Colectiv: Dub Vibrations #5

DUB VIBRATION #5
Vineri 17.01 are loc în Colectiv a cincea ediție dintr-o serie de evenimente dedicate exclusiv muzicii reggae și culturii sound system. 


Dub Vibration se întoarce din pribegie și se oprește în locul din care a pornit. Parcă ieri ne întrebam cum să amplasăm boxele ca să profităm de o sală atât de înaltă, cum e cea de la Colectiv. 
Pe 17 ianuarie vom avea aceeași dilemă. Kogaion și Irie Warriors, cele mai puternice sound system-uri din țară, își dau din nou întâlnire la Colectiv, pe Tăbăcarilor 7, la al cincilea eveniment Dub Vibration.

Ce înseamnă de fapt Dub Vibration? Păi, cei care nu au reușit să ajungă la evenimentele de anul trecut trebuie să afle că Dub Vibration este singurul clash de sound system-uri de la noi din țară. Cei doi pereți de boxe sunt construiți după tiparele primelor sound system-uri din Kingston – Jamaica, apărute în urmă cu o jumătate de secol. Sunetul cald al vinilurilor mângâiate de acul turntable-ului este redat de zeci de boxe pentru ca voi, cei din sală, să vă bucurați de cea mai fidelă redare a producțiilor dub, roots, digital... în fine, ce se mai găsește prin gențile noastre cu discuri.

Responsabili de ce se aude pe Kogaion sunt cei din Kaya Foundation Crew, iar Irie Warriors Sound System este strunit de crew-ul cu același nume adică Dani și Sheba, la care se adaugă Raps și Lazio.

Lăsăm însă muzica să vă comunice mai multe în seara de 17 ianuarie, la Colectiv. Citiți despre cultura soundsystem în linkul evenimentului!

KOGAION SOUND SYSTEM

IRIE WARRIORS SOUND SYSTEM

Sprijin: 10 Ron

0 comentarii: