Godot Cafe-Teatru: Accidente inspaimantatoare pe terenul de joaca



Spectacolul „Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă” de Rajiv Joseph, semnat de regizorul american Ryan Whinnem, se joacă Joi, 30 ianuarie,  la ora 19:00, la Godot-Cafe-Teatru. Bucureștenii îi pot urmări pe Tudor Aaron Istodor și Simona Cuciurianu într-o dramă cu accente comice despre accidente, răni… și dragoste.

„Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă” spune povestea lui Doug (Tudor Aaron Istodor) şi a lui Kayleen (Simona Cuciurianu) pe parcursul a 30 de ani de viaţă, din copilărie până la vârsta de 38 de ani. Relația dintre ei este urmărită într-un stil tragicomic din perspectiva rănilor care îi aduc împreună, periodic, uniţi într-un mod unic şi de neînţeles pentru restul lumii. Dramaturgul Rajiv Joseph construieşte o poveste convingătoare, neconvențională, despre natura viscerală a iubirii (ne)împărtăşite. Salturile temporale succesive dintre scene dezvăluie spectatorului frânturi din relația dintre Doug şi Kayleen, în timp ce aceștia se apropie unul de celălalt sau se distrug reciproc prin răni reale şi imaginare. Piesa are o latură amuzantă chiar dacă exploatează zone întunecate şi delicate; este dramă şi comedie.

Autorul Rajiv Joseph este una dintre noile revelații ale teatrului american, câștigând numeroase premii precum NEA Award pentru cea mai bună piesă şi Whiting Writers Award. În 2010 a fost finalist în cursa pentru Premiul Pulitzer, cu piesa „Bengal Tiger at the Baghdad Zoo”.
Regizorul american Ryan Whinnem este director al Companiei de Teatru „Vacant Lot” în New York. A colaborat cu „Milwaukee Shakespeare”, „The Folger Theatre„ şi “The Shakespeare Theatre” şi a lucrat ca regizor în Boston, Baltimore, Washington DC şi New York City.

Accentul este pus pe actori. Tudor Aaron Istodor şi Simona Cuciurianu trebuie să parcurgă trasee identitare dificile actoriceşte, de la copiii de 8 ani la maturii de 38 ani [...]. Acest puzzle narativ trebuie să se coaguleze la sfîrşit într-o relaţie de dragoste, una complicată, în care protagoniştii se sabotează singuri, dar tocmai prin asta interesantă şi profund umană. (Oana Stoica, Dilema Veche)
Iubirea se naşte cu durere şi lasă semne pe care le porţi cu tine. O piesă de un „romantism negru”, care îmbracă forma dramaturgică a unei comedii... (Cristiana Gavrilă, BeWhere)
Fiecare revedere a lor începe cu acuzări şi se încheie cu o tensiune mută, făcându-ne să vrem să ştim ce se întâmplă mai departe şi cum se concretizează relaţia dintre cei doi. Fragmentele jucăuşe care clădesc treptat istoricul lor, copilarie-maturitate, ne cer nouă, ca spectatori, să ne dedicăm toată atenţia pentru a nu omite o replică care ar putea schimba întregul traseu. (Nicoleta Vasile, amdoar18ani.ro)
...până la urmă viaţa este un teren de joacă şi numai de noi depinde cât de înspăimântătoare sunt ”accidentele” pe care le trăim. (Andreea Teca, koolhunt.ro)

Regia: Ryan Whinnem Distribuția: Tudor Aaron Istodor, Simona Cuciurianu
Scenografia  și afișul: Tudor Prodan
Spectacol produs de Asociaţia Pro Drama, Teatrul Fără Frontiere şi Godot Cafe-Teatru
Sponsor: Brâncoveanu Vinars
Durata: 1h 20 (fără pauză). Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!

Asociatia ProDrama | contact@prodrama.ro | www.prodrama.ro
Godot Cafe-Teatru | Str. Blanari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82 | contact@godotcafeteatru.ro | godotcafeteatru.ro

0 comentarii: