Colectiv weekend 31 ianuarie - 1 februarie

TOULOUSE LAUTREC| VIOLENT MONKEY 

31.01.2014. Les ToulouseLautrecs descind din familii aristocrate. Primul concert din an. Ei au copilărit pe pajiști verzi și întinse în fața castelului și au crescut cu sunetul cornurilor de vânătoare și mirosul parfumurilor de contesă rumenă în obraji. Cântă la Colectiv. Deși predestinați studiului academic și educației alese, viața i-a aruncat în paturile cele mai cârpite ale societății. Ultimul lor album este considerat de mulți cel mai bun din rock-ul autohton din anul ce tocmai a trecut. Influențați inițial de Rene Pricetau și John Lewis Brown, ei și-au găsit drumul în mijlocul boemiei rebele. Sunt obișnuiți ai localurilor de noapte, sunt pasionați de femei, absint și opium, scuipă în microfoane, gesticulează pe corzi în cabaret și îmbătați de succes sparg fețele tobelor din localuri și se uită sub crinolinele fetelor.
Maimuța se mișcă pe muzica lui Christian (voce și chitara), Mihai (bass, voce, synth) și Boddy (tobe). Ei imită tot ce aud, reinterpretează și recompun cântece pline de energie și forța pe care ai impresia că le-ai mai auzit pe undeva.
Sound-ul este o joacă serioasă de acorduri și influențe (motown, funk, electronic și hardcore), un atac sonor fără rele intenții, cu scopul de a supune urechea, probabil asta place și unei maimuțe. Ne găsim acolo unde ne poartă undele.
Violent Monkey este o stare de spirit pe axa Londra-București. Este acel difuzor pe care îl simți vibrându-ți în piept, dar de lângă care nu te poți dezlipi. Chiar dacă stilurile limitează, combinațiile rămân infinite. Simțim diferit, dar totuși la fel, iar galaxia noastră, deși nu se vede, se simte. Jimmy ne-a scris asta pe un disc de-al lui.
Vă așteptăm cu drag și cu Violet Monkey după 21:00 în schimbul a 15 lei.
Warm-up & after: Matei Oprina
 
Iar sâmbătă Dansul și Avansul #3.
Din jurnalul de bord al lui Anton Lupan, căpitanul navei cu pânze L’Esperance:

“Ei dănţuiau ca descreieraţii în cabină în timp ce sărmana noastră goeletă era lovită din toate părţile de valuri. Am deschis uşa cabinei şi mai că era să mă dau cu scăfârlia de tavan de uimire. Gherasim trăgea din lulea şi bătea din palme ca o focă, Ieremia scurgea spuma de pe fundul unei halbe de bere în timp ce îşi curăţa puşca, zănaticul de Haralamb mai avea puţin şi se lua la trântă cu un scaun. Mihu făcea tumbe ca la circ, iar cei trei piraţi mauri pe care îi capturasem în Golful Eden jucau babaroase cu smintitul de Ismail. Adnana se lipise ca o şerpoaică de corpul meu şi îmi şoptea măscări arăbeşti la ureche. Îi miroseau buzele a lichior de zmeură neagră. Am dezlipit-o şi am ţipat să mă audă şi Neptunus: Afară e urgia urgiilor şi voi vă ascundeţi sub punte ca şobolanii?

Ei, să vezi răspuns pe şalvaragiu! Căpitan Lupan, bolborosi turcul, la noi la Stambul, printre marineri, mare vorbă umblam. Scufundam, nu scufundam, raki acelaşi gust are. Eu zic să băgam dans în avans că nu ştiim cât mai avem rămas!"

Felix Tzele (https://www.facebook.com/500decuvinte)
***
Combinația între un colecționar de muzică din toate meridianele lumii și un autentic degustător de party vibes nu poate fi altfel decât ideală. Da, nu zicem nu, o să fie totul numai un dans, dar nu oricum: o să se împletească niște boogie woogie, vreo replică în portugheză și un ritm de samba când vă așteptați mai puțin... ieșind apoi către contemporaneitate prin supape mai verosimile, tip 4/4, mai deep, mai disco, mai breaks... cine știe.

Ăăă: s-a întors Zicu! Cuvintele-s de prisos!
▲ Zicu
https://www.mixcloud.com/HaveANiceTrip/vol-xviii-zicu/
▲ UFe
https://soundcloud.com/ufe
▲AltOm
http://www.mixcloud.com/altomro
Visuals: Schultz
Intrare: 10 Lei

0 comentarii: