Targul de Pasti al Carturestilor

Ne-am imaginat târgul de Paști de anul acesta ca pe o grădină a abundenței. O grădină plină de cărți și obiecte frumoase, care să ne poarte într-o călătorie prin natură, gastronomie și spiritul Sărbătorii de Înviere. Am avut grijă să găsiți în fiecare librărie Cărturești un prilej de zâmbet și gânduri bune, dar și un colț proaspăt de primăvară.
Vă așteptăm cu o selecție generoasă de carți cu tematică spirituală și religioasă, de la Povestiri de Paști, Alexandros Papadiamandis, Trupuri imateriale. Reprezentări bizantine ale îngerilor, de Glenn Peers, la texte care  recontextualizează cunoașterea religoasă, precum Parabolele lui Iisus, de Andrei Pleșu, Jurnalul fericirii, de Nicolae Steinhardt, Anul în care am trăit după Biblie, de A.J. Jacobs sau Cartea psalmilor pre stihuri retocmită acum de Şerban Foarţă, care face trecerea de la lectura canonică la una poetic-literară.

Și pentru că lângă o carte bună merge un vin bun, am adunat în selecția de Paști câteva propuneri memorabile din cramele românești și străine. Alături de ele stau cărțile de gastronomie, pline de rețete, povești și idei pentru o masă de Paști tradițională sau inovatoare, după gust. Nu uităm aici nici de ciocolata fină în ambalaje ingenioase, de jeleurile delicioase sau de dulciurile bio care vor înveseli orice desert.

Cei care visează la odihna de acasă în vacanța prelungită care urmează, vor găsi în Cărturești decorațiunile, uneltele și inspirația care să le transforme casa, grădina (sau balconul) într-o oază a ralaxării. De la Baden am adus jardiniere, ghirlande pastel, suporturi inventive de lumânări, mici obiecte de decor din porțelan fin, textile sau sticlă – toate din materiale naturale, lucrate cu grijă şi pictate manual în vopseluri prietenoase cu mediul. De la Kikkerland vă puteți alege: infuzoare deghizate în roboței, dopuri din silicon în formă de morcov sau joben magic, luptători ninja pe post de tirbușon, tăvițe de gheață cu forme amuzante, cronometre-bufniță de bucătărie și multe altele.

Ca în fiecare an, târgul de Paști n-ar fi complet fără ouă încondeiate, coșuri frumos lucrate sau hârtie ilustrată pentru ambalat cadourile. Vă așteptăm în librărie pentru un tur complet.

0 comentarii: