Despre Kamocsa Bela la Cafeneaua Critica

Despre Kamocsa Béla la Cafeneaua critică
(Club Control, miercuri 6 aprilie 2011)

Miercuri 6 aprilie Cafeneaua critică propune o evocare a lui Kamocsa Béla, unul dintre fondatorii legendarei formaţii pop timişorene Phoenix, apoi unul dintre cei mai reputaţi muzicieni de blues şi jazz din România, fondator al Bega Blues Band şi al Festivalului de jazz de la Gărâna. Dispărut la 65 de ani (n. 24 decembrie 1944-m. 14 ianuarie 2010), Kamocsa Béla a scris, împreună cu tînărul prozator Tinu Pârvulescu, o carte de memorii: Blues de Timişoara. O autobiografie, publicată după stingerea din viaţă a muzicianului (Editura Brumar, 2010). Despre Kamocsa Béla şi – implicit – despre istoria popului şi jazzului românesc vor vorbi la Cafeneaua critică Tinu Pârvulescu şi reputaţii comentatori şi animatori muzicali Florin Silviu Ursulescu, Alexandru Şipa şi Doru Ionescu. Se va proiecta filmul documentar despre Kamocsa Béla realizat de Doru Ionescu (producţie TVR).
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti, seria a doua – în perioada noiembrie 2008-iulie 2009 la Cluburile A şi The Silver Church, iar seria actuală, a treia, a fost inaugurată în martie 2010 la Club Control.

Cafeneaua critică - Miercuri 6 aprilie 2011, orele 18.30-21.00 - Club Control
Bucureşti, Str. Academiei nr. 19
(în Pasajul Victoriei, intrarea dinspre Str. Academiei/Institutul de Arhitectură/Biserica Enei; în pasaj, prima intrare pe stînga)
tel.: 0733-927.861

0 comentarii: