Bad Talks ­čĺą O duminic─â nelini╚Ötit─â la Unteatru

Un singur eveniment are puterea de a declan╚Öa o schimbare radical─â ├«n cursul istoriei. Acela╚Öi adev─âr poate ar─âta diferit ├«n percep╚Ťia fiec─ârui martor. Duminic─â, pe 13 octombrie, de la ora 16:00, Bad Talks, scris, regizat ╚Öi interpretat de Radu Iacoban, revine la Unteatru.
 
La grani╚Ťa dintre imagina╚Ťie ╚Öi realitate, Bad Talks construie╚Öte o radiografie a unei realit─â╚Ťi posibile, apel├ónd la reac╚Ťiile pe care un eveniment de interes na╚Ťional le-ar putea declan╚Öa ├«n r├óndul opiniei publice. Cu sau f─âr─â voia lor, cei care strig─â, precum ╚Öi cei care aleg s─â asiste ├«n t─âcere, devin piesele unui puzzle, iar ├«ncercarea de identificare a vinova╚Ťilor ├«╚Öi dovede╚Öte inutilitatea.  
 
Bad Talks nu ├«╚Öi propune s─â hr─âneasc─â certitudini ╚Öi nu ├«ncearc─â s─â propun─â o nou─â perspectiv─â asupra realit─â╚Ťii. Nu este un spectacol politic, nu invoc─â adev─ârul absolut, nu instig─â ╚Öi nu arat─â cu degetul. ├Ä╚Ťi va aminti, totu╚Öi, c─â lucrurile nu se-nt├ómpl─â din iner╚Ťie, ╚Öi c─â orice tip de atitudine afecteaz─â ├«n egal─â m─âsur─â evolu╚Ťia noastr─â comun─â.
 
Fiecare personaj interpretat de Radu Iacoban r─âm├óne ├«n scen─â, ca un martor t─âcut, p├ón─â la finalul spectacolului, prin intermediul elementelor video create de Dan Samoil─â. Muzica semnat─â de Aida ┼áo┼íi─ç completeaz─â universul imaginat de autor ├«n spectacolul nerecomandat persoanelor sub 14 ani. Timp de 80 de minute, protagoni╚Ötii v─â vor ├«nso╚Ťi ├«ntr-o c─âl─âtorie la cap─âtul c─âreia  este posibil s─â afla╚Ťi noi adev─âruri despre voi. Sau confirm─âri. Sau aspecte incomode pe care le-a╚Ťi considerat neimportante. P├ón─â acum.
 
Premiera spectacolului a avut loc ├«n aceast─â var─â, la un an dup─â reprimarea violent─â a protestului anti-guvernamental din 10 august. Inclus ├«n selec╚Ťia oficial─â Undercloud – Festivalul de Teatru Independent de Orice, Bad Talks a fost desemnat cel mai bun spectacol ╚Öi a fost premiat pentru scenografia realizat─â de Tudor Prodan.
 
Regizor, actor ╚Öi dramaturg, Radu Iacoban semneaz─â direc╚Ťia artistic─â a mai multor spectacole, printre care se num─âr─â “O Interven╚Ťie” ╚Öi “Constela╚Ťii” la Teatrul Act, “After Hours” la Teatrul Na╚Ťional Bucure╚Öti, “Lec╚Ťia” la Teatrul Mic, precum ╚Öi ,,├Ängrijitorul’’, de Harold Pinter, pus ├«n scen─â tot la Unteatru. Scenariile realizate de el stau la baza unor spectacole care s-au bucurat de succes at├ót ├«n sectorul independent, c├ót ╚Öi ├«n teatrele de stat. Ca actor, ╚Öi-a c├ó╚Ötigat notorietatea ╚Öi pe scen─â, devenind una dintre cele mai apreciate prezen╚Ťe, at├ót ├«n Bucure╚Öti, c├ót ╚Öi ├«n ╚Ťar─â, dar ╚Öi pe marele ecran, ├«n lungmetraje de succes precum Charleston (r. Andrei Cre╚Ťulescu), Autoportretul unei fete cumin┼úi (r. Ana Lungu) sau Amintiri din epoca de aur (V├ónz─âtorii de Aer)  (r. Cristian Mungiu).