Mamma Mia! – cel mai îndrăgit musical din toate timpurile, în toată lumea – își caută interpreții pentru producția românească

Pentru prima dată în România, anul acesta se montează unul dintre cele mai de succes musicaluri din toată lumea: MAMMA MIA!, bazat pe un libret de Catherine Johnson, cu muzică şi versuri scrise de Benny Andersson şi Bjorg Ulvaeus și creat de Judy Craymer.

MAMMA MIA! este o poveste romantică despre o tânără visătoare care încearcă să descopere cine e adevăratul ei tată și invită la nunta sa pe cei trei bărbați din trecutul mamei sale care ar putea să o conducă la altar. O poveste despre dragoste și prietenie, despre părinți și copii, despre alegeri în viață și despre căutarea identității, spusă pe cele mai frumoase cântece ale trupei ABBA, cântece cunoscute și îndrăgite de toți românii.
Lansat în 1999, la Londra, în celebrul West End și apoi în Statele Unite pe Broadway, musicalul are un succes fulminant. Peste 60 de milioane de spectatori au participat până acum la MAMMA MIA!, s-au bucurat, au cântat, au dansat împreună cu protagoniștii spectacolului, în toate colțurile lumii. În 2008, adaptarea pentru marele ecran bazată pe musical, cu Meryl Streep și Amanda Seyfried în rolul mamei și fiicei cucerește și publicul de cinema și creează din MAMMA MIA! un adevărat fenomen mondial în industria spectacolului. Oriunde este lansat, MAMMA MIA! este iubit și îndrăgit de spectator, iar biletele sunt epuizate în timp record.  



În România, musicalul MAMMA MIA! va fi o co-producție Sloveno-Română, a companiei Prospot Doo împreună cu un grup de producători reuniți de către compania Atelier Promotion pentru această super producție care se anunță a fi evenimentul anului pentru spectatorii români. Spectacolul va fi lansat la București după care va porni în turneu în toate marile orașe din România.


Prospot Doo este compania de teatru ce a pus deja în scena versiunile musicalului în Slovenia, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Croația, producătorul general fiind Jurij Franko.  Celebrul schior sloven, medaliat cu argint în proba de slalom uriaș din Sarajevo la Olimpiada de Iarnă din 1984, a devenit, între timp, antreprenor în industria spectacolului și a reuşit performanţe excepţionale cu cele peste 360 de reprezentaţii în ultimii 2 ani. 
 
Producătorul cu care Atelier Promotion va realiza Mamma Mia!  în Romania este Wondertheatre, într-o producţie spectaculoasă care va urmări montarea originală din Marea Britanie, dar va fi interpretată de artişti români şi va avea premiera de gală la Sala Palatului din București în luna mai a acestui an. 

Biletele vor fi puse în vânzare, in curând, pe site-urile de specialitate.
Producătorii au anunțat deja casting pentru întreaga distribuție, un casting amplu în trei etape destinat celor care îmbină actoria cu dansul si abilitățile de cântat, coordonat de catre directorul de casting, Domnica Cârciumaru. Detalii despre casting puteti gasi pe http://mammamiathemusical.ro , inscrierile se fac pana pe 8 martie.

Contemporan, actual, imaginativ, inteligent, curajos, emoționant, esențial, imersiv, brandul de teatru WONDERTHEATRE își propune să creeze entertainment și experiențe memorabile pentru spectatorul modern pasionat de cinema, teatru și televiziune, conectat la realitate, dornic de divertisment de bună calitate și producții artistice remarcabile.

Sub acest brand, echipa a produs spectacolele “THE PLAY THAT GOES WRONG” /“Cum să distrugi o piesă?”cea mai de succes comedie a momentului în West End și pe Broadway, dar și “Prenumele”, după “Le Prenom” și “Cina de adio”, de Alexandre de la Patelliere si Matthieu Delaporte, si “Panică la operă!”, după Lend Me a Tenor de Ken Ludwig, comedia “Swing!”/ “Having Wonderful Time, Wish you were her”, în regia lui Razvan Savescu, one man show - ul “Era ok şi la 60”  sau spectacolul “Sub pragul de sus”de Glen Berger, cu Răzvan Vasilescu.

“La aproape 3 ani de la lansarea WonderTheatre suntem bucuroşi să putem prezenta publicului din România unul dintre cele mai de succes musicaluri din lume. Sperăm că spectatorii care s-au obişnuit cu producțiile noastre ambițioase şi sofisticate în decoruri şi acțiune, dar extrem de accesibile publicului de toate vârstele, să se bucure şi de un musical emoționant care, sunt sigur, vă va propune actori foarte talentați si interpretări excepționale pe muzica uneia dintre cele mai îndrăgite trupe din toate timpurile. MAMMA MIA! este o experiență memorabilă, atât pentru creatori cât și pentru participanți, un prilej special de a petrece o seară minunată împreună, cântând, dansând, bucurându-se pur și simplu de viață, , dans și muzică”, spune Andrei Boncea, producătorul WonderTheatre.

Juri Franko a deschis o piață nouă în Balcani pentru MAMMA MIA! și a reușit să producă un număr de spectacole ce a întrecut orice așteptare a deținătorilor licenței MAMMA MIA!. Până acum îl apreciam pentru performanțele de campion olimpic la ski, acum mă bucur că vom lucra împreună la acest proiect neașteptat și vom beneficia de experiența si know-how-ul echipei sale.  Spectacolul este o premieră a genului în România, în sensul ca va fi primul musical de Broadway produs 100%  independent, care se va întinde pe o perioada de minim 2 ani si va avea peste 100 de reprezentații, iar ambiția noastră este să ajungem cu această super producție în toate marile orașe din România. O placere chiar mai mare este că ma reîntâlnesc cu Andrei Boncea cu care am făcut echipă în vremuri oarecum legendare ale PRO TV. Cred cu tărie ca va fi nu doar un succes de public ci va fi foarte fun si challenging pentru noi, producătorii”, spune Sorin Enache, producătorul Atelier Promotion.

0 comentarii: