Club A: Unu' si Unu' - 18 februarie

Sâmbătă, 18 februarie, de la ora 18.00, în Club A, Diana Bădica și Florin Hălălău vin la unu și unu, fresh literar de club, pentru o discuție despre debut și statutul de new entry în literatură.
Diana Bădica e doctorand la Sociologie și studiază comportamentele lingvistice ale migranților întorși acasă, adica fenomenul Como se dice?.
A debutat în 2011 în Observator cultural, cu povestirea Grilajul, în februarie 2012 publicând povestirea Media Incipit, în Dilema veche.
Are în pregătire un volum de proză scurtă la Casa de pariuri literare.
Blog personal http://dianabadica.wordpress.com/
8 august 1985, Se naște la Slatina, în județul Olt, primul copil al familiei Bădica, pe numele său de botez Diana Maria. Primește aceste nume de dragul actriței preferate a tatălui, Diana Lupescu și din obligație morală față de nașa de facto, Maria.
8 august 1986 – 14 septembrie 1992, Crește cu cheia de gât, dându-se pe bara de bătut covoare din spatele blocului și bând apă de la centrala din fața blocului. Fuge, în mai multe reprize, de la grădiniță. Ultima dată când își permite această escapadă, i se ocupă locul și îi este interzis să se mai întoarcă. Diana este în culmea fericirii.
Învață singură să scrie, să citească, să calculeze. Înțelege repede totuși că unora le place jazzul, cum nu le place altora matematica.
15 septembrie 1992 – începe școală, cu minute bune mai târziu decât colegii ei, pentru că ratează trezirea, așa că nu își aude strigat numele. Este înscrisă în clasa I D, iar studiul îl continuă și astăzi.
Trece prin următoarele stări chimice...
§ Licean (tuns periuță) la Colegiul Național Ion Minulescu, Slatina, într-o clasă cu 28 de fete cucuiete și 2 băieți, clasă de filologie, deci. Aici se aciuează unui grup de tocilare încrezute cu care râde toată ziua pe holurile liceului.
§ Student FPSE, secția Psihologie, specializarea Psihologie Organizațională, UB, unde îi plac câțiva colegi, mai mult decât cursurile urmate.
§ Student la SAS, secția Asistență socială, specializarea Politici Sociale în Administrație publică, UB
§ Masterand la SAS , secția Sociologie, Managementul Resurselor umane, UB, cu stagiu Erasmus la Universite de Bourgogne, Dijon, la MASCI. Aici înțelege că în viață nu-i nimic de regretat și se lasă pătrunsă de Franța până- n măduva stilului!
§ Doctorand la SAS, Sociologie, UB, cu teză în domeniul migrației, Comportamente lingvistice ale migranților întorși acasă. Aici încearcă să vadă cum se face că auzim va bene, che fai?, como se dice? pe plaiul mioritic. O parte a cercetării se desfășoară în Italia.
Pe lângă toate, scrie programe de dezvoltare comunitară și proză scurtă; și-a propus să cucerească lumea și să iubească fiecare nanosecundă!
Florin Hălălău
M-am născut la 13 aprilie 1967 în Bucureşti. Revoluţia a venit un pic prea tîrziu pentru mine, eram deja student la Chimie Industrială, facultate pe care aveam s-o termin în 1991. Prea leneş să dau admitere la Litere, plec în armată (6 luni TR). În 1993 debutez în Adevărul Literar şi Artistic, fiind descoperit la poşta redacţiei de Val Vâlcu.
Glumeam cu Gelu Diaconu despre vîrsta la care vom debuta şi dacă îl vom depăşi pe Arghezi (care cum bine se ştie a făcut-o la 47 de ani). Gelu a reuşit să-şi publice romanul la 43 de ani, iar eu Asigurări-le de viaţă la 44. Avantaj Arghezi.
Robert Şerban a avut încredere în manuscris şi astfel am debutat anul trecut la Brumar. Au scris pînă acum despre carte Andrei Zbîrnea, Mihail Vakulovski, Andrei Ruse şi Nora Iuga. Prima lectură din cartea proaspăt apărută am avut-o în cadrul proiectului Lecturi cu galerii, ţinut în Sala Oglinzilor de la USR. Au urmat lansări la cenaclul Republica de la Chişinău (cu Moni Stănilă şi Dumitru Crudu), la Clubul de lectură al lui Andrei Ruse şi la tîrgul Gaudeamus cu Nora Iuga, Felix Nicolau şi Robert Şerban.
Am publicat texte în Observator Cultural, Memoria, Poesis, Poesis internaţional, Cuvântul, Orizont, Convorbiri Literare, Poezia, Scrisul Românesc, Contrafort, Oglinda Literară, Stare de Urgenţă, Revista la PLIC, Tiuk! Am mai fost prezent cu poezie în antologiile Ultima generaţie, primul val, Editura Muzeul Literaturii Române, 2005 şiIubirea e pe 14 februarie, Editura Vinea, 2010, iar cu proză în Proza.ro, Editura Paralela 45, 2006.
Blog personal: Asigurări de viaţă http://florinhalalau.blogspot.com

0 comentarii: