Question Mark: Concert Loungerie II - 7 martie



Vineri, 7 martie, ora 21:00, Question Mark te invita la o expeditie muzicala de la experimental, punk, jazz, soul, la noie, indie aduse de trupa Loungerie II.

Despre Loungerie II:
Loungerie II (pronuntat englezeste) a aparut in octombrie 211. Este o fuziune progresiva, sustinuta de o atmosfera ritualistica, fraze indie rock si varii sensibilitati jazz. Ceea ce pare pentru unii o trupa independenta esoterica este de fapt un cvintet motivat de atitudine DIY si sustinut intensiv prin concerte live. Cu forte proprii au lansat un ep in 2012, urmat, in 2013, de primul album de studio, ''Devaro''. 

Trupa abordeaza pe acest album intr-un mod sinucigas muzica. Piese de peste un sfert de ora, tangente la blues, psihedelia, punk si jazz. Trebuie sa ai stare pentru el, pentru ca drumul pe care ti-l propune e unul lung. Nu-i deloc prietenos, mai degraba ursuz, dar daca ai ajuns la sfarsit, se leaga o prietenie frumoasa.” Mihai Dinu, eclecticfm.ro 

A motherfucker of an album that I'll be having on repeat for a while. It's a great psych, funk, jazzy kind of indie album with some elements of post-rock thrown into the mix just to confuse you more.” Tzeeeac.com 

Unii ajung la etapa asta mult mai tarziu in cariere. Este vorba de adoptarea acestei filosofii muzicale ce emana din cantatul impreuna mult si des, si din jamming-ul constant ce-i apropie evident de estetica jazz. Dar este way beyound that, caci cei cinci LOUNGERIE II au de fapt si o alta personalitate, Abator Industries, ce intra in zona down right experimentala. Asadar, asta cu jazz-ul e pana la un punct. Unde se transforma in puncte, puncte, caci intra in sound design, dubiosenii sonore.” George Durbalau, revista SUNETE

Trupa a reusit sa se autosustina prin concerte si evenimente in spatii cat mai diferite ca deschidere: sali de teatru, galerii de arta; de la scene in aer liber, la salonul oficial al Casei Regale; de la cluburi din Bucuresti si din tara (Control, Colectiv, Turbohale, Green Hours, Panic, Energiea, Atelierul de Productie, Casa TIFF, Expirat etc.), la festivaluri semnificative (Sibiu Jazz Festival, Freedom Jazz, B'EST Fest, Electric Castle, Street Delivery, Clover Fest, Rock in Parc, EUROPAfest etc.). 

Trupa este compusa din voce (Andreea Tincea), chitara (Catalin Lungu), tobe (Daniel Iliescu), chitara 2 si sunete (Dan Michiu), bass (Doru Boeriu).

In Octombrie 2013 au lansat albumul “Devaro” ce poate fi ascultat pe pagina de bandcamp a trupei.
Mai multe povesti cu si despre Loungerie II pe Facebook: https://www.facebook.com/pages/Loungerie-II/205920089477134



RSVP : https://www.facebook.com/events/253654928146619
Ora: 21:00
Intrare: 15 lei

 
Question Mark – Calea Victoriei 48 – 50 (Pasajul Victoria)
Intrarea se face dinspre Calea Victoriei. Daca te-ai ratacit, uita-te la ghete si o sa vezi un hublou luminat la nivelul solului prin care te poti uita de sus la ce se intampla in club. Apoi vezi scarile si cum privesti spre dreapta este o usa.....iar Jack Nicholson te priveste la fel ca in The Shinning.
Deschide, atentie la primul pas, si acolo iti vei gasi prietenii, trupele preferate, sunetele ce te fac sa dai din cap.
Restul.....este petrecerea despre care le vei povesti prietenilor a doua zi.
https://www.facebook.com/questionmarklp

0 comentarii: