British Council - centru nou în Militari, vizita ES Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la București


Evenimentul are loc în contextul unui parteneriat încheiat între Școala gimnazială „Planeta Copiilor” și British Council România în toamna acestui an, făcând posibilă deschiderea unor clase de de limba engleză adresate copiilor într-o școală parteneră din capitală. 
 
„Predarea limbii engleze este o parte importantă a misiunii British Counil în România. De-a lungul ultimelor decenii, cursurile de limba engleză predate la sediul din Calea Dorobanți, nr. 14, în centrul Bucureștiului, au reprezentat un etalon al calității. Pregătirea la cel mai înalt nivel a echipei de profesori, resursele pedagogice inovatoare și infrastructura modernă sunt calități apreciate de cursanții British Council, generație după generație, aceștia având posibilitatea să învețe o limbă străină care înlesnește integrarea într-o lume multiculturală. British Council va continua să rămână referința în materie de predare a limbii engleze, promovând excelența și facilitând accesul la examene și certificări indispensabile în lumea globalizată de astăzi și de mâine. Sunt bucuros de această vizită, acesta fiind un exemplu concret al viziunii British Council din România în sensul susținerii relației bilaterale britanico-române, prin dezvoltarea de parteneriate menite să ofere acces copiilor la cursuri de limba engleză de cea mai bună calitate în diferite zone ale Bucureștiului. Copiii români au demonstrat abilități remarcabile în învățarea limbii engleze, mulți dintre aceștia fiind potențiali viitori studenți în Marea Britanie și vectori ai unei relații bilaterale dinamice. Suntem, așadar, entuziasmați de perspectiva de extindere și diversificare a activității Centrului de Limba Engleză a British Council!”, declară ambasadorul Marii Britanii la București.
 
Prin cursurile de limba engleză desfășurate în București, British Council este prezent în 5 locații partenere, centrele din Militari și Berceni fiind cele mai recente asemenea structuri inaugurate în septembrie 2019. Deși British Council este activ în România din anul 1938, Centrul de Limba Engleză a fost inaugurat în septembrie 2000, axându-se pe dezvoltarea de cursuri adresate copiilor, adolescenților și adulților, fiind concepute atât ca o investiție pentru viitor, cât și o oportunitate de dezvoltare personală. Nouăsprezece ani mai târziu, British Council înregistrează anual peste 5500 de cursanti, dintre care aproximativ 3000 copii și adolescenți, 2500 fiind adulți.
 
Având în vedere interesul constant pentru cursurile de limba engleză, British Council a implementat un plan de extindere din 2014, optând pentru noi locații în școli partenere, răspunzând astfel obiectivului de a facilita accesul la educație corespunzând unor standarde internaționale de excelență pentru categorii de vârstă strategice. „Experiența de studiu a cursanților noștri este un indicator extrem de important pentru noi. Cele peste 34 000 de ore de curs pe care profesorii British Council le dispensează în capitală reflectă pregătirea exemplară a echipei de profesori. Aceștia sunt selectați în urma unor procese riguroase, iar odată ce intră în familia British Council au parte de un program de dezvoltare continuă care le permite să fie la curent cu metodele cele mai inovatoare de predare, acesta fiind un real atu pentru cursanții noștri. Calitatea cursurilor de limba engleză organizate de British Council este numitorul comun al tuturor centrelor în care suntem prezenți în București. Astfel,decizia de a ne extinde mai departe de sediul nostru istoric, deschizând centre satelit în cartiere precum Militari, corespunde viziunii pentru următorii ani, propunând o gamă de cursuri variată, recunoscută pe plan internațional pentru standardul de calitate ridicat, oferind mai multă flexibilitate pentru cursanții noștri, în condiții optime”, spune Nigel Bellingham, directorul British Council România.

0 comentarii: