Atelier de fotografie pe film si formate alternative


Începând cu data de 18 martie, Asociaţia Culturală Control N propune tuturor celor pasionaţi sau interesaţi de fotografia pe film un atelier care le va oferi o experiență foto completă - de la construcția unui aparat foto până la developarea și fixarea pe hârtie fotografică a propriilor fotografii.
Atelierphoton nu e doar o introducere în fotografie - e un traseu complet de la alegerea subiectului fotografiat și până la atârnarea pe sârma a fotografiilor participanţilor, proaspăt scoase din laborator.

Până la “era digitală” în care suntem cu toţii prinşi, au existat momente speciale în care procesul prin care fotografiile prindeau viaţă era unul fascinant, în laborator printre sticluţe de revelator şi fixator, unde momentele surprinse pe film prindeau contur pe hârtia fotografică.  Astfel de momente reprezintă oferta de la  Atelierphoton.

Împreună cu fotograful și directorul de imagine Marius Iacob, participanţii vor descoperi ce e în spatele unei fotografii bune, trecând prin toate etapele obținerii ei.

De-a lungul celor cinci săptămâni de curs, in cadrul unor activități ce îmbină teoria fotografică  generală (expunere, diafragmă, încadratură, compoziție, culoare etc.) cu lucrul practic, cursanții vor avea ocazia să descopere mijloacele tehnice și artistice prin care se obține o fotografie bună. De la construcția unui aparat foto, până la developare și imprimare pe hârtie fotografică e un drum lung, pe care orice pasionat de fotografie trebuie să îl parcurgă practic.
Atelierphoton își  propune să aprofundeze studiul fotografiei și să își facă participanții părtași la un proces ce îmbină creativitatea cu meticulozitatea. Participanții vor avea ocazia să își construiască propriul aparat foto, pentru a înțelege mai bine principiile de bază ale fotografiei. În cadrul unor activități practice, vor studia individual procesul developării, revelării și fixării unei fotografii imprimate pe film și copiate pe hârtie fotografică. 

Cu un accent puternic pe latura practică a fotografiei, atelierul conține și o parte teoretică, menită să explice noțiunile generale în fotografie.

Participanților li se vor asigura toate mijloacele tehnice și logistice pentru participarea la atelier - filme, hârtie fotografică, substanțe de laborator. Nu este necesară deținerea unui aparat foto.

Marius Iacob a absolvit secția de imagine de film și televiziune din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale". În prezent este doctorand și asistent universitar la catedra de imagine a aceleiași facultăti.
Marius a semnat imaginea unor filme prezentate și premiate la festivaluri internaționale în Berlin, Locarno, Rotterdam, Sarajevo etc. În 2007 a înființat Atelierphoton, un proiect ce acordă o atenție deosebită educației în domeniul fotografiei, prin organizarea a numeroase sesiuni de training, tabere de creație și expozitii foto.
Atelierphoton se desfăşoară în perioada 18 martie – 15 aprilie 2012, având o sedinţă de curs pe săptămână, timp de 5 săptămâni. Numărul maxim de participanți la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 700 Ron, respectiv 600 Ron (pentru elevi și studenți).
Cei interesați se pot înscrie la adresa info@controln.ro până la data de 15 martie. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.
Mai multe detalii despre Atelierphoton  pe site-ul www.controln.ro, pe e-mail la adresa  info@controln.ro sau la telefon 0721 261 736.

0 comentarii: