Parking, filmat in Andaluzia, are premiera spaniola la Festivalul de la Valladolid


Filmat în Córdoba și cu nume mari ale cinematografiei spaniole pe afiș, Parking, în regia lui Tudor Giurgiu, va avea premiera în Spania la Semana International de Cine de Valladolid (19-26 octombrie), unul dintre cele mai importante festivaluri de film europene, ajuns la a 64-a ediție. La proiecția de gală de pe 25 octombrie vor fi prezenți regizorul Tudor Giurgiu, actorii Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, producătorul Bogdan Crăciun.

Secțiunea Spanish Cinema de la Valladolid reunește cele mai importante producții spaniole lansate în ultimul an și le oferă jurnaliștilor străini și profesioniștilor din industrie șansa de a le descoperi. Anul acesta, Parking figurează în selecție alături de alte 15 lungmetraje. Proiecția vine în pregătirea lansării filmului în sălile din Spania, la începutul anului viitor.

Parking are multiple legături cu Spania: Marin Mălaicu-Hondrari a scris romanul „Apropierea” după experiența de emigrant în Córdoba, turnajul a avut loc, în cea mai mare parte, chiar în orașul din carte și în împrejurimile lui, actori spanioli de renume precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo s-au alăturat proiectului, iar co-producătorii spanioli au gestionat producția, asigurând sprijin financiar local.

 „La casting nu mă așteptam să vină actori atât de mari, partea asta a fost gestionată complet de co-producătorii spanioli. De pildă, Ariadna Gil mai face astăzi filme doar dacă își dorește cu adevărat și se pare că și-a dorit să facă acest rol. M-am bucurat și că s-a creat o chimie atât de bună între Mihai Smarandache și Belén Cuesta, o actriță extraordinară, pe care mă bucur că am cunoscut-o”, povestește Tudor Giurgiu.

Belén Cuesta este una dintre cel mai bine cotate actrițe spaniole din noua generație. A fost nominalizată la Premiile Goya, categoria Revelația anului, pentru Kiki, el amor se hace (2016), și a obținut Premiul Feroz pentru actriță în rol secundar în serialul Paquita Salas, în 2017. Pe Ariadna Gil, una dintre cele mai iubite actrițe spaniole de teatru și film, au consacrat-o roluri în filme precum Lola (debutul ei, în 1986), Amo tu cama rica (1991), Belle Époque (Premiul Goya pentru Ce mai bună actriță, 1993), Lágrimas Negras (1998), Soldados de Salamina (2003) sau Labirintul lui Faun (2006), în regia lui Guillermo del Toro. I-au fost parteneri pe ecran Javier Bardem, Penelope Cruz sau Viggo Mortensen. Luis Bermejo are peste 25 de ani de carieră și un palmares impresionant de roluri în filme și spectacole de teatru, fiind multiplu nominalizat la Premiile Goya.

Parking spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet din Sângeorz-Băi care pleacă ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Actorilor spanioli li se alătură actori precum Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet, Paul Cimpoieru.

Trailer: https://youtu.be/-flBcCiroBI.
Ne puteți urmări pe FB: Parking – Filmul

***
Parking este produs de Libra Film Productions, co-produs de La Claqueta, Tito Clint Movies, Cercanías la Película AIE (Spania) și Evolution Films, Studio Beep (Cehia), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Junta de Andalucia, Czech Film Fund, Canal Sur, TVR, HBO, Eurimages și al programului Creative Europe al Uniunii Europene.
Co-finanțatori: McDonald’s Romania, Focus Sat, Asociatia Victoria Film, Zenith Media, Henkel Romania (Persil), McCann Erickson, Happy Cinema, Publicis Groupe Media (Samsung), Initiative Media (Orange), Initiative Media (Lidl).
Văzut de: Radio Guerrilla
Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, OK! Magazine, Marie Claire, TV Mania, Observator Cultural, Agerpres, VICE, Cinemagia, Life.ro, Verbs Describe Us, All about Romanian Cinema.

0 comentarii: