Control Club: Icelandic Pop



Doua dintre cele mai apreciate trupe islandeze concerteaza primavara aceasta, la Bucuresti! OneDay Live si Control Club aduc pe scena party-urilor electro din Capitala o gura de aer proaspat din nord: Icelandic Pop @ Control!, cu FM Belfast (electro-pop, Islanda / Morr Music) live, sambata 27 aprilie, si Retro Stefson (alternative pop, Islanda / Vertigo Records) live, vineri, 10 mai, la Control Club – Sala Berlin (Constantin Mille, 4).

FM Belfast a luat fiinta in 2005, la initiativa cuplului Árni si Lóa din Reykjavik, ce doreau sa inregistreze un cantec de Craciun – cadou pentru prietenii lor. In scurt timp insa, proiectul muzical a luat amploare, dupa cooptarea lui Örvar Þóreyjarson Smárason de la múm si cucerirea scenei locale, ce a culminat cu aparitii de rasunet la prestigiosul festival Iceland Airwaves. In 2008, trupa lanseaza primul album, How To Make Friends, foarte bine primit de public si critici deopotriva.

In 2010, FM Belfast au concertat la peste 50 de festivaluri muzicale din Europa, consolidandu-si notorietatea in lumea intreaga datorita multi-premiatului documentar Backyard,  despre scena muzicala islandeza. In prezent, trupa promoveaza cel de-al doilea album, I Don't Want To Sleep (Morr Music), cucerind publicul cu un amestec electro-pop melodios dar energic, puternic influentat de muzica anilor '80.

http://fmbelfast.com/

FM Belfast – Stripes: http://www.youtube.com/watch?v=DRfQQtw0pe0
FM Belfast la Iceland Airwaves: http://vimeo.com/33964691

Everybody has a good time at a FM Belfast concert, pure musical enjoyment - Iceland Airwaves
Icelandic synth pop with tongue merrily in cheek... a frothy pleasure – Q Magazine
Lo-fi kitschy wonderment - Mixmag

Biletele la concertul FM Belfast vor costa 20 de lei si vor fi disponibile in seara evenimentului, la intrare. Pentru mai multe detalii, urmariti pagina de Facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/events/420100448058120

Considerata una din cele mai proeminente formatii islandeze din secolul 21, Retro Stefson s-a format in 2006 si are deja la activ trei albume: Montaña (2008), Kimbabwe (2010) si Retro Stefson – proaspat lansat anul acesta si nominalizat deja la Nordic Music Prize. Membrii Retro Stefson fac muzica de la 16 ani si au o paleta larga de influente: de la muzica traditionala din Islanda sau Angola, de la soul la heavy metal, septetul ar putea fi punctul de legatura dintre muzica dance, pop si indie actuala.

Cunoscuti pentru show-urile live pline de energie, Retro Stefson aduc la Bucuresti atmosfera de la Iceland Airwaves si ritmurile voioase de pe noul lor album.

http://www.retrostefson.com/

Retro Stefson – Glow: http://vimeo.com/51172993
Retro Stefson – She Said: http://www.youtube.com/watch?v=COX0lAsan1c

With their electrifying mixture of nearly every popmusical genre and stunning live energy the band from Reykjavík became something like one of Europe’s best kept live tips - NBHAP Magazine
Young pups who used to rap but now make a joyful, world music-inspired racket – The Guardian

Biletele la concertul Retro Stefson vor costa 15 lei si vor fi disponibile in seara evenimentului, la intrare. Pentru mai multe detalii, urmariti pagina de Facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/events/350896191681957

Concertele Icelandic Pop @Control: FM Belfast (27 aprilie) si Retro Stefson (10 mai) sunt organizate de Control Club si OneDay Live.
OneDay Live: http://oneday.ro/live/   http://www.facebook.com/OneDayLive
Control Club: http://www.control-club.ro/   http://www.facebook.com/clubcontrol

0 comentarii: