Selectro - 7 decembrie

MIERCURI – 7 DECEMBRIE – SELECTRO
Marika & Guests
Miercuri pe 7 Decembrie revenim la formatul clasic Selectro. Invitatii de aceasta data, vor sa reduca efectele iernii si se aventureaza adanc in zonele Disco, House si Techno.  In Expirat mixeaza HEION – care tocmai si-a lansat Disco edit-urile la label-ul In The Woods alaturi de REASH (Room Music) si melanjurile sale dansante House si Techno, in timp ce in OtherSide vine ROSARIO INTERNULLO – pe care nu mai e cazul sa-l prezentam. Evident alaturi de rezidentii: MARIKA, GREEG si MOONSOUND.
Ora 23:00. Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks.
Intrare: 10 lei – un shot Selectro inclus.

Expirat Double Weekend

WEEKEND 2-3 DECEMBRIE – DOUBLE @ EXPIRAT2 Rooms / 2 DJs / 2 Bars: VINERI – 2 DECEMBRIE – SUPRADOZA DE PIESE!
Legendara escapada de weekend incepe Vineri. Blonda preia controlul in Expirat cu muzici bune pe toate gusturile – mai vechi sau mai noi, mai Rock, mai Electro, mai Disco – iar in OtherSide atmosfera este intretinuta de Stefan, cu sunete ceva mai diferite, fie ele Alternative, Indie sau Electro.
Ora 22:00. Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks.
Intrare: 10 lei – un shot inclus.

SAMBATA – 3 DECEMBRIE – GOING OUT ON SATURDAY
Sambata proba practica de iesit in oras! Cu Stefan in Expirat si muzici pe toate gusturile – mai Alternative, mai Indie, mai Electro si in OtherSide alaturi de Andrei aka Coty cu sunete ceva mai diferite de la Alternative si Indie pana la Oldschool Hip-Hop, Dubstep sau Electro.
Ora 22:00. Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks.
Intrare: 10 lei .

New Pop Order: When Saints Go Machine in Club Control

Vineri, 2 decembrie, dupa ora 22, in Club Control are loc un nou episod din seria New Pop Order, ultimul de anul acesta: concertul formatiei daneze When Saints Go Machine.

Formata in 2007, When Saints Go Machine a atras atentia criticilor muzicali abia anul acesta, o data cu lansarea EP-ului de debut, Fail Forever, si apoi a albumului Konkylie, lansat de casa de discuri scandinava !K7. In spatele titulaturii criptice se ascund patru artisti din Copenhaga si un mix complicat de influente: dance, post-punk, experimental electronica, dar si o doza sanatoasa de pop autentic. Rezultatul – un sound care, desi comparat deseori cu The Knife, Caribou sau Arthur Russell, nu seamana defapt cu nimic altceva. Este unic si original precum o scoica (konkylie, in daneza) cuvant ce da titlul albumului la care au lucrat mai bine de doi ani.

Un lucru aparte ce diferentiaza muzica When Saints Go Machine de cea a altor artisti este caldura in care este invaluit albumul Konkylie. Pentru a evita un sunet electronic liniar, trupa a folosit un set de efecte pe care le-a suprapus muzicii, pentru “un sound organic”, dupa cum ei insisi declara. “Am folosit ecouri si efecte de pe benzi mai vechi. Cand petreci 2 ani lucrand la un album de 11 piese, inevitabil la final acesta va fi plin de detalii si sunete ciudate”, spune Nikolaj Manuel Vonslid, solistul trupei.

Radiourile daneze au descoperit repede potentialul trupei, propulsand When Saints Go Machine pe scena prestigiosului festival Roskilde, unde au cantat in fata a 45.000 de oameni, anul acesta. Vineri, 2 decembrie, danezii vin la Bucuresti pentru a incanta si publicul din Club Control! Biletele sunt 20 de lei si se pot procura la intrarea in club, incepand cu ora 21, in seara evenimentului.

Glistening electro-orchestral compositions – Drowned In Sound


An uptempo adventure into the possibilities of combining orchestrated, melancholy pop with a dance music bed - XLR8R

Konkylie e in momentul de fata cel mai obscur album pop al anului. Si unul dintre cele mai bune.
-  Filip Standavid, Kaputt.ro

Dance Division in Control Club

Vineri 2 decembrie, ora 22.00
DANCE DIVISION
cu Nek


Vineri 2 decembrie, dupa concertul trupei daneze When Saints Go Machine , esti asteptat pe ringul de dans!
Incepe un nou sezon al seriei Dance Division cu Nek!

Party all night long!

Intrare: 5 lei intre 22:00 - 00:00 (un shot de tequila inclus)
          10 lei dupa 00:00 (un shot de tequila inclus)

Green Hours : Breaking Up - 5 decembrie

Luni 5 decembrie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă:

BREAKING UP
de Michael Cristofer
traducerea Alexandra Ioniţă


cu: ALEXANDRA IONIŢĂ, CĂTĂLIN BABLIUC
scenografia: Sânziana Tarţa
producţia: Teatrul LUNI de la Green Hours (2010)

Când sexul e minunat, pasiunea e intensă şi iubirea puternică, e timpul pentru... despărţire.
...o piesă comică despre un subiect trist; doi oameni care se iubesc prea mult şi se înţeleg prea puţin;
o poveste în care te recunoşti măcar o  dată.

Godot-Cafe Teatru: Muzica de-a noastra

Joi, 1 decembrie - ora 20:00
Godot Cafe Teatru


Concert „Muzica de-a noastra”
Marius Mihalache – tambal
Irina Sarbu – voce
Meltiade Mihalache – vioara
Nicu Baran – bas
Dragos Mihu – tobe
Pret bilet 40 lei

Pumped Up Indie Party in Control Club

Miercuri 30 noiembrie, ora 22.00@Control 
PUMPED UP Indie Party >>> cu LEO

Miercuri avem o ocazie dubla  sa sarbatorim!
Si nimic nu poate fi mai potrivit decat un party indie cu Leo in mijlocul saptamanii, o seara complementara Indie Invasion-ului din fiecare sambata!!

Vino pe ringul de dans sa ii sarbatorim impreuna pe toti cei numiti Andrei si Andreea si sa petrecem pana in zori, pentru ca de Ziua Nationala nu muncim!!!

Miercuri spre joi, in Club Control, cu LEO.
Intrarea este libera

Bar special offers:
10% discount pentru sarbatoriti
Tuborg 2+1 gratis

Nana Mouskouri - mesaj pentru Romani

Cu putin timp inaintea concertului de la Bucuresti, celebra Nana Mouskouri a dorit sa transmita un mesaj fanilor sai din Romania si nu numai!

Nana Mouskouri va sustine un concert la Sala Palatului din Bucuresti, pe 4 decembrie de la ora 20.00. Concertul va fi unul special deoarece este pentru prima oara cand Nana urca impreuna cu orchestra sa pe o scena din Romania! Artista isi va incanta fanii cu piese precum „Amazing Grace”, „Only Love” sau „I Have A Dream”.

„Doamnelor si domnilor, dragi prieteni din Romania... am avut privilegiul de a fi invitata sa cant pentru prima oara in Romania. Concertul va avea loc pe 4 decembrie la Sala Palatului din Bucuresti. Impreuna cu muzicienii mei am pregatit un frumos program pentru voi, incluzand unele dintre cele mai celebre piese ale mele, pe care le-am cantat in jurul lumii in ultimii 50 de ani. Asa ca sper sa ne vedem pe 4 decembrie la Bucuresti la Sala Palatului, unde voi canta piese despre speranta, pace si dragoste. Pana atunci, sa fiti bine” spune cu drag Nana in mesajul transmis fanilor.
Fanii care inca nu si-au luat bilete ar trebui sa stie ca acestea se vand rapid, o categorie fiind deja epuizata si alte 3 categorii fiind foarte aproape de epuizare. Cum indragita artista are admiratori peste tot in lume, fani din Olanda, Franta, Spania, Germania vor veni la Bucuresti special pentru preferata lor!

Pentru concertul live sustinut de Nana Mouskouri si orchestra sa, preturile biletelor sunt urmatoarele:
- 500 lei (categoria VIP)
- 400 lei (categoria 1)
- 300 lei (categoria 2)
- 200 lei (categoria 3)
- 150 lei (categoria 4)
- 100 lei (categoria 5) - nu se mai gasesc bilete la aceasta categorie

Cei ce isi doresc sa o asculte live pe Nana Mouskouri, isi pot achizitiona bilete de la Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, Magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor, Statia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc sa comande biletele online o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro si MYTICKET.RO.

Nana Mouskouri este cea mai populara voce a Greciei si a reusit sa inregistreze de-a lungul carierei peste 1500 cantece, in 15 limbi diferite, pe 450 de albume. In cariera sa de peste cinci decenii a vandut peste 400 de milioane de discuri, devenind astfel unul dintre cei mai bine vanduti artisti ai tuturor timpurilor! Artista este catalogata ca fiind „cea mai de succes cantareata din Europa”.

Live Music in Fratelli Espresso Bar

Miercuri, 30 noiembrie 2011, de la orele 20:30, va invitam sa ascultati o voce cum rar veti avea ocazia! Live music cu Alexandrei Usurelu si Walter Dionisie

O seara de cantec si poezie, in reprezentatia Alexandrei Usurelu, a carei voce va imbraca nuante de blues si jazz, acompaniata la pian de compozitorul Walter Dionisie.

Va asteptam sa ne fiti alaturi, pentru a bucura impreuna de o voce minunata si de un concept muzical aparte!

Ne vedem la Fratelli Espresso Bar, situat pe strada Nicolae Golescu nr.5, in spatele Ateneului Roman.

S.T.U.P. : Experimental Film Fest of Fuck

Marti 28 octombrie 2011, incepand cu orele 20:00 va invitam la:

EXPERIMENTAL FILM FEST OF F*CK! One night - Two movie concepts:I. THE APPETIZER – In prima parte a serii vor fi prezentate un film sau o serie de scurt-metraje, cu tematici usor de "digerat"

Motto: "TIGARA DE DUPA nu prea mai e la moda. In schimb, FILMUL DE DINAINTE, este! II. THE GREAT DESSERT – In a doua parte a serii va fi proiectat filmul "Howl".Filmul ”Howl” ilustrează viața lui Allan Ginsberg, unul dintre reprezentanții cei mai iluminați ai generației beat, relatată de acesta într-o serie de interviuri. Procesul de creație prin care a trecut Howl: influențele sale, temerile, constrângerile societății cât și procesul juridic în sine. În 1955 un tânăr poet de 29 de ani pe nume Allan Ginsberg publică un poem în patru părți- Howl- prin care își împărtășește viziunea despre societatea americană postbelică. La scurt timp după publicarea poemului, editorii cărții sunt aduși în instanță de către ”vocea poporului”, care consideră că poemul este obscen peste măsură și ca drept consecință ar trebui interzis.
Fratelli Espresso Bar - Nicolae Golescu 5 ( in spatele Ateneului Roman)

Ping Ping in Control Club

Miercuri 7 decembrie, ora 21.00 @Control:
PING PING
Miercuri, 7 decembrie, duo-ul PING PING va concerta in clubul Control, cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.
Intrarea este libera.
Sound-ul indie-pop al trupei  PING PING, formata din Loretta Who si Hubert Mauracher, se remarca printr-un mix melodic melancolic cu o energie potentata de sunete electronice.
In setlistul lor veti recunoaste single-urilor “Fly Butter Fly”,“On The Run” si “Lose Control”, incluse pe albumul  lor de debut “On The Run” (Fabrique Records), lansat in  toamna anului 2010.

Live performance-ul celor doi artisti vine sa completeze cu succes linia new pop, lansata anul acesta de clubul Control.
More about PING PING:
www.myspace.com/pingpingband
www.officialpingping.com

Evenimentul este organizat de clubul Control si Forumul Cultural Austriac.
www.austriacult-bucuresti.ro

Seara continua in acelasi stil indie cu PRESS PAUSE PARTY. Paula va asteapta pe ringul de dans cu un playlist adecvat!

Topul vanzarilor Curtea Veche la Gaudeamus

Curtea Veche Publishing a încercat şi la această ediţie a Târgului de carte Gaudeamus, desfăşurat la pavilionul Romexpo Bucureşti între 23 şi 27 noiembrie 2011, să împace gusturile până şi celor mai pretenţioşi cititori. Rezultatele au fost pe măsura eforturilor, standul editurii Curtea Veche fiind unul dintre cele mai aglomerate de la târg.

Câteva zeci de noi titluri, reduceri de preţ între 15 şi 50%, un concurs având drept premiu o consultaţie gratuită la dr. Mihaela Bilic, opt evenimente în care s-au lansat 12 titluri, alături de o preocupare atentă pentru modul de amenajare a standului – acestea au fost, pe scurt, lucrurile pe care echipa Curtea Veche Publishing le-a pregătit cititorilor la această ediţie a târgului de carte.

Titlurile prezentate la standul editurii au fost din domenii cât se poate de variate: de la business şi dezvoltare profesională, unde s-au remarcat volume precum „Conspiraţia celor bogaţi” de Robert Kiyosaki, până la beletristică, unde alături de titlurile deja consacrate a fost prezentată şi o carte mult-aşteptată de cititori: „Totemul lupului” de Jiang Rong.

Conform cifrelor estimate de editură, cumpărătorii de la standul editurii Curtea Veche au preferat volume apărute recent. Astfel, pe primul loc în topul vânzărilor s-a aflat volumul „Sănătatea are gust” de dr. Mihaela Bilic, primul ghid complet de nutriţie din România. După lansarea din Bucureşti de la sfârşitul lunii octombrie, dr. Bilic va fi prezentă marţi, 29 noiembrie, şi la Timişoara, acesta fiind începutul seriei de lansări din ţară.

Pe locul al doilea în topul vânzărilor de la târg s-a aflat volumul consilierului guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. „Biletul de ieşire din criză” abordează, după cum o spune şi titlul, o temă cât se poate de actuală: criza economică la nivel mondial care ne afectează în prezent. Comparând criza de acum cu alte momente de răscruce pe care omenirea le-a traversat de-a lungul timpului şi, în special, cu Marea Criză din 1929-1933, autorul subliniază două aspecte: ciclicitatea acestor fenomene şi schimbările importante pe care ele le produc. Un capitol substanţial este dedicat situaţiei României, în context european şi mondial.

Cel de al treilea titlu ca număr de exemplare vândute a fost albumul aniversar „Anul Regelui”, scris de ASR Principele Radu al României în onoarea Majestăţii Sale Regelui Mihai. Albumul prezintă pe larg viaţa Familiei Regale, aşa cum se desfăşoară ea pe parcursul unui an întreg, în fiecare anotimp, cu ocazia fiecărei sărbători sau vizite oficiale, dar şi în momentele de zi cu zi.

Locul patru în topul vânzărilor a adus o apariţie editorială cât se poate de recentă, dar şi aşteptată cu nerăbdare de specialiştii în comunicare. „Să înţelegem media” de Marshall McLuhan este o Biblie a acestui domeniu, una dintre cele „6 lucrări de bază ale gândirii secolului XX“, un tur de forţă, de inteligenţă şi analiză ce marchează un punct de cotitură în istoria ideilor. McLuhan prezintă o interpretare radicală a istoriei, având ca actor principal comunicarea media. Încă din primul capitol, „Mediul este mesajul“, McLuhan ne invită să ne debarasăm de vechile obiceiuri de gândire şi să adoptăm noi criterii pentru percepţie şi cunoaştere.

Opera de căpătâi a scriitorului cubanez Guillermo Cabrera Infante, „Trei tigri trişti”, s-a aflat pe locul cinci în ordinea vânzărilor de la această ediţie a târgului. Volumul este recunoscut la nivel mondial ca un titlu de referinţă ce creează o categorie aparte în boom-ul hispanoamerican. Puterea de invenţie şi jocurile de cuvinte, intertextualitatea, ritmul ameţitor ce dă un dinamism fantastic scrisului, toate au reuşit să transforme „Trei tigri trişti” într-o bijuterie a literaturii universale. De acelaşi autor, Curtea Veche Publishing a publicat recent volumul „Nimfa nestatornică”.

Wednesday of the Haunted cu Nemo in Control

Miercuri 30 noiembrie, ora 21.00 @ Front Control


Wednesday of the Haunted / special guest - DJ NEMO


Rhythm and Melody from an obscurantist perspective.

Miercuri, Camil va asteapta la pupitrul de dj de la barul 1 din Control.
Special Guest: Dj Nemo.
O selectie ametitoare de psych, freakbeat si funk subversiv.
Drop by!

Intrarea este libera.

Alternative Generation in Control Club

Marti 29 noiembrie, ora 22.00 @ CONTROL:
Alternative ®Generation -Leo vs. Cliza -
All Time Alternative HITS
Marti 29 noiembrie , va asteptam la o noua editie Alternative ®Generation, un concept de party joint- venture al dj-ilor rezidenti ai clubului Control : Leo si Cliza.
O seara de party & cultura muzicala cu hit-uri alternative ale tururor timpurilor.

4 decades in one night, on every Tuesday night!!!
 Don`t miss your music history!


Tuborg 2+1 gratis
Student Long Drinks  - 5 lei

Drop by!
Intrarea este libera.

Tapiserii din colecţia Manufacturii Naţionale Gobelins, patru secole de creaţie 8 decembrie 2011 – 26 februarie 2012

Tapiserii din colecţia Manufacturii Naţionale Gobelins,
patru secole de creaţie
8 decembrie 2011 – 26 februarie 2012


Ambasada Franței din România și Institutul Francez din București, în colaborare cu Mobilier National din Franța, cu Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Național de Artă Contemporană, organizează expoziția dublă Tapiserii din colecţia Manufacturii Naţionale Gobelins, patru secole de creaţie, în perioada 8 decembrie 2011 – 26 februarie 2012. Publicul va avea ocazia de a vedea pentru prima oară, în cele două mari muzee din capitală, evoluția unei arte de a lungul secolelor: de la tapiserii istorice realizate pentru regii Franței până la tapiserii moderne, după Matisse, Picasso, Le Corbusier, Miró și mulți alții. Expoziția este un omagiu adus acestei arte minuțioase și artizanale care a știut să se reinventeze în secolul XX și să se regăsească la fel de bine și în arta abstractă, căreia îi oferă azi o expresivitate cu totul specială.

Tapiserii regale, 1600 – 1800 - Muzeul Naţional de Artă al României, (9 decembrie – 26 februarie 2012) -  vernisaj 8 decembrie, ora 19

„Tapiseria rezultă din încrucişarea manuală a două sisteme de fire la războiul de ţesut: urzeala şi firul de băteală. Firele de băteală, de diferite culori – în conformitate cu modelul –, acoperă în întregime urzeala, care serveşte drept armătură. (...) La vremea aceea, tapiseriile erau realizate exclusiv din lână şi mătase, în proporţii variabile, şi puteau conţine fire de aur sau de argint. ” - Jean Vittet - Curator al expoziției de tapiserii vechi

Reînnoirea tapiseriei contemporane, din 1950 până în zilele noastre - Muzeul Național de Artă Contemporană, (8 decembrie – 26 februarie 2012) - vernisaj 7 decembrie, ora 19

„Opera țesută nu e doar o copie, ci o creație deplină, ȋn care se actualizează și se desfășoară potențialul conținut de fiecare model.” - Marie-Hélène Massé-Bersani, Curator al expoziției de tapiserii contemporane

Inființate de Henric al IV-lea, Ludovic al XIII-lea și Ludovic al XIV-lea pentru a furniza Coroanei creații de prestigiu, cele trei manufacturi, Gobelins, Beauvais și Savonnerie, sunt ȋncă și astăzi locuri de creație active, care perpetuează – sub mecenatul statului francez – o tradiție de excelență, de patru ori seculară, deschisă spre modernitate.
Tapiserii regale, 1600 – 1800 – expoziția MNAR
Expoziţia de la MNAR propune o selecţie semnificativă de 20 de lucrări dintre cele mai remarcabile tapiserii ţesute la Gobelins de la începutul secolului al XVII-lea până în zorii secolului al XIX-lea, conservate în colecțiile Mobilierului Naţional. Prima manufactură este fondată în 1602 și realizează în principal serii mari cu subiect antic, precum L’Histoire d’Artémise ţesută pentru regina Marie de Médicis în 1607 (Le Colosse de Rhodes). Urmează, sub domnia lui Ludovic al XIII-lea, aportul lui Simon Vouet, autor a unor numeroase suite profane sau religioase, printre care, La Fille de Jephté, o piesă esenţială. In timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, este înfiinţată - în 1662- cea de-a doua manufactură Gobelins sub conducerea lui Charles Le Brun. In secolul al XVIII-lea, continuă seria cu subiect istoric, cât și serii mai puţin edificatoare destinate apartamentelor regale, printre care celebra tapiserie L’Histoire de Don Quichotte după Charles Coypel. Ultimii ani ai secolului al XVIII-lea corespund unei întoarceri la trecutul naţional (tapiseria L’Histoire de France), în timp ce mitologia revine spectaculos cu tapiseria L’Enlèvement d’Orythie par Borée, după François-André Vincent, care împodobeşte apartamentele Primului Consul la Tuileries.   
Reînnoirea tapiseriei contemporane, din 1950 până în zilele noastre  – expoziția MNAC
După al doilea război mondial, Mobilierul Național se află ȋn centrul politicii de incitare la creație. Covoarele și tapiseriile, țesute după modelele originale ale artiștilor contemporani, sunt aduse la Mobilierul Național și ȋnscrise ȋn inventarele lui. Producția este folosită la decorul celor mai importante instituții ale statului francez și în expoziții organizate ȋn Franța și ȋn străinătate.
În prima jumătate a secolului XX, universul artistului, cel care creează modelul, și universul celui care pregătește spata, al țesătorului, sunt distincte. Anul 1946 marchează debutul unei noi ere. Comanda dată lui Matisse va permite inaugurarea unei noi metode de lucru, care are la bază un dialog permanent și necesar ȋntre creator și interpretul său. Mari artiști ai secolului XX sunt contactați (Picasso, Le Corbusier, Miro, Matta), cât și cei mai reprezentativi artiști ai multiplelor curente ale artei abstracte (Calder, Delaunay, Magnelli, Bloch, Gleb, Mathieu, Poliakoff). Tehnica țesutului lânii, cu posibilitățile ei inepuizabile de scriere, oferă un vast câmp de exprimare curentelor și căutărilor plastice celor mai variate, permite formate și decupaje neobișnuite și aplicarea lor nu numai creațiilor picturale, ci și ale unor gravori, sculptori, plasticieni, fotografi și arhitecți (Gilioli, Alechinsky, Hajdu, Portzamparc).

         Alegerea celor 35 de opere din cadrul expoziției de la MNAC arată că arta tapiseriei nu a ȋncetat să se reinventeze, dar a rămas fidelă sieși. O nouă materie, noi dimensiuni, munca vopsitorilor și talentul ţesǎtorilor ȋi oferă ȋmpreună o veritabilă originalitate și o expresivitate deosebită.

Editura Litera la Gaudeamus

În perioada 23-27 noiembrie Litera și-a întâmpinat cititorii la standul sƒău din Pavilion Central, Romexpo, cu numeroase surprize, titluri noi și evenimente interesante.


Cu o ofertă bogată, cu numeroase titluri noi și reduceri pentru toate buzunarele (între 15% și 50%), Litera a fost, și de această dată, foarte aproape de cititorii săi. Printre cele mai bine vândute titluri menționăm Biblica -€“ Atlasul Bibliei, cu peste 150 exemplare vândute. Fiind o carte extrem de interesantă și cu un conținut foarte cuprinzător, Biblica s-a recomandat de la sine către vizitatorii târgului, fiind cel mai complex atlas al Pământurilor Sfinte editat până în prezent. O zi de David Nicholls a numărat peste 300 de exemplare vândute, semn că beletristica este în continuare la mare căutare. Alte titluri din colecția de literatură Premium achiziționate de cititori au fost Clopotele de Richard Harvell și Vieți secrete de Tatiana de Rosnay. În așteptarea sărbătorilor de iarnă, românii au achiziționat și Moș Crăciun pribeag sosește, o culegere de poezii, colinde și povestiri specifice românești, extrem de frumos ilustrată.

Foarte căutate au fost și cărțile din colecția Thriller, în frunte cu Regatul de Clive Cussler, dar și colecția Bestseller internațional, colecția Ghiduri turistice Top Zece în frunte cu Top 10 București. Dintre cărțile practice menționăm Meniul perfect de Gordon Ramsay, dintre atlase și enciclopedii menționăm 1000 evenimente care au modelat lumea, iar dintre cărțile pentru adolescenți menționăm O zi din șapte de Lauren Oliver și Legăminte de Ally Condie.

Începând cu 25 noiembrie, Litera și-a întâmpinat vizitatorii și cu numeroase evenimente, și anume lansările cărților Top 10 București, Biblica, Clopotele de Richard Harvell, Zece zile sub văl de Daniela Zeca-Buzura, Pasiune de Lauren Kate, Aventurile spiridușului Valentin, Circul Bambini și Moș Crăciun pribeag sosește. Printre invitații care ne-au fost alături îi menționăm pe Adrian Cioroianu, Bedros Horasangian, Oana Sîrbu, Daniela Nane, Măriuca Mihăilescu, Maia Morgenstern, Elisabeta Lăsconi, Daniela Zeca-Buzura, Luca Niculescu, Claudiu Istodor, Monica Davidescu, corul de copii Bravissimo, trupa de circ Buduruși, trupa de teatru coordonată de Daniela Nane, și numeroși mulți alți prieteni ai cărților.

Cea de a-XVIII-a ediție a Târgului de carte Gaudeamus a fost, așa cum ne-am obișnuit până în prezent, un adevărat prilej de a ne reîntâlni cu cititorii noștri și de a retrezi interesul pentru cărți frumoase și interesante tuturor celor care au trecut pragul Romexpo și în acest an.

7 ani de Radio Guerrilla

7 ani de acasă. 7 ani ascultați de neascultători
Marți, 29 noiembrie 2011, Radio Guerrilla împlinește 7 ani de la lansare, perioadă în care, împreună cu ascultătorii noștri am crescut, am devenit, ne-am desăvârșit, ne-am educat gusturile, am învățat lucruri noi. „Ne-am făcut mari” și am construit împreună un set de valori comune la care ne raportăm și pe care-l „dăm mai departe”. Ascultă și dă mai departe. Noi, cei mai neascultători cetățeni ai FM-ului, am împlinit „Cei 7 ani de acasă”. 7 ani, ascultați de neascultători.
Să ascultăm totuși ceva. Niște muzică. 7 concerte pentru 7 ani, transmise VIDEO LIVE pe facebook.com/radio.guerrilla
Marți, de ziua noastră, 7 trupe vor concerta de-a lungul zilei, de dimineață până seara, în direct din Studiourile Radio Guerrilla. Maestru' de Ceremonii va fi Bogdan Guerrilive Șerban. Toate concertele vor fi transmise VIDEO LIVE (imagine si sunet) pe pagina oficială Facebook Radio Guerrilla (www.facebook.com/radio.guerrilla).
Iată-i pe cei 7:
08:10 Travka
09:30 Robin And The Backstabbers
11:30 The Mono Jacks
14:30 The Amsterdams
16:30 Electric Fence
18:30 OCS
20:00 Toulouse Lautrec

Xenofobie marocan-franceza

Ultima jignire adusă comunităţii de români din Franţa aparţine, acum, actorului marocan Jamel Debbouze. Acesta a fost invitat la o emisiune a postului de radio "Rire et Chansons". Debbouze şi-a promovat ultimul DVD, "Tout sur Jamel".

În timpul emisiunii radio, actorul susţine că a primit, chiar atunci, un apel de la preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy. Moderatorul a continuat gluma şi l-a întrebat pe invitat ce măsură legislativă i-a propus preşedintelui.

Moderator: "Expulzarea romilor este iniţiativa ta?"
Invitat: "Da, pentru că mă enervează. Sunt mulţi români".
Moderator: "Dar românii sunt buni la fotbal"
Invitat: "Da, este adevarat. Ar trebui să avem un căpitan român în echipa Franţei. Îţi imaginezi un căpitan român? Vă rog, daţi-mi mingea! Este pentru copii. Vă rog! Asta va face un român!", a spus Debbouze, referindu-se la cerşetorii romi.

Replicile lui au starnit hohotele de râs ale persoanelor invitate în studioul emisiunii

Jamel Debbouze este cunoscut pentru rolurile jucate in filme de succes ca "Amelie", "Angel-A" sau "Hors-la-loi", ultimul chiar ilustrand povestea emigrantilor algerieni sositi pe taramurile franceze in anii 1960. In pofida realizarilor sale cinematografice, a handicapului pe care l-a depasit pentru a deveni unul din cei mai importanti si stimati actori francezi Jamel da dovada de un caracter cel putin suspectabil.
Ceea ce doresc sa ii amintesc, cu toata stima pentru realizarile sale, este ca la randul sau este considerat, de catre francezi, un "tigan" la fel ca restul emigrantilor magrebini ce au impanzit Franta.

Club A: Petrecere Desteapta-te romane

Deșteaptă-te române...
măcar de 1 decembrie

Joi, 1 decembrie, ora 22:00, Marea Adunare Națională se face în Club A :)  Sărbătorim ziua românilor de pretutindeni, cinstim țara cu băutură, ne manifestăm libertatea, ne deșteptăm, dansăm, participăm la concursuri și câștigăm vouchere de consumație pentru petrecerile din week-end.
Marea Unire începe noaptea și se termină dis-de-dimineață.
Intrarea Liberă.

Godot Cafe-Teatru : Open Stage - 29 noiembrie

Marti 29 nov ora 20:00
Open Stage - „Almost Maine” de John Cariani
Spectacol prezentat de Trupa Limelight
Cu: Cristina Juncu, Emanuel Becheru, Raluca Marinache - Ginette, Marvalyn, Teodor Nicolae Maciu-Popescu

Durata spectacolului 55 min
Pret bilet 5 lei†


In miezul unei nopţi de iarnă îngheţate, fără lună, dintr-o aşezare aproape polară şi aproape mitică, care „aproape că” aparţine de statul american  Maine, nimic nu e aşa cum pare. Când aurora boreală apare pe cerul spuzit de stele, locuitorii din Maine se trezesc că dragostea le intră sau le iese din casă pe nepusă masă. „Călcâiele se aprind” încetează să mai fie o metaforă, iar „inimile sunt zdrobite” la propriu. Unii  aproape că-şi găsesc dragostea, alţii  aproape că o pierd, iar alţii îşi „prind urechile” în ea. Dar rănile se vindecă şi inimile se repară – aproape că! – în această horă comică a dragostei, pe care The Dallas Observer o numeşte „Visul îmblănit al unei nopţi de iarnă”.

Godot Cafe-Teatru : Rendes-Vous - 28 noiembrie

Luni 28 nov ora 20:00
„Rendez-vous” de Jacob M. Appel
Regia: Ancuta Clim
Scenografie: Cristina Milea
Cu: Dana Rotaru, Luiza Cobori, Miriam Rizea
Durata 50 min
Pret bilet 25 lei

Club A: Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati

Patronatul Medicinei Integrative sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilităţi, pe 3 Decembrie 2011, în Club A
Patronatul Medicinei Integrative vă invită Sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 13:00, în Club A, Strada Blănari, Nr. 14, Sector 3, Bucureşti, pentru a sărbători Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilităţi.
Programul evenimentului include recitaluri de muzică, o tombolă cu premii, precum şi oferirea de informaţii despre un stil de viaţă sănătos. Recitalurile de muzică din cadrul evenimentului vor fi susţinute de cei mai talentaţi copii din cadrul Fundaţiei Ada for You.
La eveniment sunt invitaţi să participe publicul larg, persoanele cu dizabilităţi şi reprezentanţii mass-media.
Vă aşteptăm să fiţi alături de noi pentru a încuraja integrarea persoanelor cu dizabilităţi!
Telefon: 021.2693244

Muzica de weekend

Pe 23 noiembrie trupa americana Nickelback a lansat cel mai fresh video "When we stand together", extras de pe discul "Here and Now" lansat in acest an.

Din Italia cu dragoste soseste Alessandra Amoroso si single-ul "E' vero che vuoi restare" ce anunta noul sau disc ce va apare pe 5 decembrie - "Cinque passi in piu".

Pe 28 noiembrie apare noul disc semnat Tiziano Ferro - "L'amore e una cosa semplice" iar primul single, "La differenza tra me e te", este deja unul din cele mai ascultate in Peninsula.

Fresh de pe meleagurile noastre, ROA au lansat pe 22 noiembrie noul lor video + single : "Sonata in La Minor".....ramane de asteptat noul disc.

Bijuterie electro provenita din Rusia, semnata Andrew Rayel si cantata de Armin van Buuren. O imbinare fenomenala de muzica simfonica si trance, creata special pentru a genera visare.

Curta Veche : Lansari Gaudeamus 26 noiembrie

Daca va veti afla astazi la Targul Gaudeamus, ne-ar face placere sa puteti veni la cele doua lansari de carte pe care editura Curtea Veche le-a pregatit:

12.00 - "La masa cu dr. Mihaela Bilic" - lansarea volumului "Sanatatea are gust". Participa dr. Mihaela Bilic, Cristina Copos, Iren Arsene.
Standul Curtea Veche Publishing.

14.30 - lansarea volumului "Epoca de aur a incertitudinii" de Adrian
Cioroianu. Participa: autorul, Ovidiu Nahoi, Luca Niculescu.
Standul Curtea Veche Publishing.
Epoca de aur a incertitudinii  de Adrian Cioroianu
Colecţia: În afara colecţiilor


Lucrarea lui Adrian Cioroianu, Epoca de aur a incertitudinii, este o interpretare a istoriei recente, începutul de secol XXI, dintr-o perspectivă inedită. Faptele şi evenimentele cotidiene, din orice sferă a activităţii umane, se înscriu, potrivit autorului, într-o triplă grilă logică: logica continuităţii (logica de tip Clio, muza Istoriei), logica discontinuităţii, a războiului (logica de tip Clausewitz, teoretician german al artei militare) şi logica imprevizibilului (logica de tip Lady Gaga), care înlocuieşte continuitatatea sau dicontinuitatea cu clipa de faţă, devenită un prezent etern.
Aşadar, ca elemente de reprezentativitate:
- istoria politică – evenimente politice din primele două decenii ale secolului XXI;
- industria de divertisment, showbusiness-ul (Lady Gaga).
“Ceea ce reuşeşte Adrian Cioroianu este dificilul echilibru între ştiinţă şi sinteza plastică a observaţiilor, echilibru obţinut prin accentul care cade mai mult pe expozeu decât pe comentariu”. (Iulia Deleanu, Observator cultural)
“[Adrian Cioroianu] scrie fluent, izbutind un aliaj remarcabil între rigorile analistului, informaţia fostului ministru şi calităţile povestitorului”. (Mircea Morariu, Familia)
Sănătatea are gust de Mihaela Bilic
Colecţia: Să fii sănătos


Volumul Sănătatea are gust este un proiect aplicat de prezentare a regulilor nutriției sănătoase, cuprins în 640 de pagini, structurat în 55 de capitole separate, uşor de parcurs cu sfaturi de nutriție pentru toți membrIi familiei, de la mic la mare, pentru toate gusturile și pentru toate nevoile. Cartea, ilustrată cu fotografii sugestive, își propune să clarifice orice nelămuriri legate de mâncare, să ajute publicul să recunoască un produs sănătos în avalanșa mesajelor publicitate sau a etichetelor colorate și să îi susţină pe cei care au înțeles că alimentația este cheia către o viață mai bună să își creeze o dietă diversificată și echilibrată. Limbajul este accesibil, Mihaela Bilic vrând să apară mai mult în ipostaza de prieten sfătuitor decât în cea de doctor.

Aşa cum este prezentat în prefaţa cărţii, semnată de prof. Dr. Nicolae Hâncu, mesajul-cheie subliniază „prietenia dintre om şi aliment”. Dar mai mult decât atât, autoarea îşi doreşte ca volumul să stea deschis în cât mai multe case, şi să devină un ghid util pentru toţi membri familiei, în toate perioadele anului. Cartea este aşadar este un prieten de cursă lungă, cu o mulţime de informaţii ştiinţifice şi sfaturi practice despre întreg parcursul alimentelor, de la producător până în farfuria noastră.

„Schimbaţi abordarea dacă vreţi reuşită. Plecaţi urechea şi daţi-vă voie să ascultaţi, să înţelegeţi şi să vă acceptaţi nevoile şi slăbiciunile, trataţi-vă cu răbdare, indulgenţă şi multă atenţie ca să scăpaţi pentru totdeauna de lupta cu voi înşivă. Veţi obţine mai mult printr-o atitudine pozitivă, prietenoasă, fără interdicţii şi frustrări.” (Mihaela Bilic).

Strada Bucur - Les enfants des rues de Bucharest

Ambasada Franţei în România și Institutul Francez din București au plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției:

Strada Bucur - Les Enfants des rues de Bucarest
Marți 29 noiembrie la ora 19.00

în prezența Dlui Henri PAUL, Ambasadorul Franței în România  

Atrium  - Institutul Francez din Bucureṣti  (77 Bd. Dacia)

Acest eveniment, organizat în colaborare cu Fundația Parada în cadrul Festivalului drepturilor copilului,
este susținut de FONPC (Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil).

Indie Invasion in Control Club

Sambata 26 noiembrie @Control

Indie Invasion cu Leo
Alternative Music: Past, Present & Future

Sambata 26 noiembrie, dupa incheierea Festivalului TAM TAM FEST, Leo va asteapta pe ringul de dans.

Petrecerea continua!!!

Intrare: 5 lei intre 22:00 - 00:00, in Front Control
10 lei dupa 00:00, on CONTROL dancefloor

Party-ul Indie Invasion inseamna britpop, indie pop, indie rock, indie electro, grunge, new wave, post-punk, post-punk revival, gothic rock, alternative rock's mainstream all night long!!!
Drop by!

Local Records: Karpov not Kasparov

Local Records lanseaza astazi, 25 noiembrie al zecelea release semnat de KARPOV NOT KASPAROV, denumit "Soundtrack for a game of chess".

Karpov not Kasparov a aparut acum cativa ani ca un joc de actiune-reactiune intre sintetizatorul vintage si drum machine modern.
Un experiment pur, neinfluentat de asteptari comerciale sau pretiozitate artistica. Ulterior a evoluat intr-un trio datorita introducerii in proiect a unui retroproiector, iar in cele din urma s-a expandat intr-un cvintet alaturi de doi dintre cei mai talentati dansatori contemporani.

In ultimele luni insa proiectul s-a redus la o aventura solo finalizata cu inregistrarea primului si probabil ultimului release semnat K not K: ‘Soundtrack for a Game of Chess’.

Se asculta si se downloadeaza gratuit de la acest link:
http://localrec.ro/lcl10.html

Club A : Petrecere de Sfantul Andrei

Miercuri, 30 noiembrie, ora 22:00 este noaptea de „sântandrei”, noaptea în care, în tradiția populară, oamenii evită să iasă pe ulițe de teama spiritelor malefice. Prilej bun pentru a veni în Club A, să sărbătorim românește noaptea de Sfântul Andrei, cu băutură din belșug.

Usturoiul este obligatoriu, ca apărător de strigoi și vrăji!

Intrarea…liberă!
Club A… si devii altcineva!
http://www.cluba.ro/

Facebook event : http://www.facebook.com/events/102450696538540/

Promotie bilete concert Nazareth

Fanii trupei Nazareth au saptamana aceasta ocazia de a cumpara bilete mai ieftine cu 15% la concertul pe care trupa il va sustine in ianuarie, la Hard Rock Cafe!
     In perioada 24-27 Noiembrie 2011, biletele pentru concertul Nazareth sunt mai ieftine cu 15%, prin „Promotia Saptamanii” de la BILETOO.ro!

     Oricine cumpara in perioada 24-27 Noiembrie 2011 un bilet la concertul „NAZARETH” va beneficia de o reducere de 15%. Categoriile care fac obiectul promotiei sunt 90 si 120 lei. Aceasta promotie este valabila doar de joi pana duminica inclusiv, (24-27 Noiembrie 2011) si este disponibila in toata reteaua BILETOO! Biletele se gasesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului si Palatul National al Copiilor. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro. In cazul in care comanda se face online, de pe www.Biletoo.ro, plata poate fi facuta prin card sau ramburs, in ambele cazuri livrarea facandu-se la domiciliu, prin curier! De asemenea, exista si posibilitatea rezervarii biletelor, acestea putand fi ridicate personal de catre client de la unul din magazinele partenere Biletoo.
     Legenda rock Nazareth, unul dintre cele mai importante nume ale anilor '70, revine in Romania pentru a sustine un concert pe data de 27 ianuarie 2012, de la ora 21.00, cu ocazia aniversarii a 4 ani de Hard Rock Cafe. Concertul face parte din turneul international de promovare a celui mai recent album al trupei, intitulat "Big Dogz", lansat in primavara acestui an, la 40 de ani de la aparitia primului lor material discografic (Nazareth, 1971).
   Trupa britanica Nazareth a fost infiintata in decembrie 1968 in Dunfermline, Scotia (din cenusa unei trupe semi-profesioniste locale - The Shadettes) de catre solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton (ex-Mark V si The Red Hawks), basistul Pete Agnew si tobosarul Darrell Sweet.
     Pretul biletelor difera in functie de categorie:
Categoria VIP - 400 Ron (intalnire cu trupa, poza, disc semnat de catre membrii trupei)
Categoria I - 120 Ron (loc la mese) comanda va fi insotita si de rezervare la Hard Rock Cafe (pret intreg) –> cu reducerea de 15%, cumparatorul plateste doar 102 lei
Categoria II - 90 Ron (in picioare) (pret intreg) –> cu reducerea de 15%, cumparatorul plateste doar 76.5 lei

     Programul de reduceri „Promotia Saptamanii” apartine sistemului de ticketing BILETOO.ro si conform programului, in fiecare saptamana un spectacol/concert de pe www.biletoo.ro are parte de o reducere de pret!
     ~~Concertul NAZARETH va avea loc la Hard Rock Cafe, in Bucuresti, pe 27 Ianuarie 2012, de la ora 21.00.~~

We should all be a little incredible

SAMBATA - 26 nov. - orele 23:00
WE SHOULD ALL BE A LITTLE INCREDIBLE!


Starring:
Surround Around Sound
Faster ( Kurbits, Bloop recordings, All innrecords)
Arapu ( Te iubesc records, Derivat )

Put your dancing shoes and come to impress us! It's gonna be murder on the dance floor!

A night powered by Sextower Undergroundpowerand Dance FM.

Fashion Icon's Night Out

VINERI- 25 nov.- orele 23:00
FASHION ICON'S NIGHT OUT


Cu ocazia celebrarii zilei Sfintei Ecaterina,protectoarea scolilor si creatorilor de moda, studentii Univesitatii Nationalede Arte Bucuresti va invita la un eveniment in care toti pasionatii de domeniulmodei se vor intalni pentru a sarbatori impreuna aceasta zi speciala.

Costumeaza-te in Fashion Icon-ul tau preferat sivino la Fratelli Espresso Bar, situat pe strada Nicolae Golescu nr. 5 (inspatele Ateneului Roman), sa petreci o seara alaturi de studentii Facultatii deArte Decorative si Design si invitatii lor!
Ti-am pregatit un decor special si proiectii de filme cu subiectul pe care il iubim cu totii: moda!
Te asteptam alaturi de noi intr-o seara in care moda se muta la Fratelli Espresso Bar!
Muzica: Tzuc si D-Laid

Expirat : Sfantul Andrei Party

MIERCURI – 30 NOIEMBRIE – SF. ANDREI PARTY
Selectro @ Expirat & OtherSide

Asa cum v-am obisnuit in ultimii ani – Sf. Andrei ramane o ocazie speciala in Expirat si OtherSide iar de data aceasta dezmatul onomastic se intampla sub umbrela Selectro.

Regulile raman aceleasi. Andrei sau Andreea? Prezenta obligatorie! Cunosti vreun Andrei sau vreo Andreea? Adu-i in Expirat.
Nu promitem tort insa toti sarbatoritii primesc un cocktail din partea casei!

In Expirat ii avem ca maestrii de ceremonii pe BULLY si VRT cu Funk, Breaks, House si Disco dansante, de pus zambetul pe buze, alaturi de rezidentul MARIKA iar in OtherSide mixeaza EMIL LASSARIA alaturi de GREEG si MOONSOUND.

Ora 23:00. Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks.
Intrare: 10 lei.

Expirat Double Weekend

WEEKEND 25-26 NOIEMBRIE – DOUBLE @ EXPIRAT
2 Rooms / 2 DJs / 2 Bars:

VINERI – 25 NOIEMBRIE – SUPRADOZA DE PIESE!

Legendara escapada de weekend incepe Vineri. Blonda preia controlul in Expirat cu muzici bune pe toate gusturile – mai vechi sau mai noi, mai Rock, mai Electro, mai Disco – iar in OtherSide atmosfera este intretinuta de Ioan, cu sunete ceva mai diferite, fie ele Alternative, Indie sau Electro.

Ora 22:00. Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks.
Intrare: 10 lei – un shot inclus.

SAMBATA – 26 NOIEMBRIE – GOING OUT ON SATURDAY

Sambata proba practica de iesit in oras! Cu Ioan in Expirat si muzici pe toate gusturile – mai Alternative, mai Indie, mai Electro si in OtherSide alaturi de Andrei aka Coty cu sunete ceva mai diferite de la Alternative si Indie pana la Oldschool Hip-Hop, Dubstep sau Electro.

Ora 22:00. Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks.
Intrare: 10 lei – un shot inclus.

Centrul Ceh : Drogurile in Cehia si Romania

Luni si marti va invitam la Centrul Ceh sa luati parte la doua evenimente care dezbat problema drogurilor in Cehia si Romania.

Luni puteti viziona documentarul cehesc Katka iar marti va invitam la o dezbatere despre modalitatile de control ale consumului de droguri in doua tari din fostul bloc comunist, care, in anii 90, au plecat de pe pozitii similare, insa in prezent au directii diferite: Republica Ceha si Romania.

KATKA / regia: Helena Trestikova / 2010, 90 min. / subtitrari in engleza / LU 28 noiembrie / 20h00 /// Centrul Ceh / intrarea libera

Remarcabilul documentar al Helenei Trestikova urmareste 14 ani din viata unei tinere dependente si lupta ei zadarnica cu dependenta de droguri. Regizoarea inregistreaza afundarea Katkai de-a lungul timpului intr-un cerc vicios al hotiei, prostitutiei si al degradarii fizice si psihice, un cerc vicios care este intrerupt din cand in cand de speranta incetarii consumului de droguri.

Filmul a primit recent doua premii la RIDM Montreal si premiul Czech Lion pentru cel mau bun documentar cehesc al anului 2010.

/// FB event aici
<http://www.facebook.com/profile.php?id=100001078558329&ref=pb#!/event.php?eid=150321318402535>

POLITICA DROGURILOR IN CEHIA SI ROMANIA / MA 29 noiembrie / 18h00 /// Centrul Ceh / intrarea libera

Va invitam la o conferinta publica despre modalitatile de control ale consumului de droguri in doua tari din fostul bloc comunist: Republica Ceha si Romania. Vendula Belackova (Addictology Centre, Charles University, Praga) si Valentin Simionov (RHRN, Romania) discuta despre dezincriminarea consumului de droguri si prohibitie.

Republica Ceha are un nivel de toleranta asupra drogurilor, mai ridicat decat cel al Romaniei. In Romania posesia de droguri este pedepsita de lege, insa consumul de droguri este printre cele mai scazute din Europa. Doua modele diferite, acelasi scop: protejarea populatiei fata de efectele negative ale drogurilor. Care este logica progresismului ceh? Ce plusuri si minusuri are legislatia romaneasca antidrog? Publicul este invitat sa reflecteze asupra evolutiei permanente a politicilor in incercarea de a tine pasul cu schimbarile de pe piata drogurilor.

In cadrul conferintei se va discuta despre:
- scurt istoric al consumului de droguri in Cehia si Romania
- drogurile in perioada comunista
- intre toleranta si represiune
- dependenta de droguri: delict sau boala?
- cine sunt cei pedepsiti pana la urma?

Evenimentul este organizat de Centrul Ceh impreuna cu Romanian Harm Reduction Network.
Discutii in limba engleza.

Gaudeamus : Lansare Curtea Veche - 24 noiembrie

Joi, 24 noiembrie, la standul Curtea Veche Publishing de la Targul de carte Gaudeamus. Am pregatit reduceri de pret intre 15 si 50%, multe titluri noi, concursuri si lansari de carte.

Incepand cu ora 14.00, va invitam la evenimentul de lansare a volumului "Biletul de iesire din criza" de Adrian Vasilescu, consilier al
guvernatorului BNR. Alaturi de autor, ii veti putea intalni la standul
editurii pe Bogdan Chireac, Cristian Hostiuc, Emil Hurezeanu si Robert
Turcescu.

De la ora 16.30, Adrian Leonard Mociulschi isi va lansa, tot la standul
Curtea Veche Publishing, volumul "Evul mediu. Arhitectura si muzica", o carte ce prezinta aceasta perioada din trecutul omenirii din perspectiva sincretismului dintre arte. La eveniment vor participa ES Marek Szczygiel, Ambasadorul Poloniei in Romania, Conf. Univ. Dr. Dumitru Bortun, Dan Mircea Cipariu si Catalin Sava.

Trofeul Club A - 29 noiembrie

Marți, 29 noiembrie, ora 19:00 are loc selecția live a trupelor Black Stain, Manfellow și Secret Society.

Trupa Black Stain a luat naștere în vara anului 2008, pe atunci concertând sub o altă componență din care făceau parte Andrei Dima, actualul bassist al trupei și Mark Dumitrescu, actualul
chitarist al trupei. În iarna anului 2010, componența trupei s-a schimbat, astfel alăturându-se trupei Bogdan Albu (tobe) și Laur Drăgan (voce).
Stilul muzical este Pop-Rock/Alternative/Heavy

Black Stain înseamnă: Andrei Dima - Bass ; Mark Dumitrescu - Chitară ; Bogdan Albu - Tobe ; Laur Drăgan – Voce ;

Manfellow s-a înființat în primăvara anului 2011 la inițiativa lui Dan Leompescu (Danny).
Trupa abordează stilul indie rock cu influențe electro-pop. Băieții au deja aproximativ 20 de compoziții proprii, din care se vor selecta multe pentru editarea primului album. Membrii trupei au o experiență îndelungată pe scenă, făcând parte, de-a lungul timpului, din mai multe formații consacrate din peisajul muzical autohton.
Prima apariție în public a trupei a avut loc pe scena Festivalului de jazz-rock de la Câmpina, pe data de 6 august 2011, unde s-au bucurat de reacția pozitivă a publicului.
Cei 4 lucrează intens la definitivarea soundului, urmând să înregistreze albumul de debut „Wake Up Call”.

Manfellow sunt: Dan Leompescu - lead vocal, guitar, piano ; Claudiu Rusu - drums, percussion ; Cristi Anca - guitar, backing vocal ; Andrei Filip - bass, backing vocal

Secret Society s-a format în vara anului 2010, dar aproape toți membrii actuali cântau deja împreună de un an în cadrul Academiei de Rock a lui Adi Manolovici. La începutul anului 2011, Victor s-a alăturat formației, la tobe. Trupa abordează rock-ul anilor '70 - '80: Pink Floyd, Deep Purple, Ozzy Osbourne, Bon Jovi, dar se axează în principal pe compoziții proprii.
Secret Society este formată din Andrei Manea la voce și chitară, Tiberiu "Tibi" Ciocârlie la chitară ritm și solo, Vlad Mureșan la chitară ritm și solo, Cătălin Ungureanu la bass și voce secundară, Victor "Rammy" Vrabete la tobe și voce secundară și Valentin Brabete la pupitrul de mixaj. În prezent, după plecarea temporară a lui Andrei Manea și Tiberiu Ciocârlie în străinătate pentru urmarea studiilor superioare, Vlad, Cătălin și Victor continuă să țină trupa Secret Society vie prin interpretarea melodiilor proprii într-o formulă nouă.

Rețele sociale: http://www.facebook.com/pages/Secret-Society-Ro/

Summer Chills in Control Club

Duminica 27 noiembrie, ora 21.00:
Summer Chills // Chillwave Party
How do you chill in winter? Dreaming of summer, of course, silly!Ora 20.00 // Warm-up for the chill wave night : proiectii // D.I.Y. or Die: How to Survive as an Independent Artist.

Duminica asta va propunem o seara cu miros de apa sarata si nisip, pe un fundal sonor chillwave/glo-fi venit direct de pe plaja.
Desi poate parea ceva usurel la sfarsit de weekend, nu este recomandat sa va lasati cojoacele acasa.


Playlist-ul serii este asigurat de George Tanasie, organizatorul concertelor Nadja si Ritualz din Club Control.

Intrarea este libera.

Gaudeamus : Gallimard, un secol de carti

Ambasada Franţei în România i Institutul Francez din Bucureṣti
au plăcerea să vă invite la masa rotundă
 
« Gallimard, un secol de cărți »
 
joi 24 noiembrie la ora 15.00
 
la Tîrgul de carte GAUDEAMUS
 
Romexpo, Pavilion central (65-67, Bulevardul Mărăşti)
Stand nr. 20
 
Participă :  Pierre Assouline, Roger Grenier, Gabriela Adamesteanu, Lidia Bodea
Moderator : Laura Marin
 

Editura ART te asteapta la Gaudeamus 2011

Marcel Proust, Alain Robbe-Grillet, William Styron, Tennessee Williams, Nathaniel Hawthorne şi Tzvetan Todorov îşi dau întâlnire la Editura ART. Cel de-al treilea roman al colecţiei „Romanul grafic”, Stigmata, semnat de Lorenzo Mattotti şi Claudio Piersanti, cel de-al patrulea volum al seriei Jurnalul unui puşti, de Jeff Kinney, dar şi alte titluri mult aşteptate completează oferta pregătită de Editura ART cititorilor cu ocazia târgului de carte Gaudeamus.


Începând de miercuri, 23 noiembrie, Editura ART vă aşteaptă la standul 32 cu cele mai noi apariţii editoriale.

Lansările ART
Miercuri, 23 noiembrie, la ora 17.00, sunteţi invitaţi să participaţi la sesiunea de autografe susţinută de Lorenzo Mattotti, cu ocazia lansării primului său roman grafic tradus în limba română, Stigmata. Evenimentul va avea loc la standul Ambasadei Franţei.

Tot la standul Ambasadei Franţei, începând cu ora 17:30, va avea loc o sesiune de autografe Pierre Assouline, autorul unui eseu ce face parte din volumul colectiv Noile Mitologii (coord. Jérôme Garcin), apărut la Editura ART.

Vineri, 25 noiembrie, la ora 17.00, va avea loc lansarea colectivă a celor mai aşteptate volume pentru puşti: Jurnalul unui puşti 4. Căldură mare, de Jeff Kinney, şi Însemnările unei puştoaice, de Rachel Renée Russell.

Noutăţi în rafturile ART
Stigmata, de Lorenzo Mattotti şi Claudio Piersanti, cea de-a treia apariţie din colecţia „Romanul grafic”, Gelozia, romanul lui Alain Robbe-Grillet, pe care Vladimir Nabokov îl descrie ca fiind „cel mai frumos roman de dragoste de la Proust încoace”, şi Memoriile unui bătrân crocodil, de Tennessee Williams, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de Editura ART.

De asemenea, veţi găsi la raft o nouă ediţie (elegantă, la un preţ remarcabil) În căutarea timpului pierdut – Swann, de Marcel Proust, dar şi volumul lui William Styron, Daţi foc acestei case şi noua ediţie a romanului clasic Casa cu şapte frontoane, de Nathaniel Hawthorne. Amatorii de teorie literară vor găsi aici volumul lui Tzvetan Todorov: Literatura în pericol.

Cei care îşi doresc să citească texte ale autorilor români pot alege cartea lui Mitoş Micleuşanu, Trepanoia, precum şi cele două noi volume din seria „Prima dată”.
Cei mici n-au cum să rateze cel de-al patrulea volum din Jurnalul unui puşti, de Jeff Kinney, sau primul volum dintr-o serie similară, scrisă de Rachel Renée Russell: Însemnările unei puştoaice, special pentru fete.

Lecturi la preţ redus
Reducerile vor varia între 10% şi chiar peste 30%, pentru titlurile scumpe şi foarte scumpe. De asemenea, la standul editurii, cititorii vor putea cumpăra diverse titluri oferite la preţuri speciale: 8 lei, 9 lei sau 14,9 lei ş.a.m.d.

Editura Vellant te asteapta la Gaudeamus 2011

Editura Vellant aduce anul acesta la Gaudeamus un amestec de povestiri, poezii şi poveşti care vor transforma sfârşitul de an într-un prilej de lectură pentru cititorii amatori de cărţi frumoase.
Pe lista de titluri noi se regăsesc:


Serafimul şi Zambezi. Integrala prozei scurte, Muriel Spark
Traducere din limba engleză de Dana Crăciun


Fantome, judecători, preoţi, crime, castele în Franţa şi colonii în Africa de Sud – strania lume a povestirilor lui Muriel Spark este redată în întregime în acest volum aflat la graniţa dintre realismul magic şi umorul britanic. De la Serafimul şi Zambezi (1951) până la Fugă de Crăciun (2000), povestirile lui Spark acoperă cinci decenii în care autoarea a trecut cu uşurinţă de la poveşti cu stafii la fantezii suprarealiste, de la thrillere psihologice la SF.


Versez, de Iv cel naiv
cu ilustraţii de Vali Petridean
/ valipetridean.com

Iv cel naiv, un poet al păpădiilor, al deliciilor şi supliciilor urbane, al detaliilor naive de zi cu zi şi al sms-urilor cu rimă, citit la început doar online, şi-a găsit loc şi între copertele unui album de versuri minunat ilustrat de Vali Petridean pentru Editura Vellant. În afară de album, Iv locuieşte şi într-un site nou-nouţ, intitulat http://ivcelnaiv.ro.

Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creangă
cu ilustraţii minunate de Cristiana Radu


Într-o vreme când nu existau nici autostrăzi, nici avioane, iar caii puteau zbura ca vântul şi ca gândul dintr-o împărăţie în alta, un tânăr fecior de crai pleacă în lume să îi urmeze la tron unchiului său, Împăratul Verde. Drumul e lung şi plin de primejdii, dar fiul de crai are ajutoare dintre cele mai neobişnuite: Crăiasa Albinelor, Gerilă, Flămânzilă, Ochilă, Setilă sau Păsări-Lăţi-Lungilă.
Un basm scris de Ion Creangă se recunoaşte de la o poştă, iar Povestea lui Harap-Alb nu este o excepţie. Publicate în 1877 de scriitorul din Humuleşti, aventurile lui Harap-Alb încântă şi astăzi prin limbajul plin de farmec şi umor.
Toată ziua de sâmbătă, 26 noiembrie, pasionaţii de artă contemporană sunt aşteptaţi la standul Vellant să discute despre colecţia de artă de la Vellant şi chiar să îşi bea cafeaua împreună cu o parte din artiştii incluşi în albumele Colorând Griul şi Colorând griul. Starea de spirit, coordonate de Cosmin Năsui.
Toată ziua de duminică, 27 noiembrie, cititorii sunt aşteptaţi la standul Vellant, unde se va discuta cu rimă despre poeziile lui Iv cel naiv şi despre colecţia pentru copii, Pasărea măiastră, care va include poveşti româneşti bogat ilustrate de artişti români.

TiPtiL in formula completa

După un concurs palpitant, cu o preselecţie exigentă şi o finală fabuloasă, concretizată într-un spectacol incendiar, în care cele patru concurente alese dintre cele care au venit la casting, au făcut dovada calităţilor lor indiscutabile, făcând extrem de dificilă alegerea uneia dintre ele, după analiza atentă a tuturor înregistrărilor audio şi video, în sfârşit, cei patru TiPtiLi şi-au ales colega.

Astfel, cu unanimitatea voturilor membrilor trupei, Andra Covaleov va fi de azi, alături de Raluca, noua voce de la TiPtiL.

„Ce aduc eu nou?! ...Cred că aduc veriga care închide cercul. Serios acum, chiar aşa simt. Sau latura care închide pentagonul. Nu pot spune că aduc energie sau talent sau fun sau good vibe sau muzică bună, pentru că treburile astea erau deja la TiPtiL. Eu vin şi întregesc toate aceste ingrediente. ”, spune Andra

Noua membră TiPtiL are 32 ani şi este asistent universitar la UTCB şi la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”. În timpul liber, Andra se mai ocupă cu designul interior, participând chiar la un concurs de design la Prima TV.
De un an şi jumatate s-a apucat de cântat, prin cluburi, alături de Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu, iar de curând, a participt la showul Vocea Romaniei, până în faza „battle”, făcând parte din echipa Loredanei.
Andra are o voce putenică, dinamică şi o personalitate colorată căreia îi place, ca şi nouă, ... haosul organizat, aşa cum a declarat la preselecţia organizată de TiPtiL.

Experienţa cu castingul TiPtiL ... a fost fix ceea ce trebuia. Un concurs cu melodii care îmi plac, cu oameni pe stilul meu, cu un scop final foarte dorit. M-am simţit foarte bine pe scenă împreună cu TiPtiLii şi când s-a terminat abia aşteptam să mai continuam. Dar am timp acum să mă manifest.” spune Andra Covaleov, proaspăta TiPtiLoaică.

Prima apariţie a noii formule TiPtiL va fi la concertul ce va avea loc vineri, 9 decembrie la restaurantul urban Madame Pogany. Detalii în curând.