Trupa "Trei parale" concerteaza la Ghost Fest 2012

Un nou nume se adauga pe afisul Festivalului Ghost, ce va avea loc pe 13-14 iulie la Rasnov: Formatia “Trei Parale” va urca pe scena evenimentului pentru a readuce la viata sonoritati traditionale din spatiul romanesc.

„Trei parale” grupeaza tineri oraseni atrasi de muzicile vechi specifice perimetrului carpatic. Membrii formatiei sunt: Florin Iordan (fluiere, cobza), Daniel Pop (voce, fluiere, percutie, dramba), Beatrice Iordan (voce, cobza) si Dinu Petrescu (percutie)

Repertoriul Trei Parale are un pitoresc aparte, fiind format exclusiv din melodii traditionale. Forma de prezentare variaza, de la redari foarte scrupuloase pana la interpretari cat se poate de libere.

Grupul foloseste instrumente vechi aproape disparute in mediul traditional si total neglijate in lumea contemporana urbana: diverse fluiere (fluierul ciobanesc, cavalul, fluierul faradop, fluierul gemanat, tilinca), cobza, viela, dramba, diverse instrumente de percutie (toba, vuva, daireaua si bendirul).

Trei Parale activeaza de 8 ani si a lansat un prim material discografic in 2008, numit „Bazar”, ce cuprinde piese de acum doua veacuri din Moldova si Muntenia. In momentul de fata grupul pregatește cel de-al doilea CD ce va fi lansat in curand.
Grupul a mai participat și la proiectul „Balkanic Zeppelin”, o colaborare cu Mike Godoroja si Marius Mihalache concretizata prin interpretarea unor piese din repertoriul Led Zeppelin intr-o maniera cu filon balcanic.

Activitatea concertistica a formatiei include        participari la festivaluri medievale (Sighisoara, Medias, Zalau, Brasov) și de muzica veche (Bucuresti), la festivaluri de world music din strainatate, la festivaluri de teatru (Campina, Pascani), cantari la vernisajele unor expoziții de arta plastica etc.

„Trei Parale” va concerta la Ghost Fest pe 13 iulie si promite sa ofere publicului un recital inedit in care vor fi prezentate si piese in prima auditie, dintr-un proiect in pregatire.

Festivalul Ghost va avea loc in perioada 13-14 iulie, pe terenul de biatlon de la baza  cetatii Rasnov si se anunta a fi un eveniment complex, cu caracter intercultural  ce reuneste o forma variata de manifestari artistice si activitati recreative, intr-un cadru natural, indepartat de aglomeratia citadina. Serile vor fi rezervate concertelor, alte trei nume fiind deja confirmate: Trobar de Morte (Spania) si The Moon & the Night Spirit (Ungaria), Allerseelen (Austria).

Festivalul va avea si o zona de activitati complementare. In spiritul apropierii de valorile traditionale aceasta va include: ateliere de arte si mestesuguri, expozitii de pictura, fotografie & arta traditionala, reprezentatii  & demonstratii de reenactment, proiectii de film, carnaval. 

Biletele  au fost puse deja  in vanzare, in reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti, online pe www.eventim.ro si la filiala  Bestial Records din Bucuresti.

Evenimentul este organizat de Cavalleria Events.

0 comentarii: