Club A: Petrecere de Dragobete - 23 februarie

Tradiții de Dragobete
„Dragobetele sărută fetele"
Joi, 23 februarie, ora 22:00
Petreceți, jurați-vă iubirea, reînnoiți-vă jurămintele în Club A! :)
În mitologia dacilor, Dragobete era zeul care oficia în cer la începutul primăverii nunta tuturor animalelor. Cu timpul, tradiția a "prins" și la oameni, Dragobete ajungând să fie considerat "zânul" dragostei, zeitate ce ocrotește iubirea și poartă noroc îndrăgostiților. De aceea, de Dragobete, fetele și băieții se întâlnesc pentru că iubirea lor să dureze tot anul.
Dragobete este și un zeu al bunei dispoziții: de ziua lui, petrecerile se țin lanț, prilejuind înfiriparea unor noi iubiri, logodne și căsnicii...
Odinioară, prin sate se putea auzi strigându-se "Dragobetele săruta fetele!", iar în popor încă se spune că cine participa la Dragobete va fi ferit de boli tot anul.
De asmenea, Dragobetele era și prima zi dintr-o scurtă perioadă (24 februarie - 9 martie) de dominație a femeii, reminiscentă din cultura arhaică a matriarhatului, restul anului - începând cu 10 martie (sfârșitul Babelor și începutul zilelor Moșilor) până la Dragobetele următor - stând sub semnul patriarhatului.
"Oficializăm" căsătorii cu certificate și verighete și în fiecare an, pe 24 februarie, vă invităm să vă aniversați căsătoria alături de noi, în Club A, cu un pahar de șampanie. Vă așteptăm cu drag!
Intrarea liberă!

0 comentarii: