OneDay pres. Eraas, in premiera, in Panic Club - 9 mai



Eraas, una din cele mai promitatoare formatii ale scenei post-punk si art-rock new-yorkeze, va concerta, in premiera la Bucuresti, joi 9 mai, de la ora 21, la Panic! Club (Str. Academiei, 19). In deschidere, proiectul Michiu & Fierbinteanu (psihedelic/ experimental/ noise, Bucuresti). Un eveniment Provoked by Grolsch.
 
Eraas este un cvartet new-yorkez de muzicieni, fondat in 2011 de Robert Toher si Austin Stawiarz, fosti membri ai trupei cult Apse (ATP Recordings). Sound-ul lor tribal atmospheric, dupa cum insisi il descriu, are valente post-punk, art-rock si electro, percutie energica, linii de bas insinuante, solo-uri de chitara hipnotice si o voce tulburatoare.
 
Albumul omonim de debut, lansat in toamna anului trecut de casa de discuri americana Felte, a fost foarte bine primit de criticii muzicali, fiind insotit de un turneu de amploare in Statele Unite si Canada, alaturi de artisti ca Trust, The Soft Moon, Weekend sau Bear in Heaven. In ianuarie 2013, Eraas au surprins din nou cu un videoclip misterios si atmosferic la piesa Ghost, prezentat in premiera de Pitchfork.tv.
 
Primavara aceasta, cvartetul new-yorkez isi va prezenta albumul de debut si in Europa. Pe 9 mai, turneul Eraas se opreste la Bucuresti, in Panic! Club, inainte de un concert din seria All Tomorrow's Parties, la Londra.
 
Website: http://www.eraasgroup.com/
Facebook: http://www.facebook.com/eraasgroup
Soundcloud: http://soundcloud.com/eraas
 
ERAAS "GHOST" Official Music Video from MAJOR JASS on Vimeo.

 
A dark, bass-driven throb that’s got a whole lot of stark Factory Records undertow working for it
- Stereogum

A more percussive side of Eraas blends seamlessly with its driving bass riffs, disquieting synthscapes, and quietly wailing vocals - Pitchfork
Eerie, goth-y, atmospheric and wonderfully weird pop music from Brooklyn duoAmoeba Blog
Silvery, esoteric, and minimalist shape, as ethereal vocals recalling The Knife slither around sinewy bass groves and stray glass synth shardsUnder The Radar

 
Michiu & Fierbinteanu este un proiect muzical experimental/ psychedelic/ noise din Bucuresti. Dan Michiu Dinescu (chitara, efecte) face parte parte din colectivul muzical independent Abator Industries, in timp ce Cristian Fierbinteanu (voce, bass, computer, efecte) este jumatate din proiectul Fierbinteanu, o formatie digital-pop care activeaza in Bucuresti. Show-urile live Michiu & Fierbinteanu sunt dinamice si contin elemente inedite de improvizatie. Recent, cei doi au realizat un disc - inregistrarea unei sesiuni live din ianuarie 2013, la studioul Photoliu din Bucuresti.

Audio: http://fierbinteanu.bandcamp.com/album/live-session-at-photoliu

 
http://abator-industries.tumblr.com/
http://fierbinteanu.com/
 
Biletele la concert vor costa 20 de lei si vor fi disponibile in seara evenimentului, la intrare. Pentru mai multe detalii, urmariti pagina de Facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/events/610924252257914
 
Concertul Eraas este organizat de Panic! Club si OneDay Live. Parteneri: Radio Guerrilla, Mixtopia.ro, Sapte Seri, All Hollow, BeWhere, Zile si nopti, VICE, Cooperativa Urbana, Hipmag.ro, Hypestreet.ro, iConcert.ro, IQads, Sub25.ro, Metropotam, Orasul Meu, Veioza Arte.
 
OneDay Live: http://oneday.ro/live/   http://www.facebook.com/OneDayLive
Panic! Club: http://www.panic-club.ro  http://www.facebook.com/clubpanic

0 comentarii: