Post Scriptum – spectacol al echipei VÂRSTA


Duminică, 29 martie, la ora 18.00, vă așteptăm la spectacolul de teatru comunitar Post-Scriptum. Spectacolul este prezentat în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015 și se va juca la căminul de persoane vârstnice Moses Rosen, str. Jimbolia nr. 105, Bucureştii Noi (metrou: staţia Parc Bazilescu).

POST SCRIPTUM – spectacol al echipei VÂRSTA4.
Cu: Iudith Ardeleanu, Marius Armașu, Margareta Eschenazy, Lidia Fonea, Pompiliu Sterian, Eva Szemler Lendvay, Dorotea Weissbuch, Jak Neumann.
Coordonatori Vârsta4: Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Katia Pascariu, David Schwartz.


Gestul de a scrie o scrisoare reprezintă un act cultural și politic cu valoare de document al comunicării intim-sociale. În Post-Sciptum, rezidenții Căminului Moses Rosen povestesc cui au scris prima dată o scrisoare, care era ritualul conceperii și redactării unei scrisori, cui au trimis scrisori de dragoste și ce i-ar scrie unui politician. Post-Scriptum e performarea unui ritual de relaționare socială pe cale de dispariție.

VÂRSTA4 este un proiect de artă comunitară desfășurat împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.  Obiectivele sale sunt schimbarea percepţiei asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru și ateliere, istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”. Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferințe, tratate și luări de poziție instrumentate politic pentru a servi macro-narațiunii sistemului care adoptă istoria unică, „istoria de obediență” în fața structurilor de putere.

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic este gratuită. Toate evenimentele includ discuții cu publicul.
Contact rezervări: Andrei Șerban (0728839007, andreiserbanmail@gmail.com), Katia Pascariu (0728072362, katia_pascariu@yahoo.com)

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României (www.eeagrants.org,www.fonduri-diversitate.rowww.a rtapolitica.ro/platforma2015).

Parteneri: Noproductions, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul de Teatru Educațonal REPLIKA, FCER-DASM – Căminul „Amalia și Șef Rabin dr. Moses Rosen”, Gazeta de Artă Politică.

0 comentarii: