Curtea Veche: Lansare Democratia crestina la Bookfest

Curtea Veche Publishing are deosebita plăcere de a vă invita la prezentarea volumelor “Creștinism și democrație” de Teodor BACONSCHI şi “Zeitgeist: tipare culturale și conflicte ideologice” de Mihail NEAMȚU. Evenimentul va avea loc miercuri, 25 mai 2011, la ora 19:00 (standul editurii Curtea Veche, Pavilion 14/C2, în cadrul Bookfest, Comeplex expoziţional Romexpo). Alături de autori, la eveniment vor lua cuvântul: Adrian Papahagi (Consilierul Ministrului Afacerilor Externe) şi Grigore Arsene (Director General Curtea Veche Publishing).

“Creștinism și democrație” de Teodor BACONSCHI

Cine ştie că libertatea e bunul suprem înţelege ce poate însemna creştinismul. (Nicolae Steinhardt)
Există în România nenumăraţi oameni oneşti şi competenţi, ale căror conştiinţe şi voturi nu pot fi cumpărate. Există în România întreprinzători care nu şi-au făcut averea prin afaceri dubioase. Există în România universitari, medici, cercetători cu studii strălucite. Există în România artişti de excepţie, scriitori de anvergură, sportivi de elită. Există în România o clasă de mijloc formată din cetăţeni care au călătorit, au văzut şi au înţeles că se poate trăi şi altfel. Există în România oameni cinstiţi, tineri şi bătrâni, la sat şi la oraş, bogaţi şi săraci, cu credinţă în Dumnezeu şi dornici să trăiască în armonie cu semenii lor. De cele mai multe ori, vocea lor nu se aude. Ei sunt cei liberi şi puternici. Ei sunt forţa vie a naţiunii noastre şi, totodată, adevărata majoritate.

Zeitgeist: tipare culturale și conflicte ideologice de Mihail NEAMŢU    
Adevărate exerciţii de admiraţie, eseurile derutează la prima vedere prin eterogenitate. Mihail Neamţu este un „extremist de centru“ neliniştit şi curios, atent la parfumul vernacularului şi atras de promisiunile universalului. Dincolo de eclectismul ei, această carte conturează o perspectivă creştin-democrată care proclamă dimensiunea publică a binelui, a frumosului şi a adevărului. Mihail Neamţu ne invită să apreciem virtuţile şi limitele democraţiei la „firul ierbii“, fără a uita că viaţa omului se desfăşoară nu numai pe orizontala exteriorităţii, ci şi pe verticala interiorităţii.
Prof. Aurelian CRĂIUŢU (Universitatea Indiana, Bloomington)

0 comentarii: