Club Eden: Dvorak Remixed and Revisited

Dvořák Remixed and Revisited Sesiune de audiție cu Sillyconctor, Somnoroase Păsărele, Fierbințeanu 20.02.2014 | 21:00 | Club Eden
 
Peste 30 de muzicieni români au răspuns în 2011 apelului lansat de către Centrul Ceh de a remixa una din lucrările lui Antonín Dvořák, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la nașterea compozitorului. Remixurile au atras repede atenția publicului pe internet și contul de Soundcloud a înregistrat peste 10.000 de ascultări în câteva săptămâni.
 
La începutul lui 2012 a fost lansat un dublu CD, la Local Records, care conținea toate remixurile, în cadrul unei petreceri la Centrul Ceh.  Lista artiștilor includea atât nume bine cunoscute pe scena muzicii contemporane electronice românești, precum și muzicieni originali, în devenire. Tot în cadrul petrecerii de lansare a CD-ului au fost anunțați câștigătorii concursului – Cristian și Gabriela Fierbințeanu.
 
În septembrie 2013, proiectul a ajuns la urechile organizatorilor evenimentului „Dvořák Marathon ”, un concert amplu dedicat compozitorului ceh, care a avut loc la Konzerthaus Berlin, și 4 dintre muzicienii români participanți la concurs au fost invitați să realizeze un set de interpretări electronice ale unor fragmente din opera lui Dvořák.
 
Joi, pe 20 februarie 2014 cei 4 muzicieni, Cristian și Gabriela Fierbințeanu, Sillyconductor și Somnoroase Păsărele vor prezenta cele 3 seturi  publicului bucureștean, într-o sesiune de audiție – Dvořák Remixed and Revisited. Evenimentul este organizat cu ocazia „Anului muzicii” în Republica Cehă.
 
Cristian Fierbinţeanu (computer, bass, voce) şi Gabriela Fierbinţeanu (voce)  formează un duo digital-pop, electronică, psychedelic, noise, ambient şi sound collage, care activează în Bucureşti. Duo-ul Fierbinţeanu a lansat un CD maxi-single „Love Goes Round In Circles”, precum şi un dublu disc „The Beauty Of Music” şi a fost câştigătorul concursului „Dvořák Remastered” organizat de Centrul Ceh Bucureşti.
 
Somnoroase Păsărele a apărut în 2007 şi reprezintă căutarile în zona muzicală a doi artişti plastici: Gili Mocanu şi Elena Albu. Tendinţa muzicii lor este de a explora tipul de sonoritate şi de teme a muzicii contemporane aduse într-o formă comestibilă pentru un public tânăr.
 
Sillyconductor (Cătălin Matei) este Sound Designer, Field Recorder şi artist conceptual. Sillyconductor a realizat numeroase proiecte inedite: soundtrack-uri pentru filme mute şi animaţii, sound design pentru instalaţii şi prezentări de modă, un instrument muzical pe care l-a numit Shuffler şi multe altele.

De visuals se va ocupa David Sandor.
 
Intrarea este liberă.
 
Eveniment facebook aici.

0 comentarii: