De ce a fost zugravit castelul Ghika pentru Armand Assante

Castelul Ghika de la Dofteana, construit in stil Italian la sfarsitul secolului al XIX-lea drept resedinta pentru vanatoare este unul dintre personajele cheie din filmul Vanatorul de Spirite cu Armand Assante si Razvan Vasilescu in rolurile principale.

In film castelul este proprietatea unui dandy neamt care este omorat de o femeie misterioasa impreuna cu toti prietenii sai, iar dupa moartea acestuia cladirea este bantuita. Assante – personajul care da si titlul flmului, Vanatorul de spirite – vine sa inteleaga ce se intampla in aceasta cladire.

Asa se face ca o parte importanta din filmari a fost realizata in acest castel si in gradina lui spectaculoasa. Pentru ca totul sa arate impecabil, echipa de productie a zugravit o parte din interioare, cu mare atentie pentru a respecta designul initial. Pentru film a fost construita si o bucatarie care a ramas a castelului si poate fi vizitata.

De altfel, castelul are in apropierea sa – intr-o cladire care a tinut de partea administrativa – un mini hotel pensiune destinat turistilor. 

Filmul Vanatorul de spirite poate fi urmarit in cinematografele din Romania incepand cu 20 aprilie.

0 comentarii: