Civil Society Pitch și KineDok revin la One World Romania 11

La cea de-a 11a  ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania se lansează noi ediții a două dintre programele deja tradiționale ale Asociației One World Romania – Civil Society Pitch și KineDok
 
CIVIL SOCIETY PITCH 3
Cea de-a treia ediție a atelierului Civil Society Pitch începe vineri, 16 martie la ARCUB cu 3 zile de pitching, dating & accelerating între 19 cineaști și 13 organizații non-guvernamentale din România, Bulgaria, Republica Moldova și Ungaria. Participanții vor lucra alături de tutorii Rada Šešić și Maciej Nowicki și vor elabora proiecte de film documentar despre realitățile sociale din jurul nostru.

Civil Society Pitch va continua și după finalul acestei ediții de One World Romania – în perioada aprilie-septembrie 2018 echipele finaliste vor continua dezvoltarea proiectelor, iar în toamnă va fi organizată etapa finală, în care va fi acordat și premiul în valoare de 4000 de euro.

 
Organizațiile participante la Civil Society Pitch 2018 sunt: Platzforma.md, Balkan Kids Foundation, Hyde Park, Fundația OZON, SONIK START, Greenpeace România, Centrul pentru Jurnalism Independent, Keystone Moldova, ActiveWatch, Clubul Femeilor „Inspirație”, MUS-E, Centrul de Resurse Juridice și Blue Point Foundation. Aflați mai multe despre proiectele înscrise de aici.

Cineaștii care vor participa la Civil Society Pitch 2018 sunt: Valentin Anghel, Victor Gălușca, Anna Damaskova, Ioana Țurcan, Andrada Popan-Dorca, Ioana Trifu, Călin Laur, Mirona Radu, Ruxandra Gubernat, Adela Muntean, Laurențiu Garofeanu, Nikolai Urumov, Hanna Eichner, Ioan Cristian, Lyubomira Kostova, Gabriela Forfotă, Clara Helena Farkas, Dragoș Lumpan și Anna Toth. Aflați mai multe detalii despre participanți de aici.
 
Partenerii programului Civil Society Pitch 2018 sunt Balkan Documentary Center (Bulgaria), Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta și Asociația Obștească MOLDOX (Republica Moldova).  Civil Society Pitch 2018 se desfășoară cu sprijinul Băncii Transilvania. 
 
KINEDOK 4
Un alt proiect desfășurat pe toată perioada anului de Asociația One World Romania este KineDok – programul de distribuție alternativă de film documentar care se desfășoară concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România. Proiecțiile se desfășoară sub formă de cineclub în spații neconvenționale și cât mai accesibile publicului de pretutindeni pe tot parcursul anului.

Pentru că documentarele ajung rareori în sălile de cinema, care oricum s-au împuținat, o parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în diferite orașe și de a folosi spiritul local al cafenelelor, galeriilor și altor locuri populare pentru ca întâlnirea dintre film documentar și public să devină o experiență comunitară.

 
Ajuns deja la cea de a 4-a ediţie, KineDok va aduce anul acesta 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centrală şi de Est. Lansăm cel de-al 4-lea sezon KineDok cu proiectia filmului cehesc "Nimic nu va mai fi ca înainte" („Nothing Like Before”). Proiecția va avea loc joi 22 martie, ora 20:30 la ARCUB în prezența regizorilor Lukáš Kokeš și Klára Tasovská. Cei doi revin după 5 ani la One World Romania – în 2013 au câștigat premiul oferit de Juriul Liceenilor, cu documentarul „Fortăreața” („Fortress”).
 
"Nimic nu va mai fi ca înainte" spune povestea a patru adolescenți. Toți patru au 19 ani și învață în aceeași școală dintr-un orășel de graniță din Cehia. Toți patru ar vrea, cumva, să rămână copii, dar viața îi forțează să devină adulți, aruncându-i în necunoscut chiar atunci când ar trebui să-și încheie studiile. Toți patru se află într-un moment care le va hotărî viețile pentru totdeauna. Care dintre ei va reuși, cine se va maturiza cu adevărat? Camera ne apropie de ei, la o distanță neverosimil de mică; îi însoțește în momentele lor cele mai intime, tulburi și răscolitoare.
 
Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania are loc între 16 și 25 martie 2018 la București. Timp de 10 zile, proiectăm cele mai noi filme documentare din toată lumea în 8 locații din centrul capitalei. Biletele, abonamentele generale și cele de 5 intrări au fost deja puse în vânzare pe site-ul partenerilor de la Eventbook.

Informații complete despre programul celei de-a 11-a ediții sunt disponibile pe site-ul www.oneworld.ro și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/one.world.romania.

 

0 comentarii: