Romtelecom si Shorts TV sustin NexT IFF 2013



La cea de-a 7-a ediție, Festivalul de Film NexT câștigă noi parteneri și susținători. ShortsTV în parteneriat cu Romtelecom oferă anul acesta Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc acordat filmelor înscrise în Competiția Festivalului.
 
„ShortsTV este unul dintre canalele exclusive din grila Romtelecom care poate fi vizionat de iubitorii acestui gen încă de la începutul acestui an. Ne bucurăm că putem fi alături împreună, nu doar de clienții de acasă, dar și de cinefilii prezenți la NexT. Romtelecom crede în conținut și în divertisment de calitate și facem toate eforturile să răspundem apetitului românilor în această zonă, prin urmare susținerea unui festival ca NexT completează absolut firesc această strategie a noastră,” afirmă Ovidiu Ghiman, Director Executiv Strategie și Comercial Rezidențial, Romtelecom.
 
ShortsTV este pentru a treia oară partenerul Festivalului NexT, iar anul acesta parteneriatul deja tradițional a fost consolidat și dezvoltat. Canalul de scurtmetraje lansat la începutul anului și în țara noastră, care poate fi achiziționat împreună cu pachetele personalizabile Romtelecom care includ și servicii TV, oferă anul acesta la Festivalul de Film NexT programul de scurtmetraje nominalizate la premiile Academiei Americane de Film în 2013 și câștigătorul Oscar-ului la secțiunea filme de scurtmetraj.
 
Potrivit Președintelui ShortsTV pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Phil Mordecai, "cele 5 filme nominalizate la Oscar anul acesta la categoria scurtmetraj - ficțiune alcătuiesc un savuros cocktail de cinema internațional. Suntem încântați să le aducem și de data aceasta în România împreună cu Festivalul NexT, în cadrul parteneriatului pe care anul acesta l‐am dezvoltat și mai mult”, mai precizează Phil Mordecai.
 
În cadrul Seminariilor Festivalului de Film NexT, Christopher Tidman, reprezentant Shorts International, a susținut joi seminarul cu tema « Drumul către Oscaruri». Tidman a prezentat etapele și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un scurtmetraj pentru a fi inclus în selecția pentru premiile Academiei Americane de Film. De asemenea, Cristopher Tidman a vorbit și despre standardele pe care trebuie sa le atingă un festival pentru ca filmele pe care le prezintă să devină eligibile pentru aceleași premii.
 
Christopher Tidman supervizează la nivel global procesul de achiziţie pentru catalogul de distribuţie Shorts International şi pentru canalele ShortsTV. Are peste doisprezece ani de experienţă în televiziune, management de producţie, dezvoltare de conţinut, finanţare şi achiziţie a coproducţiilor, acumulată lucrând în trecut pentru companii precum Discovery SUA, Discovery Europa şi Carlton International (devenit între timp ITV Studios Global Entertainment).
 
ShortsTV este un canal unic de divertisment dedicat în totalitate scurtmetrajelor. Programul său este clasificat în segmente de câte o oră sau o jumătate de oră, care acoperă o varietate de genuri cinematografice, printre care comedii, musicaluri, documentare, thrillere, drame şi animaţii. ShortsTV difuzează filme câştigătoare sau nominalizate la Oscar, filme laureate în cadrul festivalurilor internaţionale, animaţii în format high quality CGI, bijuterii cinematografice create de realizatori de film independenţi, precum şi filme multi-premiate ale celor mai talentaţi regizori din noul val. 
 
Biletele și abonamentele pentru proiecțiile Festivalului de Film NexT pot fi achiziționate online de pe www.eventbook.ro şi de la Libraria engleza Anthony Frost, dar şi de la casele de bilete ale cinematografelor Studio, Corso şi Patria.
 
Festivalul Intenaţional de Film NexT  este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.
Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale.
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei şi Uniunii Cineaştilor din România.
Sponsori : JTI, HBO, Farmaciile Catena
Parteneri: Romtelecom, ArCuB, Cărtureşti, Stage Expert, Grolsch, Abis, Cinelabs Romania, Digital Cube, Chainsaw, Noumax, Sony, F64, UNATC, Media Desk Romania, Mobila Dalin, Osho Primaverii, Anca Fronescu - Romanian Film Supporter, Illy, La Fântâna, Mediatrust, Ambasada Spaniei, Institutul Cervantes, Goethe Institut, Ambasada Suediei, Ambasada Portugaliei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Institutul Balassi
Parteneri media: Cocor Media Channel, ShortsTV, Utv, Radio Guerilla, Decât o revistă, TATAIA, Revista de Povestiri, Money Magazine, BeWhere!, Șapte Seri, Ring, GQ, Playboy, Feeder.ro, money.ro, orasulm.eu, metropotam.ro, urban.ro, hotcity.ro, Trilulilu.ro, Liternet.ro, SUB25.ro, Filmreporter.ro, Peteava.ro, Cinemagia.ro, Modernism.ro, Hypestreet.ro, CooperativaUrbana.ro
NexT Kids este un program susţinut de Itsy Bitsy şi promovat de urbankid.ro şi prokid.ro.

0 comentarii: