Indie Invasion - Nirvana tribute in Control

Sambata 2 aprilie, de la ora 22.00
 Indie Invasion   cu Leo

Comeback to...NIRVANA (grunge, alternative, fusion and more)
Avand in vedere ca pe 4 aprilie se implinesc 17 ani de la disparitia trupei care a schimbat definitiv  cursul muzicii, Leo va asteapta la pupitrul de dj pentru o seara dedicata imnurilor ce ne-au marcat. Din dj set nu vor lipsi marile trupe din Seattle, precum si cele din California de la acea vreme.

Back to the alternative of the 90's!
Intrarea este 5 lei pana la ora 00.00, 10 lei dupa miezul noptii.

The Light Cinema prezinta Faithless concert de adio

FAITHLESS
Concertul de retragere

TRANSMISIE LIVE HD
In direct prin satelit de la Brixton O2, Londra
EXCLUSIV la The Light Cinema
Vineri 8 aprilie 00.30 (vineri spre sambata)

Dupa 15 ani incredibili care au inceput cu single-ul “Salva Mea”, Faithless – pionierii muzicii dance Rollo, Maxi Jazz si Sister Bliss – va incheia calatoria muzicala la Brixton O2, Londra, in data de 8 aprilie 2011.

Concertul va fi primul eveniment de muzica dance de acest gen, fiind transmis in direct prin satelit in cinematografe din Europa (In Romania, exclusive la THE LIGHT CINEMA, Liberty Center) – cu aceasta ocazie fanii Faithless din intreaga Europa vor avea sansa sa petreaca o ultima noapte cu trupa care a definit o epoca.

Concertul din Brixton va fi filmat folosind tehnologie HD de ultima generatie si va fi transmis in direct in cinematografe, acolo unde fanii Faithless vor putea sa se bucure de acest show in 5.1 surround si sa traiasca o experienta unica.

Avand un mare numar de piese printre care bine-cunoscutele Insomnia, God Is a DJ, We Come1, mai mult de 15 milioane albume vandute, Faithless este una dintre acele trupe rare care pot face Brixton O2 sa fie un loc la fel de intim ca si cluburile in care si-au lansat stilul inconfundabil.

Ultimul concert Faithless, la finalul turneului Passing The Baton, va avea loc la legendarul Brixton O2 Academy, Londra, vineri, 8 aprilie 2011. Aceasta aparitie va trece la nivelul urmator si va fi transmisa in direct in cinematografe din Anglia, Germania, Belgia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Estonia, Letonia si in Romania exclusiv la The Light Cinema, Liberty Center.

Cu 3 premii de platina pentru cel mai bun album, 6 albume UK Gold Certified incluzand “No Roots”, care a debutat in Anglia direct pe locul 1 si cel mai recent album “The Dance” (2010) care a atins locul 2, 6 single-uri care au ajuns in Top 10 si un catalog impresionat de remixuri si colaborari, Faithless a lasat o amprenta incontestabila in muzica dance.

 Anuntand despartirea, Maxi Jazz marturisea: “Am avut, alaturi de fanii nostri, cea mai incredibila, epica si impresionanta aventura, de-a lungul anilor si a zecilor de mii de kilometri.  Nu ne-am gandit niciodata ca o experienta atat de fericita, antrenanta si dinamica va dura atat de mult.”

Tarif: 80 lei/pers

Biletele s-au pus deja in vanzare!

One Event prezinta Spoek Mathambo la Bucuresti

ONE EVENT continua seria – NuSoundz – cu sud-africanii de la SPOEK MATHAMBO

NuSoundz, seria de evenimente cu artisti internationali din zona alternativa, indie si electro, inaugurata de catre One Event in luna martie, continua cu sesiunea numarul doi ce se va desfasura in luna aprilie, in zilele de 15 si 16 in cluburi din Bucuresti si Cluj-Napoca.

Artistii invitati sa ia parte la NuSoundz Session 2 sunt SPOEK MATHAMBO & MSHINI WAM si vin din Africa de Sud, aducand cu ei sonoritati unice de afro-funky, zulu-dubstep, post-punk techno sau african-electrorap. Dupa ce si-au castigat notorietatea in Statele Unite, SPOEK MATHAMBO vor ajunge in Europa in aceasta primavara pentru turneul ce promoveaza albumul de debut ‘Mshini Wam’ si vor concerta in premiera in Romania, la Bucuresti si Cluj-Napoca.

Din momentul in care SPOEK MATHAMBO s-a lansat ca DJ in cluburile din suburbiile Cape Town-ului si mai tarziu ca MC si performer, toti l-au catalogat ca unul dintre cele mai bune exporturi muzicale sud africane, care exploateaza cu succes sound-uri noi, indraznete, denumite chiar de catre el Township Tech.

La doar 26 ani NTHATO MOKGATA, pe numele sau adevarat, face parte din noua generatie de artisti sud-africani care incearca sa iasa in evidenta printr-un nou val de energie, prin cultivarea unei progresivitati in muzica de club, pastrand in acelasi timp traditiile culturale.

SPOEK MATHAMBO a devenit, in ultimii doi ani, o figura proeminenta si pe scena internationala. MC, DJ si designer grafic, SPOEK a reusit de curand sa finalizeze inregistrarile la primul sau album solo, ‘Mshini Wam’, si a definitivat un line-up care include inca trei artisti pe scena pentru aparitiile sale live. Este un proiect captivant, un semn a ceea ce are de oferit Africa de Sud in materie de muzica electronica progresiva si alternativa.

Titlul albumului provine de la o faimoasa piesa Zulu, intitulata “Umshini Wami” (“My Machine”) si cantata adesea de aripa militara ANC (Congresul National Sud African) si de presedintele Africii de Sud.

In scurta sa cariera, SPOEK a reusit  sa devina unul dintre cei mai apreciati producatori de muzica de club din Africa de Sud, atragand imediat atentia New York Times si a revistei americane Fader. A fost de asemena ales sa reprezinte Africa pe compilatia de mix-uri Nike Sportswear X The Fader Magazine ‘Pitch Perfect’. A aparut pe coperta Fader in numarul din August/Septembrie 2010 si este o prezenta constanta in topurile de muzica de club germane si de peste ocean.

Conform celor spuse de SPOEK, sinergia din cadrul trupei sale le permite sa gaseasca “o cale organica de a crea sonoritati noi tot timpul, iar membrii trupei fac eforturi permanente pentru a explora noi teritorii”, artistul performand live folosind un efect electronic special creat pentru vocea sa.

SPOEK MATHAMBO impreuna cu trupa sa live Mshini Wam va vizita Romania pentru prima data in aprilie pentru doua reprezentatii de exceptie. Daca doriti sa experimentati sonoritatile zulu-tech combinate cu accente grave de afro-bass, nu trebuie sa ratati una dintre aparitiile unice si exotice SPOEK MATHAMBO & MSHINI WAM.

Concertele SPOEK MATHAMBO & MSHINI WAM din 15 aprilie – Bucuresti si 16 aprilie – Cluj-Napoca fac parte din cadrul seriei NuSoundz si sunt produse de catre One Event in colaborare cu Control Club - Bucuresti si Boiler Club – Cluj-Napoca.

15 APRILIE – Control Club | Bucuresti - http://www.facebook.com/event.php?eid=156318714427844
16 APRILIE – Boiler Club | Cluj-Napoca - http://www.facebook.com/event.php?eid=103002816452531

SPOEK MATHAMBO ‘Control’ - http://vimeo.com/19522002
SPOEK MATHAMBO ‘War On Words’ - http://vimeo.com/13905269
SPOEK MATHAMBO & MSHINI WAM ‘EPK 2010’ - http://vimeo.com/16984354

Margo is on fire in Bucuresti

Margo is on fire, si te asteapta cu cele mai fresh si suave sunete muzicale pe 1 aprilie la Underground Vila alaturi de Roger si Sorin Ghinea plus George Paun (intrare libera) dar si pe 2 aprilie in Sliders Caffe (Bd. Dacia 106) alaturi de acelasi Sorin Ghinea si Noquit.

Sambata Sonora pe 2 aprilie in Control

SAMBATA SONORA
psiho/acustică extremă, hiper/rezonanţă, qualia bemol cu Simona Mantralian

Control Club, Str. Academiei nr.19 (Pasajul Victoriei)
2/04, pra 20.00


Definitia pentru termenul drone in Webster’s Dictionary ramifica silaba respectiva spre sensuri, obiecte si actiuni care nu au prea mare treaba unele cu altele – sau nu ar avea, in cazul in care, intr-o filosofie a limbajului izolata fonic am sari peste rezonanta pe care cuvantul (silaba, fonem, mantra) o imprumuta sau restituie oricareia dintre notiunile care isi merita o astfel de denumire. De aici pana la asocierea dintre drone si muzica şi reprezentarea ei in acustica imediata, mai lipseste un singur hyperlink care ar denunta meta-sonoritatea (fie ironica sau reflexiva) dintr-o dez/acordare de drone si muzica drone in ton comun si pe frecvenţa unica.
Simona Mantralian

Sambata sonora este un program al asociatiei Jumatatea plina, dirijat de Anamaria Pravicencu, Octav Avramescu si Dan Angelescu.

http://sambatasonora.blogspot.com/

Eveniment organizat in parteneriat cu Control Club si sprijinit de Centrul National al Dansului Bucuresti, Keep on Printing si Corcova
Roy&Dâmboviceanu.
http://control-club.ro/
http://cndb.ro/
http://corcova.ro/

Wood Be Nice la Atelierul de Productie

“Există artiști parcă rupți de secolul supratehnologizat în care trăim, ale căror opere au o calitate atemporală. Un proiect menit să ne reapropie de frumusetea lucrurilor simple este cel al atelierului Una Isola Muy Hermosa.”

Atelierul de creatie "Una Isola Muy Hermosa" are placerea de a anunta prima expozitie de fotografie pe lemn din Romania sub numele “Wood Be Nice” .

Vernisajul expozitiei va avea loc la Atelierul de Productie (aflat in Splaiul Unirii, nr. 160) duminica 3 aprilie, incepand cu ora 19:30.

Vor fi expuse aproximativ 50 de lucrari continand imagini realizate de 6 fotografi, imagini ce au fost transferate pe lemn masiv prin metode artizanale.
Lucrarile rezultate au un aspect inedit intre pictura pe lemn si fotografie retro.

Proiectul “Wood Be Nice” și-a propus să redea materialitatea imaginii și să ne-o apropie aici, în lumea fizică.
“Vrem să le facem să redevină palpabile, să le redăm umanitatea care a stat la baza creării lor, iar lemnul marchează perfect revenirea imaginii la firescul ei
Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul împrumută din personalitatea și energia imaginii, augmentând-o și dându-i noi valențe”

Fotografii ce au participat la acest proiect cu imagini din portofoliu sunt urmatorii:
Tatiana Volontir,  Victor Dumitrescu, Livia Stefan, Daniel Loagar, George Visan, Andrei Cornea.

Iar ca surpriza placuta, in seara vernisajului va concerta live trupa N.E.R,V din componenta careia fac parte 2 din fotografii expozanti (George Visan, Andrei Cornea).
Intrarea este libera.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Citate expozanti:

George Visan:
Imi place sa cred ca avem ceva de spus lumii asteia, ca ii putem lasa asa cum spunea Anais Nin o cicatrice.
Cred cu tarie ca un om poate curge in mai multe directii.
Lemnul, tatal hartiei, m-a fascinat ca suport pentru fotografie inca de la inceputul acestui concept.
Sunt absolut incantat de sansa pe care mi-o ofera aceasta expozitie de grup si sunt foarte mandru de ceea ce atelierul “Una Isola Muy Hermosa” a scos la lumina.
Sper ca acesta sa fie doar inceputul unui lungi serii de evenimente fericite”

Tatiana Volontir:
Consider ca cele mai frumoase rezultate vin din munca depusa cu suflet si pasiune, doar atunci cea mai buna parte din tine reuseste sa iasa in lumina.
N-am reusit pana acuma sa organizez vreo expozitie, astfel ca proiectul Wood Be Nice este primul pas in aceasta directie.
M-am alaturat cu drag celorlalti expozanti pentru ca munca lor e generata de aceeasi pasiune creatoare, iar rezultatul este unul intradevar deosebit.

Daniel Loagar:
Trăim într-o epocă în care imaginile au devenit pixeli pe monitor și biți pe hard-disk.
Proiectul “Wood Be Nice” își propune să redea materialitatea imaginii și să ne-o apropie aici, în lumea fizică.
Vrem să le facem să redevină palpabile, să le redăm umanitatea care a stat la baza creării lor, iar lemnul marchează perfect revenirea imaginii la firescul ei
Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul împrumută din personalitatea și energia imaginii, augmentând-o și dându-i noi valențe

Andrei Cornea:
Acum am ocazia de a ma numara printre cei 6 fotografi implicati in acest proiect  - Wood Be Nice - expozitie de fotografie pe lemn, un eveniment absolut inedit, a carui idee a luat nastere
intr-una din serile lungi si friguroase din atelierul Una Isola Muy Hermosa, atelier pus la punct impreuna cu Daniel Loagar in decembrie anul trecut.
Fotografia, adusa in fata privitorului, respirand prin lemnul brut, contopindu-se cu fibrele si nervurile lemnului  ajunge sa emane acea emotie primordiala intr-o forma vie, inedita.




ECHIPA UNAISOLAMUYHERMOSA:
Daniel Loagar:   0727.434.989
Andrei Cornea:  0723.348.522

Bilete mai ieftine pentru Lake of Tears

Episodul 4 din „Promotia Saptamanii” aduce vesti bune pentru fanii Lake Of Tears! Acestia au ocazia sa cumpere bilete mai ieftine cu 15%!  In perioada 31 martie – 03 aprilie, oricine cumpara un bilet la concertul Lake Of Tears din 25 iunie primeste o reducere de 15%! Initial, pretul biletelor era de 80 lei. Cu aceasta reducere, fanii trupei pot cumpara bilete la pretul de 68 lei!  Aceasta promotie este valabila doar la magazinul BILETOO.RO din Unirea Shopping Center (intrarea de langa McDonald’s), si online pe www.biletoo.ro. In cazul in care se comanda online, de pe www.biletoo.ro, clientul poate plati prin card sau prin ramburs, iar livrarea biletelor se va face la domiciliu!
      Proiectul „Promotia Saptamanii” a fost initiat de catre Project Events si Biletoo.ro si se va intinde pe parcursul a 17 saptamani, aceasta fiind a patra saptamana in care se desfasoara acest proiect.
      Trupa Lake Of Tears provine din Suedia, in prezent are 4 membri si canta ‘gothic metal’ si ‘doom metal’. Trupa a fost infiintata in anii ‘90 de catre Daniel Brannare, Jonas Eriksson, Mihael Larrson si Johan Oudhuis. In 2000 s-au despartit, au luat o pauza de cativa ani si s-au reunit in 2003. Pana acum au lansat 7 albume si se pregatesc pentru lansarea celui de-al optulea, care va avea loc anul acesta, in aprilie! Noul produs muzical al nordicilor se numeste Illwill, contine 10 piese si se incadreaza in acelasi gen cu care acestia deja si-au obisnuit fanii – metal gotic progresiv.

     Mai multe detalii despre concert si promotie puteti afla accesand http://www.projectevents.ro/!

     Daca vrei sa afli mai multe despre concertele participante la ’’Promotia Saptamanii’’, inscrie-te pe http://www.projectevents.ro/

     ~~Concertul Lake Of Tears este organizat de Project Events, va avea loc pe 25 iunie la Arenele Romane din Bucuresti si face parte din "Illwill Tour 2011”~~

NexT Film Festival 2011 - Program

MIERCURI, 6 APRILIE:

CINEMA SCALA
18:30 – 19:00 Gala de deschidere
19:00 – 21:30 Competiţie I + Q&A
22:00 – 23:40 Şi ei au fost NexT Generation (I)
Cold Souls / Suflete îngheţate, regia Sophie Barthes, USA, 2009, 101′

CINEMA ELVIRA POPESCU
20:00 – 22:00 SHORT MATTERS! European Film Academy Nominees on Tour I

JOI, 7 APRILIE
CINEMA SCALA
15:00 – 17:30 Competiţie II + Q&A
18:00 – 20:30 Competiţie III + Q&A
21:00 – 23:00 Focus: Clermont-Ferrand

CINEMA ELVIRA POPESCU
15:30 – 18:00 Competiţie I + Q&A (Reluare)
18:30 – 20:00 SHORT MATTERS! European Film Academy Nominees on Tour II
20:30 – 22:30 Necenzurat

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE CLĂDIREA ION ANGELESCU, AMFITEATRUL I, PARTER
19:00 – 21:00 Filme de Cristian Nemescu & Andrei Toncu

MANSARDA CĂRTUREŞTI
10:00 – 11:30 Seminar de regie de film Marian Crişan: Pasul de la scurt la lungmetraj
Moderator: Andrei Gorzo
12:00 – 13:00 MEDIA Desk Romania
Valentina Miu: MEDIA Info – MEDIA Training – MEDIA Mundus
14:00 – 15:30 Seminar de critică de film I - Critica de film – canale clasice versus new media
Invitaţi: Boyd van Hoeij, Jacky Goldberg, Sydney Levine, Magda Mihăilescu, Dana Duma, Andrei Creţulescu, Luiza Vasiliu, Cristi Luca
Moderator: Paul Brunick

VINERI, 8 APRILIE
CINEMA SCALA

15:00 – 17:30 Prietenii Festivalului I + Q&A
18:00 – 20:30 Competiţie IV + Q&A
21:30 – 23:30 Oscars Night

CINEMA ELVIRA POPESCU
12:30 – 15:00 Competiţie II + Q&A (Reluare)
15:30 – 18:00 Competiţie III + Q&A (Reluare)
18:30 – 20:00 SHORT MATTERS! European Film Academy Nominees on Tour III
21:00 – 23:00 New Trends, New Technologies

CINEMATECA GROZĂVEŞTI COMPLEX STUDENŢESC GROZĂVEŞTI, CORPURILE C SI D
19:00 – 21:00 Cristi & Otto: Filme de Cristian Nemescu & Andrei Toncu

MANSARDA CĂRTUREŞTI
10:00 – 12:00 Seminar de sound-design
Jean Umansky: Demersurile inginerului de sunet pe platou şi în jurul acestuia
Moderator: Alexandra Olivotto
Tamás Zányi: Ochii văd mai bine când sunetul e bun. Ce este sound-design-ul şi cum funcţionează el?

12.30 – 14.00 Seminar de critică de film II
Rolul criticului de film azi ca formator de opinie
Invitaţi: Marian Masone, Mihai Chirilov, Magda Mihăilescu, Christian Guinot, Andrei Creţulescu, Jacky Goldberg
Moderator: Andrei Rus

15:30 – 17:00 Seminar de scenaristică
Richard Kwietniowski: Insule şi Peninsule – un concept pentru scenaristica europeană
Moderator: Răzvan Rădulescu

SÂMBĂTĂ, 9 APRILIE
CINEMA SCALA

11:00 – 13:30 NexT Kids
15:00 – 17:30 Prietenii Festivalului II + Q&A
19:30 – 20:30 Gala de închidere
20:30 – 23:30 Proiecţia filmelor premiate


CINEMA ELVIRA POPESCU
14:30 – 17:00 Competiţie IV + Q&A (Reluare)
17:30 – 19:10 Şi ei au fost NexT Generation (II)
Morgen, regia Marian Crişan, Romania-France-Hungary, 2010, 100′

MANSARDA CARTURESTI
10:00 – 12:00 Seminar de producţie de film
Marie Dubas: Coproducţia scurtmetrajelor
David Collins: Drumul filmelor cu buget mic către Oscar
Moderator: Ada Solomon

12:30 – 14:00 Seminar de critică de film III
Cum poate un tânăr să devină critic de film azi? 10 ponturi despre ce să NU faci ca începător când scrii despre filme dacă vrei să-ţi construieşti o carieră în domeniu
Invitaţi: Marian Masone, Sydney Levine, Boyd van Hoeij, Andrei Gorzo, Paul Brunick, Jacky Goldberg
Moderator: Florentina Ciuvercă

14:30 – 15:30 Prezentare Berlinale Talent Campus
Matthijs Wouter Knol: Beneficiile networking-ului

DUMINICĂ, 10 APRILIE
CINEMA SCALA

12:30 – 14:30 SHORT MATTERS! European Film Academy Nominees on Tour I (Reluare)
15:00 – 16:30 SHORT MATTERS! European Film Academy Nominees on Tour II (Reluare)
17:00 – 18:30 SHORT MATTERS! European Film Academy Nominees on Tour III (Reluare)
19:00 – 20:30 Semaine internationale de la critique
21:00 – 22:50 Si ei au fost NexT Generation (III)
The Bad Intentions / Las malas intenciones / Intenţii rele, regia Rosario García-Montero, Peru-Germany-Argentina, 2011, 111′

Drum Up la Teatrul Joint pe 1 aprilie

TEATRUL JOINT si MARGO LOUNGE prezintă:
DRUM UP


Drum Up este show-ul perfect pentru o seară de neuitat alături de cei dragi. Un show exploziv, plin de umor şi limbaje artistice: percuţie, teatru, pantomimă, improvizaţie, muzică, parodie.

Drum Up este un concept inteligent, în premieră pe scena teatrelor independente din România, nu e spectacol de teatru, deşi conţine mult teatru, nu este spectacol de dans, deşi este dinamic, nu este un concert, deşi muzica ocupă un loc central.

„Mai mult decat orice, Drum Up e amuzant – şnur, cap-coadă, râzi şi te minunezi până-ţi amorţeşte obrazul în poziţia de zâmbet!” (Ioanina, un spectator)

Se zice ca Drum Up a schimbat percepţia oamenilor asupra zilei de muncă. Vino şi convinge-te!

VINERI, 1 APRILIE, ORA 20.OO
MARGO LOUNGE,  REZERVARI: 0723 199 977
PRET 25 RON

Skapunxka Fest la Control Club

19 aprilie, ora 21.00 in Control:
Skapunxka Fest
SKARBONE 14, DEDICATED to & SCHLITZ

Marti 19 aprilie,  La Chambre Du Chat si B.H.C.B. in colaborare cu Bring the Noise, prezinta evenimentul Skapunxka Fest in clubul Control . Mini -festivalul include concertele trupelor : SKARBONE 14, DEDICATED to  si SCHLITZ.

SKARBONE 14 (ska/punk/rock – Tournai, Belgia)
The stage is litterally their playing filed!
Avand peste 400 de concerte in 9 ani, baietii de la SKarbone 14 au reusit sa cucereasca  intreaga Belgie si numeroase tari europene (Franta, Germania, Ungaria, Croatia, Elvetia, Slovacia si Bosnia)…Nu exista nicio indoiala ca aceasta trupa s-a nascut pentru a face concerte!
Energia debordanta si simtul umorului dezvoltat, se imbina perfect cu muzica ska-rock pe care acestia o promoveaza. Versurile lor  sunt de cele mai multe ori o satira la evenimentele din viata de zi cu zi..
In 2003, Skarbone 14 au inregistrat un maxi single, care a fost urmat de 3 albume in 2005, 2007 si  2009.
« Satellites » a fost lansat pe 28 noiembrie 2009, reprezentand o imbinare distractiva de ska cu linii de meringue, cumbia si salsa. Piesele de pe acest album au fost inregistrate alaturi de numerosi alti artisti printre care Baba Sissoko si Alex Conventi (din Les 100gr de Têtes).
 La un an de la lansarea noului album, Skarbone14  a dovedit, din nou, ca sunt o trupa menita sa cante live, oferind un show nemaipomenit vara trecuta la festivaluri precum Sziget Festival si Dour Festival..
De-a lungul timpului, cei de la Skarbone 14 au cantat alaturi de trupe precum : Babylon Circus (Fr), La Ruda (Fr), Goran Bregovic (Sbr), Percubaba (Fr), Les 100gr de têtes (Fr), Marcel et son Orchestre (Fr), Fishbone (Us), Catch 22 (Us), Tryo (Fr), Sonic Boom 6 (Uk), Les Caméléons (Fr), Skunk (Fr), The Skatalites (Jam), New York Ska Jazz Ensemble (Us), Distemper (Ru), Jaya The Cat (Nl), Rotterdam Ska Jazz Foundation (Nl), Wickeda (Bul), Guadalajara (Aut), Panonia All Ska Star Orchestra (Hu), Dubioza Kollektiv (Bih).

DEDICATED to ( ska/punk-rock/screemo - Drassmarkt, Austria)
A small-town band on its way to big-time glory!
Trupa a luat nastere in anul 2001, cand la numai doua luni de la infiintare au castigat  concursul “America is Waiting”. De atunci, DEDICATED to a evoluat, iar membrii trupei sustin ca tinta lor este sa aduca ceva nou fiecarei piese, imbinand numeroase genuri muzicale..pentru a se putea remarca stilul propriu DEDICATED to!
Aceste caracteristici muzicale au fost motivul pentru care baietii s-au clasat pe locul doi printre cele 300 de trupe din Austria si Slovenia la The Aerodrome On Stage Tour in Aprilie 2005. Piesa “Take me back” a celor de la DEDICATED to poate fi ascultata pe compilatia Aerodrome 2005, alaturi de piese ale celor de la Rammstein, Slipknot si Paradise Lost.
Pana in 2007 cei de la DEDICATED to au lansat 4 albume : 2 Hard Hours (2002),  Maybe Sick and In Vain (2003), Pixton the boy in trouble (2005), “Pixton Unicorn” (2007), acum, pregatindu-se  pentru lansarea albumului PixtonI.A.
De-a lungul timpului DEDICATED to au aparut pe scenele din  Austria, Germania si Romania alaturi de numeroase trupe europene printer care si cei de la Tito and Tarantula, 4 lyn, Farmerboys, La Vela Puerca.

SCHLITZ (punk-rock/pop-punk - Cluj-Napoca,RO)
Trio-ul de pop-punk s-a format în anul 2009 în Cluj-Napoca şi sunt o trupă care aminteşte prin sound-ul sau de trupe precum  Greenday-ul din perioada „Dookie”, Blink 182, Weezer sau The Descendents.
Au cântat în deschidere atât pentru formaţii romaneşti precum EMIL sau DANCE TRAUMA cât şi pentru trupe cu renume internaţional: DEATH IS NOT GLAMOROUS (nor) , ATI EDGE & THE SHADOWBIRDS (hun) , SLEAZY INC OPERATED (ger), PO BOX (fr) , THE BRAINS (can) şi TAZMANIAN DEVILS (ger) , KITTY IN A CASKET (at), SKARBONE 13 (bel) , DEDICATED TO (at).
Au la activ un turneu cu englezii de la Bangers si americanii de la Dirty Tactics, prezenta la Stufstock si Rock in Iasi. Trupa ne promite un turneu in 10 orase din Romania si Republica Moldova cu Dedicated To (at) si un turneu de doua saptamani in Vestul Europei in lunile iunie-iulie.

Intrarea este 15 lei
Control se afla pe Str. Academiei, nr 19 in Pasajul Victoria.

Cioran in strada de Dan Perjovschi

CIORAN IN STRADA DE DAN PERJOVSCHI
Pe 8 aprilie 2011, Emil Cioran, ar fi implinit 100 de ani. Pentru a aduce un omagiu unic acestei personalitati ce se revendica deopotriva de la spatiul romanesc si de la cel francez, Ambasada Frantei si Institutul Francez din Bucuresti propun un proiect artistic in premiera, prin care opera lui Cioran va deveni parte din spatiul public bucurestean: Cioran in strada de Dan Perjovschi. Dan Perjovschi, cea mai cunoscuta marca din arta romaneasca vizuala, la nivel international, este cel care va traduce grafic gandirea si textele lui Emil Cioran, pentru a le expune in fata marelui public in spatii care sunt folosite in mod obisnuit pentru campanile publicitare comerciale.
Inaugurarea proiectului va avea loc joi, 7 aprilie, la ora 18.30, cand Dan Perjovschi va realiza un desen exclusiv pe peretele din spatele Institutului Francez, desen inspirat dintr-un citat reprezentativ pentru opera si gandirea lui Emil Cioran.
Cioran in strada este primul demers de a integra o opera literara intr-un proiect cultural stradal. Din carti si de pe rafturile bibliotecilor, proza lui Emil Cioran ajunge in inima strazii, chiar in spatiul dezumanizat unde se imbulzesc locuitorii capitalei. 20 de citate selectionate din intreaga opera a scriitorului vor putea fi citite in statiile de metrou si de autobuz, de la Piata Universitatii la Biblioteca Centrala Universitara si pana in Grozavestiul studentesc. Trecatorii se vor intalni prin urmare, in drumurile lor cotidiene, cu aceste texte puternice, scurte, pline de impact, cu un Cioran esentializat, expus intr-un soi de « recipiente mici », de mostre semnificative pentru gandirea acestui scriitor. Acest centenar este prilejul ideal pentru a redescoperi vitalitatea extraordinara a acestui scriitor, care nu merita sa fie muzeificat, ci dimpotriva adus in fata cititorilor sai  intr-o intalnire autentica, fie si pentru un moment de lectura simplu si efemer.
Provocarea nu a constat doar in a aduce o opera literara in spatiul public, ci si de a o reinterpreta printr-un alt filtru estetic. Artistul vizual caruia i-am lansat si care a acceptat aceasta provocare este Dan Perjovschi. Asocierea lui Dan Perjovschi cu acest proiect nu este una intamplatoare. Ironia percutanta a textelor lui Emil Cioran gaseste un ecou contemporan viu in desenele epurate ale lui Dan Perjovschi. Proiectul reprezinta o premiera si in creatia lui Dan Perjovschi, care isi integreaza pentru prima oara lucrarile in spatiul public bucurestean.
    Le fait que la vie n’ait aucun sens est une raison de vivre, la seule du reste. 
   Faptul ca viata nu are nici un sens este singura ratiune de a trai, singura de altfel.
                                Emil Cioran
« Strada este un loc propice jocurilor sociale : spatiul intim se retrage pentru a lasa locul conventiilor. Proiectul nostru se vrea o celebrare a vitalitatii lui Cioran tocmai in acest spatiu dezumanizat, cel care foloseste ironia pentru a-i consola pe cei vii ca exista o superioritate a vietii asupra mortii, si ca aceasta se exprima in incertitudine. L-am provocat pe artistul Dan Perjovschi cu aceasta propunere imposibila, si anume de a-l traduce pe Cioran intr-un limbaj propriu. » (Didier Dutour, Director adjunct al Institutului Francez din Bucuresti)  
Proiectul a fost realizat cu sprijinul BRD Groupe Société Générale si GDF SUEZ Energy Romania si a beneficiat de sustinerea Primariei Municipiului Bucuresti, a Grupului Humanitas si a Orange Romania.
Emil Cioran s-a nascut la 8 aprilie 1911 la Raşinari (Sibiu) si a urmat cursurile Facultaţii de Litere şi Filosofie din Bucureşti. La doi ani dupa terminarea facultatii ii apare prima carte, Pe culmile disperarii (1934). Va mai publica inca patru carţi in ţara, inainte de a se stabili definitiv in Franţa. Intre 1933 şi 1935, se afla la Berlin, ca bursier al Fundaţiei Humboldt. Reintors in ţara, ocupa vreme de un an (1936) postul de profesor de filozofie la Liceul „Andrei Şaguna" din Braşov. In 1936, pleaca la Paris cu o bursa a Institutului Francez din Bucureşti, care i se va prelungi pana in 1944. In 1940, incepe sa scrie Indreptar patimaş, ultima sa carte in limba romana, a carei varianta definitiva (ramasa inedita pana in 1991) va fi incheiata in 1945, an cand se stabileşte definitiv in Franţa. Dupa 1945, incepe sa scrie in limba franceza, iar in 1949 ii apare la Gallimard prima carte, Precis de decomposition; ii vor urma, pana in 1987, inca noua, publicate la aceeaşi prestigioasa editura pariziana. Cu excepţia Premiului Rivarol, care i se confera in 1950 pentru debutul francez, va refuza toate celelalte importante premii literare decernate ulterior (Sainte-Beuve, Combat, Nimier). Moare la Paris, in data de 20 iunie 1995.
Dan Perjovschi (n. 1961 Sibiu, Romania) este desenator, ilustrator, scriitor si jurnalist roman. Lucrarile sale de arta reprezinta o combinatie intre desene, desene animate, graffiti si se afla pe peretii muzeelor sau ai altor spatii contemporane de expunere din lumea intreaga. Perjovschi abordeaza teme sociale de actualitate in operele sale si a avut un rol important in cultura romaneasca, fiind ilustrator si autor de articole pentru revista 22 din Bucuresti. A avut expozitii in New York, Portugalia, Spania, Germania, Ungaria, Suedia, Elvetia, Marea Britanie. In prezent, locuieste si lucreaza in Bucuresti.

Andrei Ujica invitat la Make a Joi

Pe 31 martie, Andrei Ujica este invitat special la Make a Joi.
Cunoscut eseist si regizor roman, director fondator al ZKM Filminstitut din 2002, Andrei Ujica este in prezent profesor de film la Universitatea de Arta si Design din Karlsruhe.
Vom viziona si comenta impreuna cu autorul Out of the Present (1995), al doilea film din trilogia caderii comunismului, inceputa cu Videograme dintr-o Revolutie (1992) si finalizata cu Autobiografia lui Nicolae Ceausescu (2010).
Out of the Present documenteaza odiseea cosmonautului sovietic Serghei Krikalev, aflat in misiune pe statia orbitala MIR in timp ce, pe pamant, Uniunea Sovietica dispare. Intrebat de un jurnalist care dintre schimbarile de pe pamant l-au impresionat cel mai mult, Krikalev raspunde “Greu de spus… S-au intamplat atat de multe. Dar ce ma surprinde cel mai mult, poate, este ca pana acum a fost noapte, dar acum e lumina si anotimpurile se schimba. Asta e cel mai impresionant lucru care poate fi vazut de aici, de sus…”
Pentru imponderabilitate si perspectiva olimpiana vino pe 31 martie la Make a Joi.
Incepem la 8pm. Intrarea libera.
Unde: La Make a Point – Postavaria Romana, Sos. Morarilor nr. 1, Pantelimon
Harta: http://makeapoint.ro/point/info_locatie_ro.html
contactati-ne la point@makeapoint.ro

The Mono Jacks concerteaza in Expirat

Joi 31 Martie

Concert Mono Jacks
King Size Drinks Night

CONCERT THE MONO JACKS
ora 22.00
dupa concert seara continua cu George la muzica si cu cele mai KING SIZE bauturi din oras.
http://www.myspace.com/themonojacks

NexT Film Festival 2011

Cea de-a cincea ediţie a Festivalul Internaţional de Film NexT anunţă un program mai variat ca niciodată, pentru toate vârstele şi gusturile: scurtmetraje premiate la cele mai importante festivaluri din lume, filme pentru copii, scurtmetraje studentesti, lungmetraje de debut, filme în premiera absoluta ale unor regizori deja consacraţi şi nu numai. Pe lângă competiţia festivalului, care cuprinde 26 de titluri din 19 ţări şi programele deja tradiţionale în cadrul acestuia, NexT îşi aşteaptă spectatorii cu alte trei secţiuni în premieră cu teme pe cât de diferite între ele, pe atât de  irezistibile pentru public.
Una din surprizele pe care NexT le pregăteşte anul acesta publicului este proiecţia-eveniment Oscars Night. În seara de vineri, 8 aprilie, Festivalul NexT va recrea la Cinema Scala din Bucureşti atmosfera glamour a Premiilor Academiei Americane de Film şi va prezenta spectatorilor scurtmetrajele premiate la Oscar în ultimii cinci ani. Publicul NexT va păşi pe covorul roşu alături de vedete din showbizul autohton şi de invitaţii străini ai festivalului, iar după proiecţie aceştia sunt invitaţi la o petrecere marca NexT unde atmosfera va fi antrenată de DJ Camil care va mixa muzică de film.
O altă noutate a Festivalului NexT 2011 este programul Necenzurat, cu filme pentru publicul lipsit de inhibiţii si prejudecăţi. Scurtmetrajele proiecţiei Necenzurat abordează subiecte incomode şi nu sunt recomandate spiritelor convenţionale. Programul Necenzurat va avea loc joi, 7 aprilie, de la ora 20:30 la Cinema Elvira Popescu iar accesul este permis doar persoanelor peste 18 ani. Titlurile acestei proiecţii îndrăzneţe vorbesc de la sine, fiind  mai mult decât sugestive: Threesome (r. Johannes Dullin, Germani/Olanda, 2009), Joacă-te cu mine (r. Piotr Sutkowski, Polonia, 2010), Carne (r. Carlos Conceicao, Portugalia, 2010), Iepurele şi prostituata (r. Guerin Van De Vorst, Belgia, 2010), Impulsuri (r. Jose Manuel Carrasco, Spania, 2009), Înmuguriri (r. Pao Paixao, Elveţia, 2010), Doar pentru sex (r. Olivier Nicklaus, Franţa, 2010). Pentru secţiunea Necenzurat a fost realizat şi un clip cu secvenţe din filmele prezentate în cadrul acesteia, care poate fi vizionat accesand acest link.
Nu în ultimul rând, pentru pasionaţii de new media şi tehnologii interactive NexT va pregăti un adevărat live cinema performance, cu programul New Trends, New Technologies. Acesta va aduce în faţa publicului NexT o serie de proiecte transmedia. Transmedia este un concept alternativ la experienţa clasică de cinema: poveştile sunt spuse prin intermediul unei multitudini de platforme şi formate, iar spectatorul devine utilizator activ şi este invitat să facă o serie de alegeri care vor decide evoluţia poveştii şi destinul personajelor. Din programul New Trends, New Technologies face parte scurtmetrajul de ficţiune Lucydia, de Jonathan Peters. Regizorul australian realizează filme experimentale interactive iar recent şi-a concentrat atenţia asupra conceperii unor lumi de poveşti de proporţii considerabile, care aruncă o provocare canalelor media sociale. Cel mai recent concept al său, Lucydia, este o poveste interactivă într-o lume în care limitele realităţii şi ficţiunii, ale viitorului şi prezentului se întrepătrund şi în care şirul poveştii depinde de interacţiunea cu spectatorii.
Cea de-a doua parte a programului New Trends, New Technologies va miza tot pe conceptul de interactivitate, sub titlul de Crima, Transmedia şi Film Interativ şi va cuprinde trei proiecte ale regizorului Kirshna Stott, printre care şi Crimeface, câştigător a  două Premii Webby – Oscarurile  Internetului conform New York Times, în 2008.
Abonamentele şi  biletele pentru Festivalul NexT 2011 s-au pus în vânzare în reţeaua TicketFan (în magazinele Flanco şi la Librăria Engleză Anthony Frost) şi pe www.ticketfan.ro. Spectatorii pot opta între diferite tipuri de abonamente şi bilete iar studenţii beneficiază de preţ redus. Festival Pass-ul costă 100 de lei (80 de lei pentru stundenţi) şi este valabil pentru toate proiecţiile din timpul Festivalului NexT, mai puţin programul Oscars Night. Cei care cumpără acest tip de abonament vor primi şi catalogul festivalului şi geanta oficială, la prima prezentare a abonamentului la intrarea în cinematograf. Abonamentul de 10 proiecţii costă 80 de lei (60 de lei pentru studenţi) iar cel de 5 proiecţii 40 de lei (25 lei pentru studenţi). Bilet de 1 proiecţie este 10 de lei (7 lei pentru studenţi). Biletul pentru programul special Oscars Night costă 15 lei în avans, respectiv 20 de lei în ziua proiecţiei şi include şi accesul la petrecerea Red Carpet din Coyote Cafe. Biletul pentru NexT Kids costă 5 lei iar însoţitorii de grup (grupuri peste 5 copii) au accesul liber.
Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT are loc în perioada 6-10 aprilie 2011 la Cinema Scala, Cinema Elvira Popescu si Mansarda Cărtureşti.
Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară şi în 2011 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale.
Festivalul Internaţional de Film NexT beneficiază de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Butterflies in My Stomach have video

Cu cateva zile inainte de lansarea discului de debut, "Magic Store", ce va avea loc in The Silver Church Club, joi 31 martie, de la ora 21:00 trupa Butterflies in My Stomach au lansat primul lor clip - "Tricou" pe care te invit sa-l vizionezi si sa te bucuri de melodie pana la marele eveniment de joi.
 
Directed by: Alexandru Iureş
D.O.P: Sorin Nainer
The actors: Maca, Robert Ţone, Beatrice Czap
Montage: Ion Năstase
Make-up: Miruna Panaitescu
Camera: Sorin Nainer, Alexandru Iureş, Alex Dorobanţu
Audio editing: Bujor Stoicovici, Ieronim Pogorilovschi
Audio mixing: Ieronim Pogorilovschi
Grip: Bogdan Barbu, Dan Bârsan
Thanks to: Ana Popescu, Diane Popescu, Teatrul ACT

Al di Meola prezinta cel mai nou album

Al Di Meola a lansat recent un nou album, rezultatul unei colaborari de exceptie cu alte nume legendare pentru genul world music: Charlie Haden, pianistul cubanez Gonzalo Rubacalba si tobosarul Peter Erskine. Pe 21 aprilie, Al Di Meola revine la Bucuresti la Sala Palatului, pentru un recital extraordinar alaturi de trupa sa, World Sinfonia. Concertul este organizat de Events.
Proaspatul album poarta numele "Pursuit of Radical Rhapsody", si a fost finisat sub bagheta executiva a producatorului Claus Altvater. Albumul poate fi cumparat online de pe site-ul oficial al artistului.

Fascinatia netarmurita a lui Di Meola fata de ritmurile complexe, combinate cu melodii provocatoare si armonii sofisticate a stat intodeauna in centrul muzicii sale. In portofoliul sau se afla trei albume de aur, discurile sale au inregistrat vanzari-record ce depasesc sase milioane de euro la nivel mondial si se bucura de elogiile criticii de pretutindeni.

Un pionier al fusion-ului world-music si jazz, daca ne gandim la inceputurile precum “Land of the Midnight Sun” (1976), „Elegant Gypsy” (1977) sau „Casino” (1978), acest virtuoz al chitarii continua sa dezvaluie lumii intregi farmecul flamenco-ului, tangoului, sonoritatilor braziliene si africane pe albume precum „Infinite Desire” (1998) „The Grand Passion” (2000), „Consequence of Chaos” (2006) si „La Melodia, Live in Milano” (2008). Tehnica sa impresionanta, atat la chitara acustica cat si electrica, i-a oferit un statut regal in fata fanlor care umplu pana la refuz salile la concertele sale.

Di Meola a inceput sa repete alaturi de World Sinfonia acum 2 ani de zile, pentru un turneu ce a strabatut Statele Unite in prima parte a anului 2009. Au urmat Europa si Orientul Mijlociu. Acelasi turneu ii aduce in luna aprilie la Sala Palatului. Foarte mandru de colegii sai din World Sinfonia, Di Meola ii proclama pe Fausto Beccalossi, Peo Afonsi, Peter Kaszas, Gumbi Ortiz si Victor Miranda "cel mai bun grup de muzicieni intalnit pana acum in cariera mea”. 

Biletele, la pretul de 88 lei, 128 lei, 168 lei si 218 lei se pot cumpara online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Humanitas si Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Events.

God is an Astronaut in Silver Church Club

Control Club si Bring The Noise prezinta pe 12 aprilie concertul God Is An Astronaut  in clubul The Silver Church din Bucuresti.

God Is An Astronaut este cea mai importanta trupa din zona post-rock-ului care ne viziteaza tara. Piesele lor epice, cu influente Krautrock si space-rock pigmentate de o serioasa baza electronica precum si show-rile live spectaculoase atat ca densitate a sunetului cat si prin componenta vizuala fac din concertul de pe 12 aprilie din The Silver Church o ocazie de neratat de a vedea la lucru una dintre cele mai importante formatii dintr-o zona muzicala putin prezenta pana acum in Romania.
Trupa a fost formata  in Glen of the Downs, Irlanda de catre fratii Niels and Torsten Kinsella. Numele a fost imprumutat dintr-o replica celebra din filmul horror Nightbreed iar ca influenta majora au fost citati cei de le The Chemical Brothers.

Primul album God Is An Astronaut, “The End Of The Beginning”, a aparut in 2002 la casa propie de discuri, Revive Records. Desi initial GIAA a fost gandit ca un proiect de studio, cele doua single-uri din primul album, "The End of the Beginning" and "From Dust to the Beyond" au avut un success neasteptat de catre membrii trupei, ajungand sa fie difuzate in toata reteaua MTV europeana. Evident, fratii Kinsella au inceput sa se gandeasca la un line-up pentru aparitii live si l-au cooptat pe Lloyd Hanney, un discipol al legendarului baterist de jazz Johnny Wadham.
De la primul lor “live”, din 2004, turneele au avut o influenta majora in succesul trupei, trupa reusind sa adune in doar patru ani 130 de concerte in 20 de tari diferite.Ultimele doua turnee europene din 2009 au fost complet sold-out, iar in 2010 trupa porneste in turneul de promovare a noului album, The Age OF The Fifth Sun, cel mai ambitios turneu de pana acum atat ca si complexitate a sound-ului live, trupa adaugand un al patrulea membru pentru prestatiile live, Jamie Dean (keyboards, synthesiser), cat si ca spectacol visual original.

Discografie: The End of the Beginning (2002) ; All Is Violent, All Is Bright (2005) ; Far from Refuge (2007) ; God Is an Astronaut (2008) ; Age of the Fifth Sun (2010)
Componenta: Torsten Kinsella (vocals, guitars, keyboards) ; Niels Kinsella (bass, guitars, visuals) ; Lloyd Hanney (drums, synthesiser) ; Jamie Dean (keyboards, synthesiser)

Concertul va avea loc marti, 12 aprilie, la ora 21, in clubul The Silver Church din Calea Plevnei nr.61.
Biletele costa 60 de lei si sunt puse in vanzare in reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro ) si la clubul Control (Str. Academiei nr.19-21).

Romanii isi iau adio de la Scorpions

In mai putin de 2 luni de la anuntul privind concertul de adio al trupei Scorpions la Bucuresti, 10.000 din biletele disponibile au fost epuizate!


Dupa cum se stie, trupa germana de muzica rock – Scorpions, a anuntat acum ceva vreme ca va pune capat carierei muzicale incepute acum 40 de ani! Retragerea va fi una glorioasa, sarbatorita prin lansarea ultimului lor album, numit „Sting In The Tail” si printr-un turneu mondial gigantic!

Motiv de tristete pentru admiratori, retragerea Scorpions are si o parte buna! Din fericire, turneul mondial al rockerilor trece si prin Romania! Concertul de adio va avea loc pe 9 iunie la Bucuresti, la Zone Arena! Fanii acestora deja viseaza la ziua cand isi vor vedea idolii pentru ultima data iar cei ce nu i-au vazut niciodata isi doresc mai mult ca nicicand sa ii cunoasca pe cei ce au facut istorie! Oricine a fredonat macar o data balada „Wind Of Change”, cel mai bine vandut single al trupei Scorpions! Aceasta piesa a fost lansata in 1990 si a fost considerata un simbol al Caderii Zidului Berlinului, devenind in scurt timp un succes la scara mondiala!

In nici 2 luni de la anuntarea evenimentului, romanii au achizitionat deja un numar de aproximativ 10.000 de bilete, capacitatea maxima de la Zone Arena fiind in jur de 20.000 locuri!
Biletele pot fi achizitionate de la Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul, magazinele Diverta, Sala Palatului, Libraria Eminescu, Magazinul Victoria, Magazinul Muzica, Palatul National al Copiilor, Statia de Metrou Unirii 1. Pentru cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro, bilete.ro, myticket.ro, blt.ro, biletfan.ro sau ticketpoint.ro.
Preturile biletelor sunt urmatoarele:

- 128 lei – Gazon B

- 190 lei – Gazon A
- 265 lei – Golden Circle
- 350 lei – Tribuna
Concertul Scorpions este un eveniment organizat de Project Events.

Balkan Twist la Cafe Godot pe 8-9 aprilie

Balcanii dau petrecere în inima Bucureştiului: A Hack and a Hacksaw, Paul Hitter, Shukar Collective şi Dj Vasile vin la Godot
Ce au în comun cuplul de americani de la A Hack and a Hacksaw, Shukar Collective şi pictorul Paul Hitter? Poate cel mai important lucru: muzica şi arta lor respiră patima şi înţelesurile profunde ale spiritului balcanic. În mijlocul primăverii, pe 8 şi 9 aprilie, sunteţi invitaţi la o petrecere balcanică de zile mari, la Godot Café – Teatru, pe Blănari 14, chiar în centrul Bucureştiului. Balkanik Twist este un eveniment organizat de Oneday şi Godot Café – Teatru.
Balcanicii sunt renumiţi pentru că sunt leneşi, certăreti, rareori se ţin de cuvânt şi… ce mai era? Ah, da, ştiu să se distreze şi să se bucure de viaţă ca nimeni alţii!
OneDay şi Godot Café-Teatru ridică paharul în cinstea celui mai viu eveniment la care veţi avea ocazia să participaţi în perioada asta: Balcanic Twist. Pe 8 şi 9 aprilie vă invităm să vă urcaţi bună dispoziţia pe mese alături de artiştii A Hack and a Hacksaw, Shukar Collective, Dj Vasile şi pictorul Paul Hitter. Muzică şi pictură, dans şi băutură şi o petrecere de două zile, pe care o s-o ţineţi minte toată viaţa. 
Balcanic Twist este locul perfect unde să ne prindem în horă cu personajele din tablourile halucinante şi profunde ale lui Paul Hitter, să călătorim delirant din atmosfera senzuală a deşerturilor americane către ritmurile sârbeşti, greceşti şi româneşti alaturi de A Hack and a Hacksaw, să ne rupem pantofii dansând pe muzica celor de la Shukar Collective şi, dacă mai avem energie – iar în Balcani se găseşte întotdeauna energie pentru muzică şi dans - să întâmpinăm dimineaţa pe ritmurile lui Dj Vasile.

Concertul trupei americane A Hack and a Hacksaw are loc cu ocazia lansării noului lor disc, „Cervantine”. Albumul anterior, “The Way the Wind Blows”, lansat de A Hack and a Hacksaw în 2006, este parţial înregistrat în satul “Zece Prăjini” şi conţine piese alături de celebra Fanfară Ciocârlia. A Hawk and A Hacksaw au participat la o serie de festivaluri cunoscute, cum ar fi All Tomorrow's Parties Festival, Roskilde (Den), Pitchfork Music Festival, The Calgary Folk Fest, Wellington Arts Fest (N.Z.). De asemenea, ei au mers în turneu cu Wilco, Calexico, Andrew Bird, of Montreal, Beirut şi Portishead.

Shukar Collective este un grup românesc bine cunoscut, care combină muzica tradiţională Romanes cu tehnicile moderne de sampling digital. Un mix eclectic de sunete de lingură, butoaie de lemn, acorduri de vioară, bas, acordeon, voci, samplere, scratches, turntables şi bituri. Concertele lor sunt însoţite de proiecţii audiovizuale care fac ca fiecare eveniment să fie unic.

Paul Hitter este pictor român ce locuieşte în Munchen şi care a devenit un răsfăţat al galeriilor de artă europene. Tablourile sale sunt surprinzător de vii şi profund ancorate în simbolistica folclorului românesc şi balcanic. Stilul său de pictură se încadrează într-un curent pe care el însuşi l-a iniţiat şi consacrat şi pe care l-a denumit “expresionism balcanic”. Atât în România, cât şi în străinătate, lucrările lui au fost primite cu entuziasm, iar expoziţiile sale au reprezentat adevărate evenimente culturale.

DJ Vasile poate fi numit cu uşurinţă unul din artiştii veterani care a pus bazele muzicii electronice în România.). În anul 2000, DJ Vasile se implică într-un proiect ce generează multe controverse, Shukar Collective. Din componenţa acestei trupe mai fac parte şi Dan Handrabur aka Dreamdoktor, Cri Stanciu aka Matze, Mitoş Micleuşanu aka Diafragma, Vlaicu Golcea, Marius Mateşan şi trei «solişti» vocali şi percuţionisti de origine rromă.

Program:

Vineri, 8 aprilie – ora 21
- Expozitie Paul Hitter
- Concert A Hack and a Hacksaw

Sambata, 9 aprilie – ora 21
- Expozitie Paul Hitter
- Concert Shukar Collective
- After Party DJ Vasile
Cele doua categorii de bilete se pot procura de la club, in seara evenimentului.
Categoria B: 30 de lei/zi , locurile amplasate in spatiul din fata scenei
Categoria A: 50 lei/zi, locurile de la balcon
Evenimentul Balcanic Twist la Bucuresti este organizat de OneDay si Godot Cafe-Teatru, cu sprijinul Radio Guerrilla.  Parteneri: Dilema Veche, Feeder, Decat o Revista, BestMusic, Neaparat.ro, Modernism.ro, Liternet.ro, Veioza Arte, Metropotam, iConcert si Kamikaze.