Question Mark: George Baice Band



Vineri, 24 ianuarie, ora 21:00, Question Mark te invita la un concert blues sustinut de catre George Baicea Blues Band.
Dupa concert Catalin Luca preia controlul muzicii din Question Mark.

Despre George Baicea:
Născut la Bucureşti, George Baicea descoperă muzica şi chitara la vârsta de paisprezece ani, după ce îl ascultă pe Jimi Hendrix.
Influenţat de maeştrii Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughn, Frank Zappa, Mike Stern şi Miles Davis, George Baicea îşi perfecţionează tehnica de cântat la chitară.

E descoperit în 1992 de Alexandru Andrieş, care-l invită să cânte cu el pe 21 decembrie. Devine membru permanent al grupului de acompaniament al lui Alexandru Andrieş.

George Baicea apare pe circa 20 de albume semnate Alexandru Andrieş. Primele sale compoziţii datează din 1995, însă debutul discografiei solo are loc în 2000. Materialul Prins în trafic e produs de Soft Records. Urmează, în 2001, Trafic Greu, cu A&A Records. Discul prinde o nominalizare la Premiile Industriei Muzicale la categoria Cel mai bun album de blues-jazz. George a avut cronici excelente pentru acest album, atât în presa scrisă, cât şi pe posturile muzicale de specialitate.

În 2004 participă la Festivalul Internaţional de Blues Bucureşti, unde l-a întâlnit pe basistul american Steve Clarke, cu care începe să colaboreze. Al treilea album George Baicea (Cenuşăreasa) îl are ca invitat pe Steve Clarke şi iese pe piaţă în iunie 2005.

Cântă în Germania (2006) şi în Olanda (2007). Al patrulea său disc - Vintage Stories apare în noiembrie 2008.


George Baicea Blues Band inseama:
George Baicea - chitara, voce
Catalin Rasvan - chitara bass
Nicolae Georoiu - tobe

http://www.youtube.com/user/gbaicea
http://www.georgebaicea.ro
https://www.facebook.com/GeorgeBaicea
RSVP : https://www.facebook.com/events/1405107933068737/
Ora: 21:00
Intrarea libera.
Question Mark – Calea Victoriei 48 – 50 (Pasajul Victoria)
https://www.facebook.com/questionmarklp

0 comentarii: