Inca doua premii internationale pentru debutul in lung metraj al regizorului Las Fierbinti, Dragos Buliga

Filmul The Wanderers – Vanatorul de spirite, debutul in lung metraj al regizorului Dragos Buliga, a castigat aseara la Garden State Film Festival, New Jersey premiul Best Horror Feature GSFF, iar actorul din rolul principal Armand Assante a primit distinctia pentru Cel mai bun actor (Most Valuable Player).

Regizat de Dragos Buliga si scris de Octav Gheorghe, filmul este o comedie horror care ironizeaza fin cliseele filmelor fantasy, o poveste despre un vanator de spirite care vine in Transilvania sa rezolve un mister dintr-un castel bantuit.  The Wanderers- Vanatorul de Spirite se bucura de o realizare exceptionala cu o echipa internationala de actori (langa Armand Assante, in distributie se mai afla Lior Ashkenazi - premiul de interpretare la festivalul de film de la Venetia 2017 cu filmul Foxtrot, dar si Branko Duric – unul dintre cei mai celebri actori din Bosnia), dar si unii dintre cei mai buni actori romani (Razvan Vasilescu, Claudiu Bleonț, Raluca Aprodu, Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remeș, Bogdan Nechifor).

Extrem de diferit de orice alt film romanesc produs in ultimii ani, cu efecte speciale si machiaje spectaculoase realizate de Erik Gosselin (X-Men: Apocalypse 2016, Crimson Peak 2015), The Wanderers- Vanatorul de Spirite are deja un palmares bogat in festivalurile de gen; la inceputul acestui an a fost desemnat castigatorul Marelui Premiu la festivalul de film fantasy The Philip K. Dick Film Festival, din New York, iar anul trecut a obtinut doua premii Best Feature la Unreal Film Festival, Memphis US si Dracula Film Festival, Brasov.

 Dragos Buliga este cunoscut publicului roman mai ales pentru faptul ca regizeaza cel mai de succes serial de comedie, “Las Fierbinti”, o productie longeviva si marcanta pentru piata de televiziune din Romania, care a ajuns la sezonul 13. 
 
La sfarsitul anilor 2000, Dragos Buliga impreuna cu prietenul si colegul sau, directorul de imagine Serban Ionescu au realizat o serie impresionanta de videoclipuri spectaculoase pentru marile nume ale muzicii romanesti. Prietenia lor a trecut testul anilor si de la videoclipuri muzicale, serial de comedie, filme de televiziune, ii regasim astazi in aceeasi formula realizand tot impreuna primul lor film de lung metraj.  
 
Filmul The Wanderers – Vanatorul de spirite va putea fi vazut in cinematografele din Romania din 20 aprilie.

0 comentarii: