Blancanieves castiga trofeul B-EST IFF 2013



Blancanieves, în regia spaniolului Pablo Berger, a câştigat trofeul Bucureşti IFF 2013 pentru Cel mai bun film. Juriul și-a motivat decizia spunând că premiul e oferit „pentru reușita combinare dintre un omagiu plin de imaginație adus cinematografului mut și o actualizare poetică a unui faimos basm pentru copii”.
 
Premiul pentru regie i-a revenit lui Amir Manor pentru Epilogue, „un portret sfâșietor al unui amurg de viață plin de dezamăgiri și decepții”.
 
Sightseers, al britanicului Ben Wheatley a câştigat premiul pentru Cel mai bun scenariu, adică „pentru modul sardonic și foarte original în care e privit un anumit aspect al mentalității britanice”.
 
Debutul în regie al Iuliei Rugină, Love Building, a plecat acasă cu Premiul Publicului și cu o mențiune specială acordată de juriul oficial, „pentru energia și entuziasmul echipei de tineri care au lucrat la el”.
 
Premiul criticii a revenit coproducției franco-canadiene Wrong, în regia lui Quentin Dupieux, „cinema pur, în ciuda faptului că autorul său nu e un cineast de formare, ci un DJ cu viziune”.
 
Regizorii Elisabeta Bostan și Amos Gitai au primit premiile de excelenţă pentru contribuţia extraordinară adusă celei de-a şaptea arte.

Juriul Bucureşti IFF 2012 a fost format din Grazia Volpi, producătoarea filmului Cesare deve morire, Horia Lapteș, director de imagine, Dragan Marinkovic, organizatorul Festivalului de Film Documentar și de Scurtmetraj de la Belgrad, André Ceuterick, directorul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons și reputatul critic de film Dan Făinaru, preşedintele juriului.
.........................................................................................................................................................
Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) și al Insitutului Cultural Român (ICR).
 
Transportatori oficiali al festivalului: Air France și KLM
 
Clubul festivalului: Control
 
Parteneri oficiali: Le Boutique Hotel Moxa, Bristot, DHL, Beautik Haute Parfumerie
 
Mașina oficială a Festivalului este oferită de Autoklass – Centru autorizat de vânzări și service Mercedes-Benz
 
Parteneri tradiționali: Uniunea Cineaștilor din România, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Muzeul Țăranului Român, Asociația Culturală Macondo, Independența Film, Institut Francais de Bucarest, British Council, American Cultural Center și Radio Guerrilla.
 
Parteneri media principali: Money TV și Money.ro
 
Parteneri media: Cocor Media Channel, Cațavencii, Dilema Veche, Șapte Seri, BeWhere!, Ring, Ziarul Centrul Vechi, Revista VIP, Ziarul Metropolis, Forbes, Cinemagia, Cinefan, CinemaRx, Koolhunt, Liternet, Cooperativa Urbana, Calendar Evenimente, Studentie.ro, Urban Things, LaUnCeai.ro, Blog de Cinema, Ziare.com, Orasulm.eu, AldMovieland.

0 comentarii: