată cu dans până în zori, va fi asigurat de trupa Marfar, cunoscută publicului de la emisiunea „Danutz SRL” de pe TVR, al cărei amfitrion este nimeni altul decât Dan Bittman.
Trupa Marfar este înfiinţată şi condusa de toboşarul Vali Neamţu, membru fondator al formaţiei Partizan
Trupa Marfar inseamna: Florin Ristei - voce, chitară; Tonina Tarnosche - voce ; Andrei Neamţu - chitară, voce; Dragos Pitaru - bas; Şerban Niculae - clape, voce;
Vali Neamţu - tobe
Seara va fi deschisă de trupa EVERPLAY, formaţia rezidentă a clubului Music Hall, compusă din muzicieni cu experienţă, cu un playlist alcătuit din muzica anilor “60 –”80.
Prin urmare, Music Hall va aduce un suflu nou în viaţa de noapte a Bucureştiului şi pune la dispoziţia publicului un spaţiu aerisit, aflat în imediata vecinătate a staţiei de metrou Basarab. Cu 180 de locuri la mese, parcare, personal instruit, zâmbitor şi amabil, Music Hall vine în întampinarea dorinţei fiecărui client de a se relaxa şi a petrece seri mai mult decat agreabile.
Biletele se pot procura la intrare sau pe www.biletoo.ro .
Spectacolul va începe la ora 22:00, iar preţul unui bilet va fi de 15 lei
Pentru informaţii şi rezervări, sunaţi la numărul 0736.941.655.
Te aşteptăm în Music Hall pentru o seara live perfectă.

Ceai, scrisori si mizilicuri la Teatrul Joint

Teatrul Joint prezintă spectacolul
Ceai, scrisori şi mizilicuri


Viaţa noastră e ca o cutie poştală. E ruptă, îndoită, de tablă sau de lemn, are încuietoare sau nu şi, dacă suntem norocoşi, este aurită.

În cutia poştală vin zilnic întâmplările vieţii noastre. Cineva scrie că ne iubeşte sau nu ne mai iubeşte, primim veşti proaste sau bune, facturi şi reclame. Primim veşti de la mama, de la iubită sau iubit, de la unchi şi nepoţi, de la oameni de care am uitat. Unele ne fac fericiţi, altele pot salva o viaţă.

În acest fel, vieţile şi cutiile noastre poştale se leagă unele de altele. Trebuie doar să avem curaj să le deschidem.

adaptare liberă după TUDOR MUŞATESCU
adaptarea şi regia CIPRIAN CRISTEA

poştaşul TEODOR GHIŢĂ
garsonul SERBAN TRÎMBIŢAŞU

Vă aşteptăm.
Miercuri * 2 martie * ora 20.00 * în A'LIVE CLUB (Str. George Enescu, nr. 25)
intrare 20 ron * 15 ron elevi şi studenţi
rezervări club 0268 474 542 * rezervări Teatrul Joint 0728 967 607


P.S. Locurile sunt limitate, vă recomandăm să vă faceţi rezervare din timp!

Mircea Tiberian concerteaza in Music Hall

3 martie: Mircea Tiberian Quartet – Jazzy Night la Music Hall

Music Hall este locul unde muzica de calitate va fi la ea acasă. Clubul este deschis 5 zile pe săptămână, de miercuri până duminică şi găzduieşte concerte de mare ţinută, fiind astfel principalul promotor al muzicii live de calitate.
Serile de blues şi jazz intitulate „Still Got The Blues” continuă cu succes la Music Hall, aşa că joi, 3 martie va fi o seară de jazz autentic în care Mircea Tiberian şi quartetul său ne vor încânta auzul  cu un recital extraordinar de jazz dinamic şi improvizaţie dezlanţuită. Concertul va începe la ora 21:00.

Mircea Tiberian a debutat în 1974 la Festivalul Internaţional de la Sibiu, iar între anii 1979-1981, a fost membru al Teatrului Muzical “Ion Vasilescu” din Bucureşti. Apoi pînă în 1984, a lucrat în studiouri de înregistrări ca pianist şi aranjator. Din 1984 pînă în 1986, este co-leader al cvartetului Mircea Tiberian - Liviu Butoi, între “86 şi “89, al grupului Opus 4, iar din “89 pînă în “90 este conducător al trio-ului “Labirint”, şi între 1991-1992, al “Romanian All Stars”.
În perioada 1990-1993, este membru al “Romanian Big Band”, iar în anul 1998, co-fondator al Orchestrei Interzone Jazz. A participat la diverse proiecte multi-media: Incursiuni (1996), Liniada (1999), Agnus Dei (2000), şi a condus mai multe grupuri de jazz sub propriul său nume.
Experienţa artistului nu s-a limitat doar la nivelul muzical, ci s-a extins şi spre cel academic, fiind profesor la Universitatea de Muzică din Bucureşti, la secţia de jazz pe care, de altfel, a şi înfiinţat-o în 1990. Este fondatorul şi coordonatorul Departamentului de Jazz din Bucureşti (începînd cu 1990 şi pînă în prezent) şi din Cluj (începînd cu 1996 şi pînă în prezent). Mircea Tiberian mai este şi autor de lucrări scrise despre jazz: „Notes on Music and Music Notes”, „Curriculum de Jazz” pentru liceele de muzică din România.
Printre premiile obţinute de Mircea Tiberian se numără: Muzicianul Român al Anului (1987); Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziţie jazz (1990, 1996, 2000); Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (Asociaţia de jazz Napocensis, 2001)
Discografia sa cuprinde optsprezece albume, printre care: Magic Bird, Never Ending Story, Working Underground, Alone in Heaven, Hotel of Three Beginnings, Back To My Angel, Eleven, Viaţa lumii, Trei lumini, precum şi cele patru discuri împreună cu grupul Interzone, al cărui co-leader este Mircea Tiberian, alături de Maurice de Martin.
Seara va fi deschisă de trupa EVERPLAY, formaţia rezidentă a clubului Music Hall, compusă din muzicieni cu experienţă, cu un playlist alcătuit din muzica anilor “60 –”80.
Prin urmare, Music Hall va aduce un suflu nou în viaţa de noapte a Bucureştiului şi pune la dispoziţia publicului un spaţiu aerisit, aflat în imediata vecinătate a staţiei de metrou Basarab. Cu 180 de locuri la mese, parcare, personal instruit, zâmbitor şi amabil, Music Hall vine în întampinarea dorinţei fiecărui client de a se relaxa şi a petrece seri mai mult decat agreabile.
Biletele se pot procura la intrare sau pe www.biletoo.ro .
Pentru informaţii şi rezervări, sunaţi la numărul 0736.941.655.
Te aşteptăm în Music Hall pentru o seara live perfectă.

Marius Bratu concerteaza in Music Hall

Miercuri, 2 martie: Marius Baţu cântă in Music Hall.

Din seria de concerte „Blowing in The Wind”, cel mai noul club de live din peisajul bucureştean, Music Hall, locul unde sunetul de calitate este la el acasă, vă invită la o seră delicată, de folk autentic, cu una din cele mai distinse voci ale genului.
Marius Baţu s-a remarcat în lumea muzicii româneşti în 1977, anul în care a înfiinţat, alături de Eugen Baboi, grupul Poesis. În perioada 1982-1985 activitatea sa s-a învârtit in jurul „Cenaclului Flacăra”, iar în 1994, după o perioadă de 8 ani petrecută în Germania, a revenit în ţară şi a reluat activitatea grupului Poesis lansând în 1996 albumul Cântec Şoptit.
A urmat o colaborare cu formaţia Holograf la spectacole şi albume precum: 69% Unpluged, Supersonic, Undeva departe şi Holografica, susţinând partitura de chitară acustică şi backing vocals. În aceeaşi perioadă, îl regăsim alături de nume mari ale muzicii româneşti precum Ducu Bertzi pe albumele „Dor de ducă”, „Sufletul meu” şi „Poveste de iarnă”; Mircea Vintilă - albumul „Madama de pică”, Ovidiu Lipan Ţăndărică - „Renaşterea”, Dinu Olăraşu - „Vis-a-vis”, Stepan Project - „Sensul vieţii”, Compact - „5.Compact”.
În luna iunie a anului 2001 Marius Baţu este cooptat în grupul Pasărea Colibri, formaţie alături de care lansează albumul „Încă 2000 de ani” şi se remarcă prin melodii ca şi „Elegie”, „2000 de ani” şi „Cântec şoptit”. După perioada Pasărea Colibri, a participat la diverse spectacole alături de Ducu Bertzi, Florian Pitiş dar şi alţi artişti.
La sfârşitul anului 2007, după o pauză de mai bine de 10 ani şi la 30 de ani de la înfiinţarea grupului, Marius Baţu şi Eugen Baboi s-au reunit în faţa publicului românesc şi au lansat un nou produs marca Poesis, albumul Babilon.
Seara va fi deschisă de trupa EVERPLAY, formaţia rezidentă a clubului Music Hall, compusă din muzicieni cu experienţă, având un playlist alcătuit din muzica anilor “60 –”80.
Prin urmare, Music Hall va aduce un suflu nou în viaţa de noapte a Bucureştiului şi pune la dispoziţia publicului un spaţiu aerisit, aflat în imediata vecinătate a staţiei de metrou Basarab. Cu 180 de locuri la mese, parcare, personal instruit, zâmbitor şi amabil, Music Hall vine în întampinarea dorinţei fiecărui client de a se relaxa şi a petrece seri mai mult decat agreabile.
Biletele se pot procura la intrare sau pe www.biletoo.ro .
Pentru informaţii şi rezervări, sunaţi la numărul 0736.941.655.
Spectacolul va începe la ora 21:00, iar preţul unui bilet va fi de 20 lei
Te aşteptăm în Music Hall pentru o seara live perfecta.

Nadja si Hipdiebattery in Control Club

Joi, 10 martie 2011, incepand cu ora 21:00, Clubul Control din Bucuresti va gazdui concertul trupei canadiene Nadja.
In deschidere: Hipdiebattery.
Nadja este un duo format din Aidan Baker si Leah Buckareff, din Toronto, Canada. Muzica creata de Nadja imbina genurile ambient, drone, experimental, shoegazer. Initial, Nadja a constituit proiectul solo al lui Aidan, cu scopul de a explora partea mai noisy a muzicii sale experimentale. Ulterior, Leah s-a alaturat proiectului pentru performance-uri live.
Hipdiebattery este produsul audio reciclat al Ancai Stirbacu si de asemenea, suportul pentru proiectele visuale si instalatiile sale interactive, mixand lo fi, electronic, noise, trance, psychedelic si posibil manelo-ghetto hip-hop. Cu acest proiect, ea face parte din Le Cabanon, un colectiv de muzicieni din Toulouse, Franta.

Control club se afla pe , pe Str. Academiei, nr. 19, in Pasajul Victoria, intrarea dinspre facultatea de Arhitectura.

The Swan Bride in Control Club

Marti 15 martie, ora 21.00 @ CONTROL:

The Swan Bride (Slovacia)
Sophisticated Lemons (Ro)

Bring the Noise, Chambre de Chat si clubul CONTROL va promit pentru seara de 15 martie  un show live spectaculos.
Opening act-ul ii revine trupei bucuresteane Sophisticated Lemons (alternative / indie) pentru a culmina cu performance-ul trupei slovace cu un sound si un concept muzical complex : The Swan Bride.
Intrarea : 20 lei
Trupa The Swan Bride s-a format in 2006. Incercand sa-si defineasca si sa-si contureze stilul, cei 5 membrii ai trupei au combinat diverse genuri muzicale de la rock’n’roll, garage punk, rockabilly si surf rock, pana la cabaret german sau chiar muzica clasica. Ca urmare , pe scena slovaca de muzica alternativa si-au capatat reputatia de cea mai speciala trupa de studio, fara egal in ceea ce priveste showurile live.


In 2007 The Swan Bride lansa LP-ul de debut „Monsters in Your Drawers“care includea single-ul „Alternate Ego“ care a stat timp de cateva luni in topurile postulul  national slovac „Radio_FM“.
Primul lor LP „2“(2010) le-a consolidad pozitia speciala in zona muzicii alternative slovace printr-un single cu un sound neobisnuit „Lonely Honeymoon in the Wasteland“. In afara numeroaselor concerte si participari la festivaluri open-air din Slovacia si Cehia, au cantat in fata unui public de 15 000 de oameni la cel mai mare festival slovac POHODA, au performat in Bratislava in deschiderea concertului Marlyn Manson si in Viena alturi de The Foals.

In deschidere : Sophisticated Lemons (RO)

Sophisticated Lemons lua nastere in Bucuresti in 2008, la initiativa basistului Andu Iosif , bateristului Andrei Popa aka Spike si a lui Andrei Dragusanu (lead guitar, backing vocals). Odata cu aparitia in trupa a vocalului Radu Osaciuc si-au definit stilul si au inceput sa concerteze prin numeroase cluburi bucurestene, dar si din tara, si sa se implice in diverse proiecte alaturi de trupe mai vechi ale scenei muzicale alternative.
In prezent baietii lucreaza la un album demo alaturi de noul basist Alex Marinescu.

http://www.youtube.com/watch?v=w22g9QmC8po&feature=related

www.myspace.com/sophisticatedlemons

Control club se afla pe , pe Str. Academiei, nr. 19, in Pasajul Victoria, intrarea dinspre facultatea de Arhitectura.

TiPtiL concerteaza in Watt Club

TiPtiL live în Club Watt

Întrebarea ce se pune: forţa ori viteza?
Răspunsul corect: Puterea
În acest weekend puterea TiPtiL se masoară în Watt.

Dupa ce în weekendul ce tocmai a trecut, au dansat petrecareţii din Buzău şi Bacău, în două concerte fabuloase, pline de antren şi energie pozitiva, petrecerea jazzaggaefunkdancefun se întoarce în Bucureşti. Astfel, toţi cei party-people sunt aşteptaţi sâmbătă, 26 februarie, ora 21:00, în Club Watt unde TiPtiL va susţine un concert extraordinar în care va fi premiat şi câştigătorul concursului de logo-uri ce se desfăşoară pe pagina de Facebook a trupei.

“Concertul de sâmbăta asta mă duce cu gândul la cele din anii `99-2000, din perioada de aur a Babei Novac. Cluburile în care se cânta ,,live” erau destul de puţine şi se crea o atmosferă foarte intimă.
Clubul Watt întruneşte calităţile necesare găzduirii unui concert în atmosfera descrisă. Apropierea de public este foarte importantă, iar dacă acesta se interacţionează cu artişti, vibraţia ce rezultă poate fi una ,,de povestit”.
Evenimentul de sâmbătă prezintă toate ingredientele unei reuşite: experienţă, energie, intimitate.” spune Ciprian „Laurentze” Moisescu, maestrul ritmurilor TiPtiL.

TiPtiL înseamnă: Raluca Staicu (voce), Adina Dură (voce), Bujor Stoicovici (chitară bas, contrabas), Ciprian Moisescu (tobe) şi Creţu (chitară).
Toti cinci abia aşteaptă să petreacă o seară perfectă alături de câstigătorul concursului, de finalişti, dar şi de toţi prietenii ce vor fi în Club Watt sâmbătă.

Pagini web oficiale : www.tiptil-tiptil.blogspot.com; www.myspace.com/tiptil; www.facebook.com/muzicatiptil

Club Watt : str. Vulturilor 35 A (intersecţia cu str. Traian). Nu ştii unde se află?
Foloseste: http://tinyurl.com/undeewattclub
Rezervări: 021-320.60.24

Teatru In Largul Marii in Control Club

Luni 28 februarie, ora 20.00 @ CONTROL: In largul marii

Grupul de initiativa teatrala “ArCa LuI nOe” va invita la un spectacol experimental in care viata reala o bate pe cea imaginara, desi totul pare o joaca.
“In largul marii”, o tragi - comedie dupa Slawomir Mrozek, in regia lui Alexandru Robert Nagy, este spectacolul care aduce in fata publicului subiecte tabu, intr-o conjunctura ce trece de la grotesc la hilar.
Spectacolul “In largul marii”, o productie GIT ArCa LuI nOe Bucuresti, asigura publicului o experienta teatrala cum nu s-a mai vazut pana acum, prin comicul pe care tinerii actori il provocaca pana la final.
Din distributie fac parte: Victor Tapeanu / Nicholas Catianis/ Daniel Ionescu / Aida Petrache

Pretul unui bilet la acest spectacol este de 10 lei, iar rezervarile se pot face prin sms la numarul  0740.134.163. Rezervarile se anuleaza daca nu sunt ridicate cu cel putin 20 de minute inainte de inceperea spectacolului.
Va asteptam la teatru!
Pentru rezervari si mai multe informatii, va rugam contactati :0740.134.163, Raluca Elena Rogoz - raluca@arcaluinoe.org    
 Control club se afla pe , pe Str. Academiei, nr. 19, in Pasajul Victoria, intrarea dinspre facultatea de Arhitectura.