Interpol, Foals, Future Islands, Paloma Faith la Sziget Festival BudapestMai mult de 20 de nume noi au fost anunțate pentru diferitele scene de la Sziget Festival 2015. Aceste nume se alătura celor anunțate deja, printre care Robbie Williams, Florence and the Machine, Alt-J, Martin Garrix. O săptămână de distracție non-stop este garantată, în perioada 10-17 august, la Budapesta.

Sziget este unul dintre puținele festivaluri despre care se poate spune că te-ai putea distra și fără scenele muzicale, dar, cu toate acestea, stabilirea unui program muzical complex și foarte divers, este o misiune importantă a organizatorilor. În perioada următoare vor fi anunțate multe detalii despre programul Sziget 2015: muzică, distracție, activități artistice și nu numai! Toate aceste informații sunt disponibile și în applicația oficială a evenimentului, nu uitați să o urmăriți!

Dar să vedem noutățile din line-up:
Sziget îi anunță cu mândrie pe Foals, care lucrează la material nou ce va fi disponibil  anul acesta, dar și pe Marina and the Diamonds, care revine, în stil propriu, pe Insula Libertății. Interpol vin și ei cu noul lor album intitulat „El Pintor”, în timp ce nominalizatul la Grammy, producătorul Alesso, cu o legiune de fani online, ne onorează și el cu prezența.

Duo-ul australian Knife Party vor fi, cu siguranță, gazdele unei petreceri pe cinste iar Paloma Faith, aflată într-o continuă evoluție, ne va purta cu ea în lumea nouă pe care o explorează. Acum 20 de ani, Gentleman punea piciorul pentru prima dată pe tărâmuri jamaicaine urmând ca, de-a lungul anilor, să încânte întreaga lume cu muzica reggae.

SBTRKT vine la Sziget cu „Wonder Where We Land”, care e un album magic, experimental, deosebit, fiind rezultatul unor colaborări incitante. Surorile multi-talentate ale scenei dance – Mim și Liv Nervo din NERVO – se alătură și ele programului divers de la Sziget, la fel și Dropkick Murphys.

The Maccabees aduc la Sziget piese de pe cel de-al treilea lor album de studio, intitulat „Given To The Wild”, o capodoperă a pop-ului distorsionat, psihedelic și melancolic. În ultimii opt ani, cel mai extravagant trio din Baltimore, Future Islands, au menținut un ritm admirabil, neîncetinind nicio clipă. Pop-ul funcționează întotdeauna cel mai bine, atunci când la mijloc se află o inimă care bate și care, câteodată, sângerează. Puterea dihotomiei melodiilor pop ancorate în melancolie, îi este binecunoscută lui Foxes, vocalista și compozitoarea de 22 de ani Louisa Rose Allen.

De-a lungul ultimelor două decenii, germanii Beatsteaks s-au consacrat ca unul dintre cele mai importante nume din țara lor, combinând molipsitor efervescența punk-ului cu compoziții rock complexe. Stilul danezei nu e prea ușor de definit. Un amestec unic de muzică de dormitor,  soul-punk-electro-R&B și armonii pop – alături de niște colaborări notabile – cam la asta ne putem aștepta și la Sziget. Început ca o modalitate de a explora diferențele dintre hip-hop și EDM s-a dovedit a fi un concept de succes pentru Yellow Claw. Selah Sue face parte dintr-o nouă generație pentru care muzica nu are limite și va veni la Sziget cu ultimul său album.

Și ajungem la producătorul francez Vitalic al cărui show nu trebuie ratat anul acesta pe Insula Libertății. În scurta dar intensa sa carieră, Dotan a compus, înregistrat și cântat peste tot în lume. Cu toate că se descrie câteodată ca fiind destul de singuratic, îl așteptăm pe Dotan să vină la Sziget cu o trupă live formată din șase membri! Rapperul și MC-ul olandez Typhoon vine și el la Sziget, la fel și William Fitzsimmons, al cărui album, „Lions”, reflectă în muzică evoluția prin care a trecut, pe plan personal, de la „Gold In The Shadow” încoace. Nu în ultimul rând, Halestorm, trupa hard-rock din Pennsylvania, vine la Sziget cu cel de-al treilea album „Into the Wild Life”, preconizat să iasă în lun aprilie.

Mai multe detalii despre program în perioada următoare.
Mai multe informații și bilete: www.szigetfestival.ro

0 comentarii: