Exclusiv la Curtea Veche : Ray Loriga

Una din cele mai bune si productive edituri de pe piata, Curtea Veche Publishing,  recidiveaza in 2010 cu un al doilea roman semnat Ray Loriga si aflat sub aceeasi "umbrela" a traducerii realizata de Florin Galis.
Dat fiind faptul ca "Eroi', prima carte a lui Ray Loriga publicata in limba romana de aceeasi editura, a devenit una din cartile mele de referinta nu pot sa nu-ti recomand "Cazuti din Cer".

Un adolescent fuge împreună cu o fată pe care a sechestrat-o după ce a împuşcat un agent de pază şi a furat maşina tatălui ei. Un road movie care deapănă povestea unei fugi – fuga de ipocrizie, de răutatea disimulată, de un Dumnezeu nepriceput, ... toate suficiente motive pentru ca protagonistul să aleagă fuga în compania fetei şi să ceară cu insistenţă, strigând din toate puterile, prin fiecare dintre acţiunile sale, să fie lăsat în pace. Urmărirea şi împuşcarea lui ajung spectacol de televiziune; mama şi fratele mai mic devin, fără să-şi dea seama, protagoniştii unui reality show dement şi fără milă. Căzuţi din cer a fost adaptat şi transpus în film (La pistola de mi hermano) chiar de Ray Loriga, acesta înfăţişând în imagini o lume plină de obligaţii şi de constrângeri care scot în evidenţă ceea ce se află în spatele ei: adică nimic.

„Ray Loriga este starul rock al literaturii europene.“ - The New York Times
„Vocea unei noi generaţii.“ - The Daily Telegraph

Născut la Madrid, în 1967, RAY LORIGA este în mod cert reprezentantul cel mai cunoscut al Generaţiei X în Europa. Primul său roman, Lo peor de todo (1992), e primit cu un entuziasm unanim de către critică. Odată cu al doilea roman, Heroes (1993), tânărul scriitor spaniol atinge o cotă de popularitate care îl transformă peste noapte într-un autor-cult. Crescut şi lansat odată cu La Movida, grupare artistică madrilenă apărută la finele dictaturii lui Franco, grupare din care mai fac parte Alberto García-Alix şi Pedro Almodóvar, Loriga îşi recunoaşte influenţele şi afinităţile cu autori americani precum Jack Kerouac şi Charles Bukowski. Fidel unei filozofii de viaţă apropiate de aceea a autorilor beat, consideră că „pentru ca să fii scriitor nu trebuie să te duci la universitate, trebuie să citeşti şi să-ţi trăieşti viaţa“. Energiile lui creatoare se manifestă şi în alte domenii artistice. Este coscenarist, împreună cu Almodóvar, al filmului Carne trémula şi regizează producţii cinematografice după adaptări ale propriilor romane sau după scenarii originale. În prezent trăieşte la Madrid şi la New York.

Dintre cărţile lui, amintim: Días extraños (1994), Tokio ya no nos quiere (1999), Trífero (2000), El hombre que inventó Manhattan (2004) şi Ya sólo habla de amor (2008), Dìas aùn extraños (2007) Eroi (1993 — apărut la Curtea Veche Publishing în 2009). Ultimul său roman este Los oficiales y el destino de Cordelia şi a apărut în 2009.

Cartea o poti achizitiona cu o reducere "placuta" de aici sau saptamana viitoare direct de la standul editurii de la Bookfest 2010.

Copilaria la Maxim via Happy Fish

Pentru 1 iunie via happyfish.

Putem oare sa fim uniti?

Putem oare sa fim uniti ca popor? Putem oare sa ne adunam impreuna pentru a incerca sa schimbam ceva? Raspunsul pare a fi nu. Vad asta din semi-greva ce se intampla astazi in Bucuresti. Spun semi-greva pentru ca desi initial fusese anuntata ca o actiune de mare amploare, se pare ca, nu chiar asa stau lucrurile multe sindicate renuntand la iesirea in strada.
Nu sunt foarte de acord cu acest sistem de protest, pe de o parte, insa il sustin in ideea in care nemultumirile trebuie facute publice, pe de alta parte.
Lucrez in mediul privat si nu privesc, poate la fel ca si multi dintre voi, sistemul bugetar. Insa si in acest, din urma sistem, exista oameni care isi fac treaba asa cum trebuie si sunt platiti prost, sunt platiti la limita si undeva sub limita de subzistenta.
Din nou sunt de acord cu reducerile pensiilor, multe din ele fiind deja incredibil de mici. Se poate face o reducere a pensiilor mari, a pensiilor dobandite ilegal dar nu a tot ceea ce inseamna pensie in Romania.

Putem fi uniti in protest? Ei bine, dupa cum spuneam, nu putem. Nu ne intereseaza ca sa luptam pentru un tel comun pentru ca nu il vedem ca atare. In luna mai revista "The Economist" titra: "Haosul Greciei, in curand intr-un oras din apropierea ta". Si de fapt asta vedem. Italia, Spania si Portugalia au luat masuri de criza antipopulare iar in acest moment sunt blocate total de greve. Oamenii se revolta impotriva politicienilor si impotriva diminuarii, cu mai mult, a castigurilor lor. Noi oamenii din privat de ce nu facem nimic? De ce nu iesim la sustinere? Nu ne-am saturat inclusiv de propriile salarii de mizerie? Nu ne-am saturat ca sa-i vedem pe altii, total incompetenti si nescoliti si pupatori in cur, cum avanseaza si castiga bani din greu in timp ce la noi se ridica din umeri si ni-se spune: "Este criza!".
Eu unul m-am saturat! Vreau o revolutie! Vreau o schimbare a acestui sistem. Vreau o Garda Financiara pe model Italian care sa ia "Forbes 500 Miliardari" la verificat si sa-i "ridice" pe toti smecherii astia. Vreau o Garda Financiara care sa-i intrebe de unde au masinile, yachturile, apartamentele si de unde provin fondurile cu care au fost achizitionate plus eventualele chitante.
In modul asta se vor recupera multi bani pentru bugetul de stat. In acest fel salariile nu vor scadea, pensiile nu vor fi afectate si omul de rand isi va plati ratele si va putea trai in continuare.
Vreti reducerea salariilor? Reduceti-le pe ale sefilor sau macar incepeti cu ei. Sa fie ei primi, pentru ca au de unde scadea...iar asta ar trebui sa fie valabil in orice companie normala.

Putem fi oare uniti? Raspunsul cel trist este nu. Nu suntem in stare de un protest comun. Nu suntem in stare sa ne scoatem in strada nemultumirile si ne batem pentru ele. De asta avem sefii, tara si presedintele pe care-l meritam! Mi-e sila!
foto credit: The Economist

Later edit: Daca am bloca tara macar pentru 1 zi tot am reusi sa demonstram ceva. Dar acest lucru nu se poate decat prin solidaritate si dragi romani, acest lucru va lipseste in totalitate atat din cauza de indiferenta cat si din cauza lasitatii de care incontinuu dati dovada.

J'aime La Vie Handmade Collection

"J'aime la vie!" nu este doar o zicala frumoasa pe care s-o poti rosti,este mult mai mult...
este o stare de spirit, o atitudine, un trend si nu in cele din urma...este colectia mea de handmade.
Iubesc viata, dar in aceeasi masura iubesc sa creez si sa dau viata imaginatiei mele. In urma creatiei mele ies accesorii, haine, genti si sandale.


Dupa cum puteti vedea si din pozele alaturate, handmade-urile mele sunt atipice dar au un aer glamour.
Materialele pe care le folosesc sunt putin iesite din comun pentru niste accesorii, dar pe placul domnisoarelor care isi doresc sa fie unicate si sa iasa din tipare.

Mai pe scurt, ca sa va lamuresc, DA, este o noua colectie de handmade, plina de viata, si in acelasi timp chic!

Va astept sa imi cunoasteti colectia, sa le admirati si sa le probati, iar in cazul in care nu va puteti desparti de vreunul din ele....ei bine, puteti sa le si achizitionati.

"J'aime la vie!" este numele colectiei mele si sper sa va placa!

Picabo/Pinguinii revin in Control

Luni 31 mai, ora 20:00, clubul Control si Upstage va asteapta la spectacolul de teatru:

picabo/pinguini
de Peca Stefan
cu: Toma Danila, Amandine Heyndrickx, Laurentiu Banescu

("sunt/pe timpul meu/cu toata lumea")
Undeva in picabo, pinguinii ies in turme.
Aici, turmele ies in pinguini.Tot picabo.
Si in numar de trei.Pinguinul Pierre, pinguinul Jones si pinguinul Iverssen. Fundal muzical adecvat...
PECA

Biletele costa 15 lei si vor fi disponibile la club in seara evenimentului
Pentru studenti intrarea costa 10 lei.
Clubul Control se afla pe Strada Academiei nr.19 (Pasajul Victoriei).

Ellen Allien Exclusive

Muza mea electro si una dintre cele mai bune Dj-ite ale planetei, iar aici o numesc pe Ellen Allien iti ofera in exclusivitate pentru acest weekend doua din cele mai noi productii ale sale.
Este vorba despre doua podcasturi realizate in ultimele doua saptamani ce promoveaza noul sau disc "Dust".
Primul podcast este realizat pentru japonezii de la Clubberia si a aparut in urma cu doua saptamani pe piata iar cel de al doilea a fost lansat chiar in aceasta saptamana, pe 27 mai ca sa fim exacti, pentru Clash Music.
De asemenea iti reamintesc ca de aici poti salva gratuit una din melodiile lui Ellen de pe cel mai nou disc al sau si de asemenea iti spun ca in urmatoarele saptamani iti voi mai aduce materiale din partea sa.

Ellen Allien - Clubberia Podcast 026 by UrbanThings

CineClub Next: Mircea Toma vs. Mafia Italiana

Mircea Toma vs mafia italiana la CineClub NexT

Psiholog, jurnalist, membru fondator al ONG-ului Salvati Vama Veche, presedinte al Agentiei de monitorizare a presei, aparator activ al drepturilor omului, libertatii de exprimare si accesului la informatii, Mircea Toma va invita luna aceasta la CineClubul NexT, pentru un film multi-premiat: luni, 31 mai, de la ora 19.00, la Cinema Elvira Popescu vedem impreuna "Gomorra" de Matteo Garrone.
Gomorra
 Fara sentimentalism, stilizari sau tuse de glamour, asa cum ne-au obisnuit marii clasici in filmele cu gangsteri (Francis Ford Copolla in "The Godfather", Martin Scorsese in "Good Fellas" sau Brian de Palma in "Scarface"), "Gomorra" este o privire dură asupra lumii crimei organizate din Napoli (numite "Camorra").

Folosind in roluri secundare actori neprofesionisti (ba chiar apartinand lumii despre care vorbeste filmul – trei dintre cei aflati in distributie au fost arestati in viata reala pentru activitati ilegale) si bazat pe romanul omonim al lui Roberto Saviano (care, din cauza dezvaluirilor facute, traieste in prezent sub protectia politiei), filmul regizat de Matteo Garrone a primit Marele Premiu al Festivalului de la Cannes in 2008 iar Academia Europeana de Film i-a acordat nu mai putin de cinci premii, printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu.
Dupa proiectie, ca de obicei, stam de vorba cu invitatul special despre film. Discutia este moderata de criticul de film Andrei Gorzo.

CineClubul NexT este o initiativa a Societatii Culturale NexT, infiintata in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound-designer-ului Andrei Toncu.
In fiecare editie a CineClubului – un eveniment care se va desfasura lunar la Cinema Elvira Popescu – va fi proiectat un film,
pe baza caruia se va crea un dialog intre public si invitatul special – o personalitate din cinematografia romaneasca. Discutia va fi moderata de un critic de film si va dura minim 30 de minute.Aparitia CineClubului NexT vine din dorinta Societatii Culturale NexT de a sprijini si indruma reprezentantii foarte tinerei generatii de cineasti romani la inceputul carierei lor.

Despre Literatura

Despre literatura...sa scrii despre scris este cel putin un act dificil. Asta deoarece te poti teme ca, tezele eliberate de mintea ta nu vor fi nici macar la jumatate fata de tot ceea ce ti-a trecut pana atunci prin fata ochilor. Ajungi sa te temi ca din greseala un Loriga, un Eloy Martinez sau un Casas Ros vor ajunge sa citeasca ceea ce ai scris si te vor arata cu degetul ca pe un incepator, un mic ignorant si vor ajunge sa-ti "interzica" sa-i mai citesti.

Literatura este eliberare. Eliberarea de tot ceea ce ai in minte, in suflet, in fiinta si pe care vrei sa-l "scoti" din tine, sa-l "lansezi" in public pentru a putea fi accesat de oameni asemanatori tie, de oameni care sa se integreze in ceea ce exista deja in Universul tau. Povestile comune creeaza lupte, intamplari si admiratii comune.

Literatura...poveste, labirint, stare. Transpunerea propriei persoane in scris de fapt. Transpunerea cat se poate de vie a ta, ca autor, si a ta, ca cititor, fara niciun fel de masca sau ascunzis. Tu cu tine insuti in fata lumii  ce va fi mereu dispusa sa te citeasca, sa te critice sau sa iti acorde admiratia profunda si eterna.
Iar mereu in spatele distinctiilor si marilor premii pentru un autor va conta etern masa cea mare care il "intalneste" prin ceea ce scrie si care dupa ce i-a lecturat scrierea il va pastra intr-unul din sertarele sale mentale.

Weekend la Tago Mago


Weekendul la Tago Mago se pune pe foc cu o petrecere electro cu The Model şi Camil, ce se va deschide vineri, 28 mai, la ora 22 şi se va lungi până la ore târzii în noapte. A doua zi ne refacem cu o limonadă (oferită din partea casei) pe terasă, la umbră, în ritmuri muzicale de zi, la un târg de hand-made unde tineri designeri vor oferi publicului haine, accesorii şi jucării, plus „multe alte lucruri care te-ar putea tenta”. La târg va avea loc şi o expoziţie cu vânzare a artistei Alice Zigman.
Târgul va începe sâmbătă 29 mai, la ora 13 şi se va continua pâna la 20.00.

Momentul potrivit pentru a ne muta iarăşi în club, unde Cliza va anima ringul de dans pentru o petrecere Disco not Disco. Duminică, târgul de hand-made va continua între orele 13.00 - 19.00. Sunt motive bune să nu pleci de la Tago Mago weekend-ul acesta.

Club Tago Mago se gaseste in strada Sperantei la numarul 21, iar rezervarile le poti efectua la 0729.031.011 sau pe e-mail la rezervari@tagomagodub.ro. Harta locatiei aici.



SHIFT Opening Party




Opening New Terrace & Bar : Shift
Party cu  Khidja, sambata 29.05 de la 21:00

Shift se afla pe strada Eremia Grigorescu 17 ( P-ta Lavovari )

Coma la Tuborg Acoustic Sessions

Tuborg Green Nights & Clubul CONTROL va asteapta in luna mai la :

ACOUSTIC SESSIONS

27 mai COMA
http://www.coma.ro/
http://www.myspace.com/coma.ro

Concertul incep la ora 22:00. Biletele se gasesc in CONTROL, la intrare
si costa 20lei.
Intra pe facebook.com/TUBORGSOUND si poti castiga o invitatie.
Pentru orice bilet sau invitatie TUBORG iti face cinste cu o bere.
Clubul Control se afla pe Strada Academiei nr.19 (Pasajul Victoriei)

Make a Point cu Doru Trascau

Joia aceasta: L-am invitat pe solistul trupei ab4 si The Mono Jacks, Doru Trascau, sa aleaga un film. Ii place filmul pe care l-a ales pentru ca …
Cea mai tare smecherie pe care a facut-o Diavolul vreodata a fost sa convinga lumea ca nu exista.

O lovitura de teatru executata de Kevin Spacey. Lovitura care il va plasa in topul celor mai carismatici raufacatori.

Iar la final, un “behind the scenes” facut serios, fara linguseli, fara redundanta, o privire ascutita in spatele copertinei care demasca tensiunile si conflictele dintre cei implicati in facerea acestui incredibil film.

Daca ti-a trezit curiozitatea, te asteptam la Make a Point.

Unde: Make a Point (incinta Postavaria Romana)

Morarilor 1. Sector 2. Bucuresti. 022451. Romania
Cand: Joi 27 mai 2010 Incepem la 20:00
Intrarea: un scaun. (pliabil sau nu)

Cand barbatii au talent


Reclama Heineken, cea cu dulapul si frigiderul, primeste in aceste zile o continuare la fel de stralucita si de innovativa ca si prima. Advertiserii din nou demonstreaza ca au talent la fel cum par s-o faca si barbatii de la Heineken.

Isabelle Huppert la Bucuresti

Isabelle Huppert la Bucureşti : De la Henri-Cartier Bresson la Juergen Teller,
"120 de portrete ale unei singure femei",
Vernisaj:28 mai 2010, ora 19, Sala Dalles
Expoziţie de fotografie "Isabelle Huppert – Femeia cu portrete" : 28 mai – 27 iunie 2010.
Mai mult de 15.000 euro este valoarea unui singur portret al actriţei Isabelle Huppert, realizat de William Eggleston, Patrick Faigenbaum sau Hiroshi Sugimoto din Expoziţia « Isabelle Huppert – La Femme aux portraits » care a debutat la MoMA din New York.

Un total de 120 de portrete ale actriţei, realizate de 74 dintre cele mai mari nume ale fotografiei internaţionale, de la Henri-Cartier Bresson la Juergen Teller, vor fi expuse la Bucureşti în perioada 28 mai – 27 iunie 2010, la Sala Dalles. Cu ocazia venirii la Bucureşti, actriţa va susţine şi un Masterclass la UNATC, în dialog deschis cu regizorul român Cristian Mungiu. Isabelle Huppert va fi prezentă la vernisajul din 28 mai de la Sala Dalles, ora 19 şi la proiecţia filmului White Material, 29 mai, ora 20, Cinema Studio.

Expoziţia « Isabelle Huppert – Femeia cu portrete »
Henri Cartier-Bresson, Helmut Newton, Jacques Henri Lartigue, Robert Doisneau, Richard Avedon, Annie Leibovitz, Nan Goldin şi mulţi alţii au răspuns provocării de a o dezbrăca pe Isabelle Huppert, o actriţă a rolurilor extreme, de toate feţele sale. În cel mai vechi portret, o regăsim pe Isabelle Huppert aşa cum nu am văzut-o niciodată, la 15 ani, cu 4 ani înainte de a apărea prima oară pe ecrane. Evoluţia de la adolescenţa necunoscută la una dintre cele mai impresionante prezenţe ale ecranului este trasată cu acurateţe în 120 de portrete de mare valoare.

Expoziţia este un parcurs în istoria recentă a fotografiei care retrasează în acelaşi timp, prin prisma aceluiaşi chip, evoluţia imaginii femeii din anii ‘70 până în prezent. De la naturaleţea şi spiritul boem al anilor de început, trecând prin perioada disco-glam a anilor ‘80 şi prin minimalismul anilor ‘90 ajungem, o dată cu maturizarea actriţei, la portretele de o mare exigenţă ale anilor 2000.

Expoziţia a fost realizată de Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti, cu susţinerea BRD – Groupe Société Générale.

Anti-TIFF

Peste cateva zile incepe o noua editie a Festivalului International de Film Transilvania (Tiff).
Din pacate in ultimii ani, insa, acest festival a reusit cel putin din anumite puncte de vedere sa se faca de ras si astfel din punctul meu de vedere a decazut absolut total fata de ceea ce era acum ceva ani.
Te vei intreba de ce spun asta si sigur ca iti voi explica. In primul rand prea mult Piersic la ultimele editii. M-am vazut practic asaltat de fata lui Florin Piersic senior la editia de anul trecut, cand a primit si un premiu de excelenta, iar in acest an ii avem pe amandoi reprezentanti ai "clanului" atat pe afis cat si in spotul oficial. Oare nu se putea face ceva mai creativ? Oare nu se putea gasi alta metoda de promovare?
 Totusi, anul acesta invitat de onoare este regizorul Wim Wenders. Sunt curios atunci cand va privi afisul oficial daca nu se va intreba ce partener este acela "Click!". Sau mai exact cum de un tabloid ajunge sa fie partener media al unui eveniment cultural. Dar daca nu stiati stati linistiti, Tiff-ul are deja experienta si traditie in astfel de parteneriate, mai ales dupa ce anul trecut i-au avut pe afis si pe cei de la "Click! Pentru Femei" sau "Click! Sanatate". Astept cu real interes ca festivalul de film de la Berlin sa aiba partener ziarul Bild si, de ce nu, poate sa acorde si un premiu. Asta poate in continuarea "Premiului Adevarul de Seara", la fel de discutabil, la fel de abscons si la fel de ridicator de sprancene ca si parteneriatul de mai sus.
Canibalizarea pentru bani a festivalului TIFF nu va face decat ca incet dar sigur acesta sa ajunga doar unul local care aduce din cand in cand si un nume important care isi asociaza imaginea cu cea a unor parteneri cel putin discutabili.
Sa se rezume totul doar la bani? Sau organizatorii sa nu poata prezenta publicului acest festival fara asemenea parteneri? Ori, sa fie o totala lipsa de dezinteres din partea lor in asocierea imaginii TIFF?
Am un respect enorm pentru domnul Tudor Giurgiu, pentru echipa ce organizeaza festivalul si pentru cei ce au crezut si au creat acest festival dar nu pot sa nu scriu faptul ca prin cele de mai sus sunt dezamagit de TIFF. Poate este ridicol, dar poate este si evident ca cel putin la astfel de manifestari ar trebui promovata cultura si nu scandalul.

Electro-all-in-one in Control

Control, 3 iunie, electro-all-in-one
Nu ne oprim la un stil, ci incercam sa apropiem mai multe. Artisti diferiti, dar care se leaga, muzici diferite care se completeaza.
@ 22.00 Cycler live + Clock:Divider
Caracterizat de artisti importanti ca cea mai impreisonanta aparitie a underground-ului electronic din Romania ultimilor ani Cycler este pentru electronic ce erau Grateful Dead pentru progresiv acum zeci de ani. O experienta unica de fiecare data. Piese vechi lucrate altfel, piese noi auzite prima oara, si piese si mai noi, aparute pe loc.
Imediat dupa Cycler, la fel de live Clock:Divider o sa ne plimbe de la dubstep la idm, cu bas pocnit in piept. Face muzica de 20 de ani dar a fost intotdeauna un pustnic printre altii. O aparitie cu siguranta rara.
@ 00.00 After Party Mr.H + AKM
MR.H este membru al colectivului artistic reunit la Timisoara sub titlul Grupul Contur, inca din 1991. A fost invitat ca DJ la cele mai importante festivaluri de muzica electronica din tara, dar si din strainatate. Anul acesta se afla pe lista invitatilor de la Sziget Festival.
AKM –Organizator de evenimente si dj, AKM opereaza in zona muzicii electronice deja de ani buni. Si cum dintre toti cei de pe lista el este cel mai aproape de Cycler, si uman, si muzical, era normal sa incheie gratios bucla. The original after-party, cu de toate, pentru toti, fara exagerari nici intr-o parte nici intr-alta. Muzica pusa de AKM da chef de party nu de polemici.
Intrarea 10 RON.

Review : Concert Tep Zepi in Suburbia

Joi, 20 mai, in club Suburbia a avut loc concertul de revenire al trupei Tep Zepi.
Dupa 10 luni de pauza trupa s-a reintalnit cu publicul bucurestean in exact aceeasi locatie din care anul trecut isi luau la revedere.
Noutatile in trupa sunt noua voce, Petra Acker, si de asemenea un nou om ce se ocupa de sectiunea tobe, John Ciurea.
Amandoi au fost absolut la inaltime, si asta in pofida unei deschideri destul de prost realizate de trupa KinEthics ce au parut sa fie mult prea coplesiti de acest eveniment incat practic au ratat intreg performance-ul.
Intrarea pe scena a trupei Tep Zepi a fost in aceeasi vreme si un "strigat de chemare" ce a dus la cresterea numarului de oameni prezenti in club.

Iar cei prezenti au fost dusi intr-o stare de maxim delir prin ceea ce a urmat. Petra, cu vocea sa hipnotica, Vava si Mihnea in forma mare la bass respectiv chitara iar John un absolut showman la tobe au declansat nebunia in Suburbia.
Muzica plina de energie, un rock melodic pur si o trupa care prin dezlantuirea de pe scena a creat aceeasi atmosfera si in public.
Un tracklist format din 13 melodii, 7 de pe albumul "Son of a Dollar and A Song", 2 piese ceva mai vechi, 2 cover-uri ("Down" - deja celebru
in concertele trupei, melodie ce apartine trupei Stone Temple Pilots"; dar si "Attitude" (Mystifs/Guns'N'Roses" cantata cu Mihnea Blidariu (Luna Amara) la voce).
Per total, un concert absolut fantastic realizat de una din trupele pe care cu absolut nicio scuza nu trebuie s-o ratezi la viitoarele cantari ce vor avea loc in Bucuresti pe 3 iunie in Modjo respectiv 11 iunie in club Control.
Acum....mai ramane sa asteptam si noul disc pentru a-ne putea bucura pe repeat de soundul Tep Zepi.
Foto via Cristina. Galeria completa aici iar mai multe filmari de la event aici pe site-ul No3.

Spionii rusi de la Stalin la Putin

Din 24 mai, Săptămâna Financiară şi Editura Litera vă propun să parcurgeţi labirintul de intrigi care au dominat viaţa politică a Rusiei în ultimii 50 de ani şi să descoperiţi temutele personaje din spatele acestora: „Spionii ruşi de la Stalin la Putin”

Cartea jurnalistului francez Patrick Pesnot prezintă răspunsuri argumentate şi informaţii detaliate despre unele dintre cele mai provocatoare dosare ale istoriei: asasinarea lui Troţki, rolul KGB-ului în înăbuşirea mişcărilor de eliberare din Ungaria şi Slovacia, căderea lui Gorbaciov, trucajele revoluţiei române, războiul din Cecenia, asasinarea la comandă a jurnalistei Anna Politkovskaia sau otrăvirea lui Aleksandr Litvinenko.
 
„Spionii ruşi de la Stalin la Putin” se distinge prin abordarea argumentată şi logică, urmărind pas cu pas activitatea serviciilor de informaţii şi a agenţilor secreţi ruşi. Războiul Rece, care a marcat în chip tragic secolul XX, este analizat astfel din perspectiva misiunilor plănuite de serviciile secrete, în lupta pentru supremaţie economică şi militară.
De la Stalin la Putin, de la CEKA la FSB, asistăm la metamorfozele poliţiei politice din Rusia, ce a mers în paralel cu transformarea URSS de-a lungul anilor, şi la modul în care aceasta a reuşit să influenţeze direct evoluţia „statelor vecine şi prietene”. „Istoria revoluţiilor eşuate este presărată de acţiuni secrete şi manevre obscure”, iar „un războaie poate oricând să ascundă un alt război”, susţine Patrick Pesnot. Cititorul are posibilitatea să înţeleagă în ansamblu şi dintr-o perspectivă comparată evenimente esenţiale din secolul trecut, precum revolta de la Budapesta sau primăvara de la Praga, dar şi episoade recente precum atentatele teroriste din Rusia şi Oseţia sau asasinarea personajelor incomode, fie că sunt spioni, oameni de afaceri sau jurnalişti. Astăzi, criminalitatea generalizată este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă societatea rusă. „Fenomenul violenţei este însoţit de dominaţia fostelor structuri ale KGB şi ale avatarului său actual, FSB. (...)Puţin câte puţin, foştii kaghebişti sau cekişti ajung să deţină toate pârghiile puterii politice, dar şi cele ce ţin de sfera economică. Libertatea presei este îngrădită, iar ziarele independente care mai pot da dovadă de spirit critic faţă de instituţiile statului sunt rare”, afirmă  autorul.
 
Cartea o poti gasi timp de o saptamana la punctele de difuzare a presei la un pret de 14 lei impreuna cu ziarul "Saptamana financiara".
Nota personala: Avem de a face cu o traducere absolut excelent lucrata, data fiind dificultatea textului original, pe care o recomand si datorita faptului ca am avut onoarea de a o cunoastea pe traducatoarea acestui text.

Teatru in Club Control

Luni 24 mai, ora 20:00, clubul Control si Upstage va asteapta la spectacolul de teatru:

picabo/pinguini
de Peca Stefan
cu: Augustin Pop, Amandine Heyndrickx, Laurentiu Banescu
("sunt/pe timpul meu/cu toata lumea")

Undeva in picabo, pinguinii ies in turme.
Aici, turmele ies in pinguini.Tot picabo.
Si in numar de trei.Pinguinul Pierre, pinguinul Jones si pinguinul Iverssen. Fundal muzical adecvat...PECA

Biletele costa 15 lei si vor fi disponibile la club in seara evenimentului.
Pentru studenti intrarea costa 10 lei.
Clubul Control se afla pe Strada Academiei nr.19 (Pasajul Victoriei).


CONTROL si Paspartu te cheamă la teatru!
Asociaţia Paspartu îşi cheamă prietenii la evenimentul numărul 2: „Teatru & prieteni” într-o zi de marţi, 25 mai, în Club Control. În colaborare cu Ideo Ideis, Paspartu aduce în scenă un spectacol UNATC: „Tânăra moştenitoare caută....” de Carole Frechette. În cadrul evenimentului vor fi expuse şi picturile Georgianei Drăghiciu, bazate pe un concept 3D.

„Teatru & prieteni” începe la ora 19:00. Intrarea este liberă.

Cu această ocazie, Paspartu lansează cel de-al doilea număr al revistei Arte & Meserii. Neconvenţional, atractiv, complex. Despre Dragoş Bucur şi mai multe laturi ale sale. Despre muzică şi Minus, despre teatru şi Radu Afrim.
Piesa de teatru „Tânăra moştenitoare caută....” este pusă în scenă şi regizată de Ştefana Popa, iar din distribuţie fac parte Ruxandra Coman şi Mircea Postelnicu.
Detalii, informaţii puteţi găsi pe http://www.asociatiapaspartu.ro/ şi http://www.revistaartesimeserii.ro/.
Ne vedem în revistă şi la teatru!

Vincent Vinyl - Ciuci Land Experience in Hamburg


Vineri, 14 mai, am fost in Hamburg in continuarea a ceea ce se numeste "Ciuci Land Experience". Am vrut sa-ti povestesc cum a fost dar deja cred ca singurul sens este doar sa asculti mixul de mai sus, adica cum a fost in cadrul evenimentului.
9430 de oameni au ascultat in live mixul, 2000 la fata locului iar restul via transmisiei on-line.
Urmatoarea destinatie este pe 12 iunie in Franta in cadrul evenimentului Aval Session.

Advertising : Nike Write the Future


Cu mai putin de o luna inainte Cupa Mondiala de Fotbal, Nike lanseaza campania globala "Write the Future" cu un spot ce este in parerea specialistilor, dar si a mea, unul din cele mai bune realizate vreodata.

Exclusiv : Ellen Allien iti ofera o piesa

Ellen Allien, celebra Dj-ita germana si seful casei de discuri BPitch Control, iti ofera in exclusivitate gratuit o melodie de pe cel mai recent album al sau "Dust".
Melodia se numeste "Sun the Rain", contine vocalul lui Ellen si este cat se poate de prietenoasa pentru ringul de dans cu mici insertii acoustice ce te vor duce cu gandul la muzica indie pop. Mai jos o poti asculta si de asemenea salva o copie. Enjoy!
  Ellen Allien - Sun The Rain by UrbanThings
Salveaza o copie!

Club Control prezinta : Terasa Shift

Din 19 mai, Club Control are deosebita placere de a-ti prezenta mezinul familiei : bar/pub-ul "Shift" ce este amplasat pe strada Eremia Grigorescu la numarul 17 vis-a-vis de Teatrul Tandarica.
Locatia este mai mult decat primitoare, muzica relaxanta, preturile sunt accesibile iar modjo-ul este unul tipic de Control dar cu un pic de Shift.
So...ne vedem acolo!

nr. de tel. rezervari:  021- 211 22 72
website: http://www.shiftpub.ro
email:info@shiftpub.ro
orar: luni-vineri: de la 10 a.m. pana la ultimul client,  
        sambata si duminica – de la 12.00 pana la ultimul client

Servicii:  -aer conditionat?da 
-se accepta credit cards ca mod de plata?da
-exista locuri de parcare proprii (cu paza?)?nu chiar :) 
-locul este pentru fumatori sau nefumatori?fumatori si nefumatori 
-exista terasa pe timpul verii?da
-live music?not yet 
-wifi?da

Asa ca nu uita : Shift - (str. Eremia Grigorescu, nr.17) powered by Club Control.

Brazda lui Novac lanseaza album in Control

LANSare album BRAZDA LUI NOVAC pe 21 mai 2010, in Club Control.

In ultimii 13ani, BRAZDA LUI NOVAC a devenit un nume sonor al scenei electronice underground din Romania. Imbinand tonalitatile raw al instrumentelor cu ritmurile armonioase de software, sunetul distinctive BRAZDA LUI NOVAC se concretizeaza intr-un melanj de synth melodios si industrialul anilor ’90 avand usoare amprente shoegaze. In concerte, jocul audio-video este realizat alaturi de visuals-urile create de Vali Chincisan.

Dupa numeroase concerte de succes in orase din Romania, dar si in Londra, Roma sau Maastricht, la care putem adauga cateva opening acts de efect la concertele unor trupe de renume ca Recoil, Covenant si Funckarma, BRAZDA LUI NOVAC a lansat primul sau album continand 14 piese printre care si o colaborare cu Silent Strike.

Cu prilejul lansarii materialului discografic,pe 21mai, in Club Control, BRAZDA LUI NOVAC va sustine un concert alaturi de Artan (Timpuri Noi), Silent Strike, Yvat, Dezdemona (Jazzadezz). Startul il da Nic Cocarlea (No Man’s Land/Lipstick Traces) printr-un un DJ set cu muzica asortata concertului.
http://www.brazdaluinovac.com/

In deschiderea concertului intra trupa Brum Conspiracy.

Intrarea: 20 lei.

Clubul Control se afla pe Strada Academiei nr. 19 (in Pasajul Victoriei).

Make a Point : Vezi si Revezi

Granita dintre fictiune si documentar pipaita parca in poate cea mai altfel experienta audio-vizuala la care poti lua parte. La care am luat eu vreodata parte. O calatorie intima din Japonia pana in Africa, la sfarsitul careia simti o nevoie acuta si imediata de a mai vedea totul, de la inceput, inca o data.


In deschidere, scurt metrajul care l-a inspirat pe Terry Gilliam pentru “Armata celor 12 maimute”

Unde: Make a Point (incinta Postavaria Romana)
Morarilor 1. Sector 2. Bucuresti. 022451. Romania

Când: Joi 20 mai 2010 Incepem la 20:00

Tep Zepi in Suburbia

Joi 20 Mai in Club Suburbia aveti ocazia sa ii revedeti pe Tep Zepi live. Dupa 8 luni de tacere si aproape un an de la ultimul concert din capitala, cu o componenta usor modificata si cu multa pofta de cantat, Tep Zepi vor sustine primul concert din Bucuresti in Suburbia.
Il veti cunoaste cu aceasta ocazie si pe noul baterist al formatiei: John Ciurea . In rest, nucleul trupei ramane intact: Petra Acker -- voce, Mihnea Andrei Ferezan -- chitara, Victor Ferezan -- bas.

TEP ZEPI are back in business!
In deschidere vor evolua trupa KineThics si ei revenind pe scena dupa cateva luni de absenta. Dupa concert va rugam sa ramaneti deoarece veti avea parte de o selectie grunge si alternative rock.

Let There Be Arhitecture @ Control



Miercuri 19 mai Club Control te invita la "Let There Be Arhitecture! Party".

The MOOoD iti ofera un Dj Set iar Vavim se ocupa de warm-up.

Intrarea 5 lei, studentii au liber.

Club Control, miercuri, 19 mai, ora 22:00.

Mircea Cartarescu in Control, invitat al Cafenelei Critice

Cafeneaua critică la Club Control/miercuri 19 mai 2010:

Mircea Cărtărescu – poet şi/sau prozator?

Următoarea întîlnire a proiectului de dezbateri culturale Cafeneaua critică îl va avea ca invitat pe poetul şi prozatorul Mircea Cărtărescu. Tema întîlnirii: Mircea Cărtărescu – poet şi/sau prozator? Pretext: apariţia simultană a două noi volume ale sale: Frumoasele străine (proză) şi Nimic (poeme) (ambele la Editura Humanitas).
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică

Miercuri 19 mai 2010, orele 18.30-21.00
Club Control
Bucureşti, Str. Academiei nr. 19
(în Pasajul Victoriei, intrarea dinspre Str. Academiei/Institutul de Arhitectură/Biserica Enei)
tel.: 0733-927.861
http://www.control-club.ro/

Exclusiv : Chemical Brothers cu Sunday Times

The Chemical Brothes isi lanseaza noul disc "Further" pe 14 iunie. Am scris si ti-am oferit spre auditie noul lor single, "Swoon", iar acum recidivam...in premiera iti oferim un disc ce a insotit ziarul "The Sunday Times" de duminica 16 mai. Discul include si cel mai nou release "Swoon" asa ca acesta este un motiv in plus de bucurie!
Enjoy si feel free to comment :)
Salveaza o copie de aici!
1. Swoon (Radio Edit)

2. Galvanize
3. Star Guitar
4. Block Rockin' Beats
5. Close Your Eyes
6. Got Glint?
7. The Pills Won't Help You Now
8. Piku
9. Saturate
10. Surface To Air

Trei Ceasuri Grele la Underworld




Marti, 18 mai, in club Underworld ai "Trei Ceasuri Grele" by Invizible Man.
O selectie a celor mai bune si mai atractive track-uri din zona IDM/Industrial realizata de Invizible Man.
De la orele 20:00 in strada Coltei la numarul 48 ai parte de un nou concept muzical.

Deschidere Bucharest Biennale

JOI 20 MAI 2010

11.00 - 12.30
HANDLUNG. ON PRODUCING POSSIBILITIES

Conferință de presă

Participanți:
Felix Vogel, curator al BB4, Razvan Ion & Eugen Radescu, co-directori BB, Ioana Nitu, executive director BB4, Renaud Thiers, group brand manager international and premium brands, Pilsner Urquell, Anca Nuta, communication director UniCredit Tiriac Bank, echipa BB4 & artiștii participanți la BB4.
Locație: HOTEL INTERCONTINENTAL (Bd. Nicolae Bălcescu 4) - sala de conferințe Rapsodia, etaj 1.

13.00 - 19.00
BB4 PREVIEW

Expoziția va fi deschisă exclusiv pentru presă și profesioniști pe bază de acreditare.

Detalii și program: Mini ghidul și readerul bienalei pot fi downloadate în format PDF la http://bucharestbiennale.ro sau pot fi procurate din info point sau la conferința de presă.

17.00 - 18.00
PERFORMANCE

Boian Sasul şi Nicoline van Harskamp: Asupra lingvisticii şi puterii de expresie în producţia culturală contemporană.
Scris și regizat de Nicoline van Harskamp. Cu Daniel Popa în rolul lui Boian Sasul.
Nicoline van Harskamp este artist participant în BB4. 
Locaţie: Universitatea Naţională de Arte, Calea Griviței nr. 28  - în aulă.

22.00 - 04.00
PETRECEREA DE DESCHIDERE
@Club Control (Str. Academiei nr.19, în Pasajul Victoriei)
Concert live
22.30 THE PIXELS
www.thepixels.ro

După concert
special DJ set cu
DJ SASHA

www.bucharestbiennale.org
Strategic partner of BUCHAREST BIENNALE: UniCredit Tiriac Bank.
Petrecerea este susținută de CONTROL CLUB & PILSNER URQUELL.

Noaptea Muzeelor la MNAC

Program Noaptea Muzeelor la MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana):
Sambata, 15.05.2010

21h00- 05h00
……………………………………………………..
Expozitii deschise:
21h00 –03h00
1. GILI MOCANU. Fiecare dintre cele doua momente
Curator : Oana Tanase

2. Lemn.ro
Apostu, Bitzan, Calinescu – Arghira, Ceara, Ciobanu, Covrig, Crisan, Dup, Gorduz, Iliescu-Calinesti, Maitec, Pasat, Parvu, Roman, Rusu, Saptefrati, Tiron, Vlad, Zidaru
………………..
Instalatie: 412 x 4, Virgil Scripcariu_
…………………
Expozitie de fotografie: Exploatarea lemnului in 1920
………………………………..

3. Paris / Design en mutation
Curator: Michel Bouisson
………………………………..

4. Regina José Galindo. Urgent Issues
Curator: Ruxandra Balaci
…………………………………………………………..

Terasa :
21h30 – 23h00 Lillevan presents Fixation Fields, a/ v show
23h00 – 05h00 Party cu Alex Jijian, Heathen Audio, Alexandra, Super Giuser, Cos Mir

Weekend cu Hamburg, Control Club si Otaku

Vineri, 14 mai, am deosebita bucurie de a va anunta ca voi mixa in Hamburg (Ger) in cadrul festivalui HH Placard.
"Ciuci Land Experience" ajunge la cel de al doilea episod iar de aceasta data selectia va include muzici un pic mai atipice.
De la mici influente de muzica de plaja, sunete de aeroport, trecand un pic printr-o experienta mai rock si pe urma revenind cu un final eclectic al doilea mix al turului, deja, "Ciuci Land Experience" sper sa aduca din nou bucurie ascultatorilor si oamenilor ce vor fi prezenti in club.
Poti asculta si tu on-line aici : http://pjirc.goto10.org/?channel=placard de la orele 22:00, ora Romaniei.


Tuborg Green Nights & Clubul CONTROL va asteapta in luna mai la :
14 mai GRIMUS
http://www.grimus.ro/
http://www.myspace.com/grimusworld
Concertele incep la ora 22:00. Biletele se gasesc in CONTROL, la intrare si costa 20lei/ seara.
Intra pe facebook.com/TUBORGSOUND si poti castiga o invitatie.
Pentru orice bilet sau invitatie TUBORG iti face cinste cu o bere.
Clubul Control se afla pe Strada Academiei nr.19 (Pasajul Victoriei).


Otaku Festival 2010 va avea loc intre 14-16 Mai la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti (Str. Plevnei Nr. 61).

14 Mai  - Concert Anli Pollicino incepand cu ora 19:00 in Silver Church.

Programul complet al festivalului poate fi gasit aici.
Iti recomand sa nu ratezi:
Duminca 16 mai de la ora 18:00, nu rata la OTAKU FESTIVAL un colaj de scurt metraje realizate cu LEGO (vezi mai jos cateva preview-uri) si un documentar plin de pasiune combinata cu creativitate despre fanii si colectionarii de LEGO.

Poti sau nu poti? Afla la Make a Point

Pana unde poti merge cu provocarile, chiar si in joaca? Cand ne oprim si (ne)acceptam?
Poate chiar ne prieste uneori sa ne tragem sufletul in compania unor bomboane pline cu ciocolata. Neaparat dintr-o cutie colorata.


Cap ou pas cap? Daca ai deja raspunsul si ai chef de o proiectie cu umor si duiosie, sau doar una dintre ele, te asteptam la Make a Joi.

Un film prezentat de Madalina Peca, careia în timpul liber ii place sa se joace si in timpul ne-liber rezolva puzzle-ul omul potrivit la job-ul potrivit (cartile de specialitate numesc aceasta ocupatie Human Resources Consultant).

Unde: Make a Point (incinta Postavaria Romana)
Morarilor 1. Sector 2. Bucuresti. 022451. Romania

Când: Joi 13 mai 2010 Incepem la 20:00

Intrarea: un scaun. (pliabil sau nu)

Tep Zepi in turneu

“Am sa ma intorc / In curand Printre voi.”
Asa cum anunta in mod subliminal piesa citata mai sus, formatia TEP ZEPI revine printre noi, cu membri noi si vechi, cu piese vechi si noi, dar fara nici o alterare a inconfundabilul si inimitabilului sound care i-a consacrat. TEP ZEPI reiau povestea pe care au incheiat-o abrupt, cu puncte de suspensie, in vara anului trecut.

TEP ZEPI REVIN PE SCENA!!!

TEP ZEPI au aparut in peisajul underground-ului romanesc in 2006. Pe data de 21 septembrie, sustineau primul live, in El Comandante. Impresiile pozitive au inceput instantaneu sa curga, TEP ZEPI fascinand prin combinatia de grunge, stoner rock si psychedelic, versurile in limba romana, pline de poezie, si aptitudinile instrumentale individuale si colective. In scurt timp TEP ZEPI au devenit clienti fideli ai celor mai importante cluburi din Bucuresti de la acea vreme: Utopia, Big Mamou, Fire, Underworld, Expirat, Suburbia.

In perioada 2006-2009 TEP ZEPI au sustinut aproape 70 de concerte, participand la festivaluri importante precum Motorrock, Bestival, Rock La Mures, Fanfest, Stufstock, Urban Blast, Fire Fest, Watumi. Au cantat in Vama Veche, Ploiesti, Brasov, Cluj Napoca, Iasi, Sibiu, Timisoara, Arad, si au impartit scena cu nume precum Luna Amara,Implant Pentru Refuz, Travka, Oliver, Grimus, Bio, Kumm, Mauser, The Others, The :Egocentrics sau Girls Against Boys .

Pe 27 septembrie 2008 TEP ZEPI revolutionau industria muzicala romaneasca, lansand, pe cont propriu, o bijuterie muzicala: un EP imprimat pe vinil, intitulat “RetroFetish”. Materialul a fost lansat in cadrul unui eveniment de amploare, care a umplut pana la refuz Teatrul Metropolis din capitala.

Pe 25 aprilie 2009 era lansat primul album full-length TEP ZEPI, “Son Of A Dollar And A Song”, o noua productie independenta, curajoasa, care aduna pe un singur CD cele mai importante realizari muzicale ale trupei. Patru zile mai tarziu, la sfarsitul unui concert in clubul Control, solistul Bogdan Rusu isi anunta plecarea din trupa si punea punct primei perioade din istoria TEP ZEPI, excelent suprinsa pe albumul sus-mentionat.

Dupa doar doua luni de pauza, TEP ZEPI reveneau in forta cu o noua solista: Petra Acker, de la The Others. Aceasta isi facea debutul alaturi de trupa pe data de 20 iunie, in Club A, reusind sa puna intr-o noua lumina vechile piese, fara a le modifica inoportun.

Pe 4 septembrie 2009, in urma unui concert exceptional sustinut pe scena festivalului Golden Stufstock, TEP ZEPI anuntau ca se retrag pe termen nelimitat.

Au trecut 8 luni de la acel moment delicat si iata ca TEP ZEPI sunt mai mult decat pregatiti sa revina in prim plan. Daca nu ati avut ocazia sa ascultati solo-urile nepamantene ale lui Mihnea, sa vibrati alaturi de basul seismic al lui Vava, sa va scufundati sub timbrul sonor nemaiauzit al Petrei Acker ,sau daca le-ati vazut pe toate acestea si vreti sa le retraiti, aveti sansa sa o faceti:

13 mai – Cluj-Napoca, Club Zorky
14 mai – Timisoara, Club Daos
15 mai – Arad, Club Flex
20 mai – Bucuresti, Club Suburbia
29 mai – Iasi, Club The Hand
3 iunie – Bucuresti, Club Mojo
17 iunie – Bucuresti, Club Control.

Il veti cunoaste cu aceasta ocazie si pe noul membru TEP ZEPI: John Ciurea – tobe. In rest, nucleul trupei ramane intact: Petra Acker – voce, Mihnea Andrei Ferezan – chitara, Victor Ferezan – bas.
http://tepzepiband.com/
www.myspace.com/tepzepiband.com
Facebook Tep Zepi

Talibam pe 13 mai in Control

Pe 13 mai in CONTROL, seria Atelierelor de Improvizatie JADD deschisă pe 13 aprilie 2010 de Ken Vandermark / Paal Nilssen-Love continuă cu TALIBAM!

TALIBAM! Is a FUN BAND THAT ENTERTAINS: un duo fascinant de agro-improv din creuzetul New York City. Matt Mottel (synths) si Kevin Shea (drums) sunt inspiraţi si plini de resurse creative, aşa că încă de la înfiinţare, în 2003, muzica lor eclectică şi consistentă a fost insistent lăudată în reviste ca Wire, Village Voice, NY Times, Pitchfork, Tiny Mix Tapes, Drownedinsound.com etc. Ca şi vigoarea muzicii lor avangardiste, entuziasmul aprecierilor a fost susţinut de-a lungul nenumăratelor concerte şi turnee, celor 18 albume, mărturie făcând şi colaborările cu muzicieni precum Cooper Moore, Peter Evans, Daniel Carter, sau membri ai BATTLES, TV ON THE RADIO, GRIZZLY BEAR, WOODS, AKRON FAMILY etc.

Talibam! este o trupă de concert, cei 7 ani de relaţionare scenică făcând din live-urile lor experienţe muzicale contemporane unice. Într-o perioadă în care cultura se gripează liniar-oportunist, Talibam! se extinde şi se explorează. Prin ne-ralierea la un gen, lipsa unor predispoziţii estetice sau a normelor uzuale a ceea ce înseamnă "o trupă" cei doi reuşesc să se desprindă. Mai înclinaţi să facă show decât ne-am aştepta reducându-i la o estetică "avant" (sic!), virilitatea percuţiei şi tonul primar al sintetizatorului amplificat au cucerit atât audienţe "virgine" cât şi "cunoscători" din toată lumea.

Intensitatea paroxistică a injecţiei cu adrenalină constituită de mixul furios şi amuzant de party-noise terorist-jucăuş cu post-prog spacey, cadenţa math-rock până la combinaţii halucinante de punk-polka, americana, corale funk, afro-pop şi garage, sludge exploziv dar şi sensibilităţi electro-acustice este devastatoare. Spectaculozitatea free cerebrală dar nu mai puţin dementă a improvizaţiei fac din ei un punk Coltrane ce va lăsa publicul în post-orgasmic chill, cu zâmbetul pe buze.

"Floating between free jazz and no wave, Talibam! conjures the holy ghosts of New York City's musical underground while providing a fresh, albeit sweaty, perspective on the politics of noise." - PRINTED MATTER

Concertul este primul din cel de-al 12 turneu European al trupei. Biletele se vor putea procura la intrare, preţul unuia fiind de 25 RON.

http://www.myspace.com/talibam
http://www.control-club.ro/
http://www.jadd.ro/