Instalart. Obiect 002 inspired by Peroni

"DESIGN" este un cuvant nou in limba romana. El incearca sa defineasca o activitate, o meserie, o viziune. Orice obiect din jurul nostru este o temă de design: un creion, un dulap, o coală de scris… Tot ce are volum, ce poate fi atins, pipait, mirosit, gustat si foloseste omului. Designerul este omul care gandeste, propune si schiteaza. Are in vedere intotdeauna cat ii foloseste, cum ii foloseste si cui ii foloseste gandul, propunerea si schita sa.
Daca anul trecut INSTALART a creat prin primul sau proiect de design,
INSTALART/ Obiect/ 001- Inspired by Peroni, un context pentru promovarea designerilor consacrati ce activeaza in mari companii de design din lume, anul acesta INSTALART provoaca noua generatie. Astfel, in luna martie a lansat
INSTALART/ Obiect/ 002. Inspired by Peroni, concurs ce se adreseaza tinerilor designeri, studenti la arte, arhitectura sau pur si simplu tineri cercetatori in domeniu.

INSTALART /Obiect 002. Inspired by Peroni

DEADLINE: 8 aprile 2014. Ora 17:00.

Anul acesta PERONI propune ca tema: Casa di Peroni. Oricare dintre cuvintele: ospitalitate, lifestyle Italian, “a tavola”- modul minunat al italienilor de a “aranja“ masa, vizita, siesta, gazda calda si primitoare, lumina, muzica, mirosuri fine, gust sofisticat poate genera o idee de obiect. Culorile folosite – alb, rosu si albastru ultramarin, trebuie sa reflecte pozitia premium-superpremium a brandului Peroni.
Oameni creativi, studenti la arte, arhitectura, designeri la inceputul carierei sunteti invitati sa propuneti un proiect pentru un obiect nemaivazut si nemaiauzit. Daca proiectul tau va fi selectionat, Instalart va avea grija sa produca un prototip cu care sa ne mandrim cu totii. Vei putea urmari, chiar conduce fabricatia.
Obiectul rezultat va fi integrat in Casa di Peroni- vom amenaja un spatiu dedicat proiectului nostru in incinta cladirii unde se va derula ROMANIAN DESIGN WEEK in acest an. Printre obiectele de mobilier, alese cu grija din portofoliul marilor producatori italieni, semnate de designeri sau agentii de design importante (vor fi toate albe –adica un background pentru obiectul tau) in Casa di Peroni vom regasi prototipul tau care va fi alb, dar va contine rosu si/ sau albastru- culorile Peroni.
Selectionerii INSTALART sunt:
Mihai Popescu/ designer / TWINS DESIGN/ Bucuresti; 
Sebastian Barlica/ designer / VIZUAL ART/ Bucuresti; 
Stefan Barutcieff/ designer / PILOTFISH/ Munchen;
Marcel Klamer/ designer / KLAMER DESIGN/ Hamburg.

“INSTALART/ Obiect/ 002. Inspired by Peroni” nu ar putea fi realizat fara entitatile implicate in implementare, realizare, finantare. Instalart este curatorul. Asigura, cu ajutorul partenerilor si al invitatilor, calitatea proiectului. Peroni finanteaza proiectul. Propune tema. Kerrock pune la dispozitie materialul compozit, propus pentru realizarea obiectelor (prototip). Kaustik, Sfera Design si Twins Studio vor realiza obiectele (prototip). Moir Design Concept Store si Fratelli ne asigura arhitectura expozitiei.

0 comentarii: