Caragiale devine personaj, sambata pe scena Palatului Copiilor

Sambata la Palatul National al Copiilor are loc premiera “Intamplari vesele si triste din viata lui I L Caragiale.”  Protagonistul spectacolului este Niculae Urs, cunoscut publicului si pentru rolurile din „O noapte furtunoasă”, „Take, Ianke si Cadar” si „Mascariciul.” Iar originalitatea reprezentatiei vine din faptul ca, de data aceasta, in fata publicului se infatiseaza chiar autorul Caragiale, nu unul din personajele sale.

Spectacolul s-a nascut din pasiunea lui Niculae Urs fata de personalitatea plurivalenta a lui Caragiale si mai ales fata de scrierile acestuia, cu care publicul este mai putin familiarizat. Tocmai in aceste texte, se contureaza profilul unei vieti si unei minti ce nu are pereche in cultura romaneasca. Iar scenariul, construit pe baza acestor materiale arareori citite, se dezvolta intr-un spectacol colocvial si plin de farmec ce il dezvaluie pe Caragiale, in tot lumescul lui.

Nenea Iancu va asteapta cu chef de vorba si cu umor, la o sueta in care se pierde in amintiri, se dueleaza verbal cu politicienii vremii, se lasa purtat in aventuri berlineze alaturi de prietenul Delavrancea sau este cucerit de incantatoarea creatie a lui Creanga.

Biletele pentru premiera „Intamplari vesele si triste din viata lui I L Caragiale  se gasesc la Casa de bilete a Palatului Copiilor, in reteaua BILETOO –punctele de vanzare se afla la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, si Cinema Patria. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de  pe www.Biletoo.ro.  www.blt.ro,  www.bilete.ro.

Tot la Palatul Copiilor, sunteti asteptati in luna martie si la urmatoarele spectacole:

Podu’ – ( Horatiu Malaele, Meda Victor, George Ivascu) – 2 martie, ora 19 
O noapte furtunoasa – (Nicolae Urs, Luminita Erga, Alina Berzunteanu, Silviu Biris, Vlad Zamfirescu, Simona Popescu) -  3 martie ora 20.00
Menage A Trois ( Ioan Isaiu, Liviu Varciu, Ionela Nedelea) – 4 martie ora 20.00
Straini in noapte (Florin Piersic, Medeea Marinescu) – 5, 7 si 8 martie ora 20.00
Vis ( Dan Puric) – 6 martie ora 20.00
Confesiuni despre viata si arta (Radu Beligan) – 10 martie ora 19.00

0 comentarii: