Fierbinteanu - Slow Motion Live Set, pe 13 martie la Alandala Cafe



Vineri, 13 martie, de la ora 20, Alandala Cafe din Bucuresti (Str. Aurel Vlaicu, 70), gazduieste Slow Motion Live Set cu duo-ul experimental pop Fierbinteanu . Concertul va cuprinde melodii downtempo incluse pe recent-lansatul album Fierbinteanu - Massive Exposure , secvente din release-uri anterioare (unele reorchestrate), precum si schite sonore noi, toate acestea asamblate intr-o suita de muzica si sunet de aproximativ 90 de minute.

Facebook event:
http://www.facebook.com/events/1597150153854187

Artist support: 15 lei

 Una dintre cele mai excentrice creaturi ale muzicii independente fabricate in Romania. 
Paul Breazu, Dilema Veche

Fierbinteanu este un duo electro/experimental pop din Bucuresti, format din Gabriela Fierbinteanu (voce) si Cristian Fierbinteanu (computer, bas, voce). Muzica lor inglobeaza elemente pop, electro, psihedelic, noise, ambiental si colaj de sunete.

In 2012, Gabriela si Cristian Fierbinteanu au castigat concursul de remixuri Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh, iar in 2013 au cantat la Konzerthaus Berlin. Trupa a lansat independent un maxi-single, Love Goes Round In Circles (2011) si un dublu-CD, The Beauty Of Music (2012), ambele disponibile via Bandcamp. A urmat albumul Silence As Beauty lansat in 2013 la Local Records.

La sfarsitul lunii noiembrie 2014, Fierbinteanu au lansat albumul Massive Exposure, un extended LP cu 36 de melodii, printre care si deja cunoscutele I Want To Reach The Stars With You si Yvelines. La realizarea Massive Exposure au avut contributii Alex Bala (clape, tobe), Bogdan Stamatin (chitara, clape), Claudiu Ilariean (computer, chitara), Preda Ioan (chitara), Dan Michiu Dinescu (chitara, efecte), Catalin Lungu (trompeta), Paolo Profeti (saxofon).
Massive Exposure poate fi ascultat si cumparat, digital sau in format CD, pe pagina de Bandcamp a formatiei: http://fierbinteanu.bandcamp.com

"Una dintre cele mai excentrice creaturi ale muzicii independente fabricate in Romania" - Dilema Veche

"Fierbinteanu a facut supradoza de pop" - VICE Romania

"Fierbinteanu si albumul lor sunt un fel de artefact de pe fundul oceanului, o perla la care ajung cativa inotatori stilati si aduc din intuneric ceva care merita transformat intr-un altar de ciudatenie placuta" - EclecticFM

Cristian Fierbinteanu mai face parte, impreuna cu Alex Bala, din duo-ul Plurabelle, care a lansat, in 2014, LP-ul Phantom Pyramid la label-ul francez Stellar Kinematics.

Web: www.fierbinteanu.com
Facebook: www.facebook.com/fierbinteanumusic

Despre OneDay
OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical din Romania, un proiect independent de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie.
Portofoliu de evenimente: http://oneday.ro/live/

0 comentarii: