Fierbințeanu: Lansare videoclip : Corporate America / + spectacol CNDB!

Formația art-pop Fierbințeanu lansează videoclipul Corporate America, primul single de pe albumul The Great Scheme Of Things, care va apărea în această toamnă.

Urmărește Corporate America în premieră pe Art7

Lansarea clipului are loc cu câteva zile înaintea spectacolului The Great Scheme Of Things, programat pentru duminică, 18 martie, la Centrul Național al Dansului București (CNDB - Bd. Mărășești nr. 80-82, Sector 4). Biletele costă 35 de lei (preț întreg) sau 20 de lei (preț redus) și se pot achiziționa online, de pe www.kompostor.ro, în limita locurilor disponibile.

Videoclipul Corporate America, primul lansat oficial de pe acest album, îi are ca protagoniști pe membrii formației, fiind filmat la CNDB și regizat și montat de Cristian Fierbințeanu.
 
The Great Scheme Of Things este un concept nou, interdisciplinar, pentru Fierbințeanu, cuprinzând un album muzical, un spectacol coregrafic cu elemente vizuale și de teatru (prezentat, duminică, la CNDB), un concert și un film experimental alcătuit din videoclipurile pieselor de pe LP. De asemenea, The Great Scheme Of Things poate lua și forma unei instalații performative sau a unui proiect editorial.

Muzica de pe album a fost compusă, înregistrată și produsă în ultimii trei ani, pe baza acesteia fiind construit și spectacolul The Great Scheme Of Things, a cărui avanpremieră a avut loc în ediția pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie desfășurată în noiembrie 2016 la Centrul Național al Dansului București. The Great Scheme Of Things a fost prezentat și în festivalurile Like CNDB 2017, Sezon de Dans Contemporan București în mișcare și 11plus1 Contemporan Independent - la Teatrul Național Marin Sorescu Craiova.


The Great Scheme Of Things este un mesaj adresat Umanității, incluzând asumarea reacțiilor unui astfel de gest făcut în timpul prezent. Autorii țintesc grandiozitatea filarmonică folosind o estetică pop-punk, instrumentele fiind realitățile, credințele și iluziile vieții umane, primordiale și moderne: iubirea, drepturile civile, pornografia, socialismul și capitalismul, Dumnezeu, Satan, Elvis, New York-ul etc.

Un alt videoclip, încă nelansat oficial, intitulat People, You Will Not Understand Us! a câștigat premiul Cel mai bun videoclip la Festivalul Filmul de Piatră 2017. O altă secvență din album, Adore, însoțită de video, a fost selecționată în competiția internă a Festivalului Filmului de Dans București, ediția 2017.


Fierbințeanu este un duo art-pop format din Gabriela Fierbințeanu (voce) și Cristian Fierbințeanu (voce, computer, instrumente). Formația a realizat mai multe albume și a cântat pe unele dintre cele mai importante scene europene (Berlin Konzerthaus, Berghain etc.).

Despre The Great Scheme Of Things:
Recenzie Brrlog:
https://brrlog.com/2017/03/03/in-marea-schema-a-lucrurilor-cat-de-ridicola-este-existenta-noastra/
Știre Agerpres: https://www1.agerpres.ro/cultura/2017/03/02/-the-great-scheme-of-things-de-si-cu-fierbinteanu-a-deschis-festivalul-like-cndb-editia-a-iv-a-09-29-30
Interviu Radio Romania Cultural despre The Great Scheme Of Things și Fierbințeanu: https://radioromaniacultural.ro/azi-la-radio-romania-cultural-vorba-de-cultura-cu-trupa-fierbinteanu/
Apropo TV despre Fierbințeanu & The Great Scheme Of Things: https://www.youtube.com/watch?v=thEEm6R8E4E

Despre Fierbințeanu:
„Splendizi și, da, fac parte din elita aia a muzicienilor made in RO care sunt perfect capabili să construiască un show și din vizual și din muzică și din prestație scenică. Un duo artistic care, sincer, merită fascinație totală” - Art7
„Una dintre cele mai excentrice creaturi ale muzicii independente fabricate în România” - Dilema Veche
„Cel mai ciudat și experimental duo din muzica electronică românească” - VICE Romania
„Duo-ul psihedelic electronic al României” - Stereo Beasts

0 comentarii: