Teatrul Aureliu Manea Turda va juca pentru prima data in Canada


Pentru prima dată în istorie Teatrul Aureliu Manea din Turda trece Atlanticul. Spectacolul TRIX SHOW - o veritabilă producție a teatrului turdean în regia marelui actor și profesor, doctor în comedia dell arte, Mihai Gruia Sandu  se va juca la TORONTO - Canada în urma invitației primite  din partea RO Theatre Toronto.

Prezența teatrului din Turda pe tărâm nord american vine să încununeze eforturile depuse în ultimii doi ani și jumătate de această tânără și puternică echipă de actori. Este o altă etapă de construcție internațională după succesul pe care îl are festivalul de teatru. La Turda se produce calitate de aceea cele mai bune produse culturale  trebuie exportate a spus Cătălin Grigoraș actor și manager al Teatrului.

Trix Show  este un spectacol nonverbal de înaltă finețe și măiestrie artistică jucat cu mare succes în România în peste 20 de orașe, în festivaluri sau turnee. Amintim că spectacolul a primit aprecierea criticilor de teatru în urma turneului de promovare de la București organizat în luna aprilie a acestui an. 

Doar la Turda am reușit să construiesc genul acesta de spectacol, iată, jucat cu mare succes și priză la public. Tinerii artiști ai teatrului au răspuns pretențiilor mele și uite ce a ieșit… :) a spus Gruia Sandu regizorul spectacolului.

Despre spectacol maestrul Mihai Gruia Sandu ne-a mărturisit:
Trickester-ul nostru național se numeste Păcală. El este spiritul viu al umorului popular românesc, precursor al complexelor personaje create de Caragiale, Ionescu, Camil Petrescu, Vișniec, etc.
Un gen de teatru dificil, non-verbal cu rădăcini și mijloace din teatrul popular și Commedia dellArte și inspirație din fantasticul folclor românesc, în care actorii cântă live, dansează, fac acrobații, joc de măști, lazzi-uri de mare virtuozitate, clownerie, teatru de marionete, totul cu un mare profesionalism și la un înalt nivel european.” 

Trickster-ul este un element evolutiv al societății – fiind cel care modifică sistemul social, îmbunătățindu-l, dar nu luptând prin mijloace violente ci cu ajutorul celei mai formidabile arme ale păcii – UMORUL!

Prima reprezentație cu TRIX SHOW va avea loc în data de 19 octombrie ora 19.30 la Winchester  Street Theatre.

0 comentarii: