Cele mai noi filme autohtone pornesc în Caravana Zilele Filmului Românesc martie - iunie 2018



Astăzi, Timișoara dă startul ediției a VII-a a caravanei Zilele Filmului Românesc cu proiecția Fotbal infinit, cel mai nou titlu semnat de regizorul Corneliu Porumboiu care a avut aseară avanpremiera la Bucureşti. Timișorenii vor putea vedea filmul de la ora 20:30 la Casa Artelor, Sala Studioart. 
 
În perioada martie-iunie 2018, caravana ZFR continuă să promoveze producţia autohtonă de film şi să reînvie ideea spectacolului de cinema ca eveniment prezentând proiecții cu cele mai recente producții românești premiate la festivaluri. Caravana va ajunge la: Timișoara, Arad, Brașov, Sibiu, Buzău, Baia Mare, Slobozia și alte orașe din țară. Programul va fi actualizat pe siteul pe www.filmedefestival.ro/zfr
 
Ce filme vor rula în cadrul Zilele Filmului Românesc
Fotbal Infinit (2018), regia Corneliu Porumboiu. Filmul  „Fotbal infinit” pornește de la ideile unui funcționar local din Vaslui care are curajul să își pună întrebări despre regulile jocului de fotbal și dacă există vreun raport intim între fotbal și viață? 
 
Un pas în urma serafimilor (2017), regia Daniel Sandu. Spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Pe parcursul filmului, Gabriel și colegii lui învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.
 
Marița (2017), regia Cristi  Iftimie. Este un road-movie care încearcă să surprindă un moment de trecere din existenţa unui tânar - acela al desprinderii de tată. Banditul Whisky (2017), regia: Nimród Antal. Filmul se bazează pe fapte reale, avându-l în centru pe Attila Ambrus, un maghiar din România născut în Miercurea Ciuc şi fugit în anii 1980 din ţară. În anii '90 a devenit jucător de hochei de gheaţă. Simultan, a comis jafuri asupra a 27 de bănci în Ungaria. 
 
Scurtcircuit (2017), regia Cătălin Saizescu. Melania, o elevă de 15 ani, rămâne insarcinata cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiţi şi hotărăsc să dea copilul spre adopţie. La doar o zi după naşterea prematură a Melaniei, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebeluşul este mistuit de flăcări. Bazat pe fapte reale.
 
Hawaii (2017), regia Jesús del Cerro; Hawaii, o poveste despre cum să ajungi la o moștenire de 3 milioane de dolari într-o vreme când un singur dolar deținut în casă era motiv să-ți pierzi libertatea pe viață. 
 
Pororoca (2017), regia Constantin Popescu. "Pororoca" spune povestea lui Tudor (Bogdan Dumitrache) și a Cristinei (Iulia Lumânare). Cei doi duc o viaţă de cuplu obişnuită, fără alte griji aparente, altele decât cele inerente, legate de creşterea şi educaţia copiilor: Maria (5 ani) şi Ilie (7 ani). Într-o duminică dimineaţă, Tudor iese cu copii în parcul din apropierea blocului. Într-o clipă de neatenţie a tatălui, Maria dispare.
 
 6,9 pe scara Richter (2017), regia Nae Caranfil; Un tânăr actor de teatru navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de „musical", o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții”. Însă „adevăratul" cutremur pentru el se dovedește a fi re-apariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. 
 
Zilele Filmului Românesc este un eveniment prezentat de Banca Comercială Română (BCR), finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.
Organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop.
Parteneri locali: Ceau Cinema Festival de Buzunar, Asociația Marele Ecran.
Partener de comunicare: PiArt Vision
Parteneri media: Radio Romania Cultural

0 comentarii: