Ziua a 2-a a B-Est IFF 2013



Luni seară, la Cinema Studio, a avut loc Gala de Deschidere a celei de-a noua ediții a Festivalului Internațional de Film București.

În cadrul Galei, la invitația Directorulul festivalului, Dana Dimitriu Chelba, Alteța Sa Regală Principele Radu al României a înmânat Premii de Excelență domnilor Victor Rebegiuc și Mircea Diaconu.

Printre personalitățile prezente în sală s-au numărat: Călin Popescu Tăriceanu, Diana Lupescu, Ioana Flora, Ana Ularu, Dorian Boguță, Malvina Cervenschi, Mihaela Sârbu, Velvet Moraru, Dan Nanoveanu, Nae Caranfil, Magda Mihăilescu, Iulia Rugină, Andre Ceuterick, Dragan Marinkovic, Edna și Dan Făinaru.

În deschiderea Festivalului Internațional de Film București a rulat producţia daneză Jagten/Vânătoarea, proiectată în avanpremieră în România.

Competiţia Bucureşti IFF începe astăzi în forţă cu Compliance/ Supunere, filmul șoc al acestei ediții, bazat pe fapte pe cât de incredibile, pe atât de reale. Compliance a fost lansat la Sundance și a avut premiera europeană la Locarno. Filmul va fi proiectat începând cu ora 19:00 la Cinema Studio.

Tot la Cinema Studio, la ora 21:00, se difuzează în secțiunea necompetitivă Panorama Le grand soir, o nouă demență filmică pusă la cale de inegalabilii Gustav Kervern & Benoît Delépine (Aaltra, Avida, Mammuth), cu Albert Dupontel și Benoît Poelvoorde în rolurile principale. Filmul a fost recompensat cu Premiul Special al Juriului secțiunii Un certain regard la Cannes 2012.

Tot astăzi, la ora 19:00, încep şi proiecţiile la Studioul Horia Bernea (NCRR), cu On the Road, mult așteptata ecranizare a romanului semnat Jack Kerouac, lansat în competiția de la Cannes 2012.

De asemenea, tot de la ora 19:00, dar la Sala Elvira Popescu, publicul cinefil va avea ocazia să vadă Superstar, povestea neobișnuită a unui om obișnuit care se trezește, peste noapte, adulat de mulțimi întregi fără să știe cum, de ce, și mai ales ce să facă pentru ca lucrurile să revină la normal. Programul Sălii Elvira Popescu va continua, de la ora 21:00, cu reluarea filmului danez Jagten.

Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, are loc în perioada 15-21 aprilie 2013, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea și sala Elvira Popescu.

Fiecare zi de festival se încheie cu petreceri în Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber. Vă așteptăm.
Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) și al Insitutului Cultural Român (ICR).

Transportatori oficiali al festivalului: Air France și KLM

Clubul festivalului: Control

Parteneri oficiali: Le Boutique Hotel Moxa, Bristot, DHL, Beautik Haute Parfumerie

Mașina oficială a Festivalului este oferită de Autoklass – Centru autorizat de vânzări și service Mercedes-Benz

Parteneri tradiționali: Uniunea Cineaștilor din România, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Muzeul Țăranului Român, Asociația Culturală Macondo, Independența Film, Institut Francais de Bucarest, British Council, American Cultural Center și Radio Guerrilla.

Parteneri media principali: Money TV și Money.ro

Parteneri media: Cocor Media Channel, Cațavencii, Dilema Veche, Șapte Seri, BeWhere!, Ring, Ziarul Centrul Vechi, Revista VIP, Ziarul Metropolis, Forbes, Cinemagia, Cinefan, CinemaRx, Koolhunt, Liternet, Cooperativa Urbana, Calendar Evenimente, Studentie.ro, Urban Things, LaUnCeai.ro, Blog de Cinema, Ziare.com, Orasulm.eu, AldMovieland.

0 comentarii: