Seara de scurtmetraje NexT la Instituto Cervantes



Instituto Cervantes din București, cu sprijinul Societății Culturale NexT, organizează joi, 27 februarie, de la ora 19.00, Seara de scurtmetraje.
 
Începând cu luna ianuarie 2014, Instituto Cervantes din București prezintă lunar o selecție a celor mai bune scurtmetraje spaniole și sud-americane din ultimii ani. Proiecțiile vor avea loc în ultima zi de joi din lună, alternând lunar un program oferit de NexT cu un program oferit de Instituto Cervantes.
 
Pentru luna februarie, programul este oferit de Instituto Cervantes, filmele provenind dintr-o selecție mai amplă, denumită „Cortos en el mapa” /  „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, care prezintă scurtmetraje produse în diferitele comunități autonome ale Spaniei și care au fost prezentate în festivalurile spaniole de gen.
 
Joi, 27 februarie, va rula o primă parte a acestei selecție, filme realizate în Insulele Canare și prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.
 
Biletele sunt în vânzare la Instituto Cervantes din București în ziua proiecției. Prețul unui bilet e 7 lei.
 
Eveniment organizat cu sprijinul Canarias en Corto.
 
Rezervari: cult3buc@cervantes.es
Pentru informatii suplimentare:
cultbuc@cervantes.es, 021 210 27 37
contact@nextproject.ro, 0721 661 756
 
COSAS QUE OLVIDAMOS  (Spania, 2011, 29 minute)
V.O: spaniolă, subtitrare engleză
Regizor: Iván López
Prezentare: Lorna se întâlnește cu un fost coleg la o reuniune de facultate. Va fi pusă în fața unei decizii care îi va schimba viața.


EL CIRCÚLO  (Spania, 2012, 20 minute)
V.O: spaniolă, subtitrare engleză
Regizor: Eugenia Arteaga
Prezentare: Carlos este surd și lucrează ca educator la Centrul de Asistență Hellen Keller al Fundației pentru Surzi din Canare. Marta lucrează la Serviciul de Interpretare al Limbajului Semnelor. Cei doi se cunosc de mici iar acum, când au ajuns să formeze un cuplu, relația lor traversează o perioadă de criză. Este posibil ca soluția pentru problemele lor să se găsească într-un simplu joc.


EN UN MOMENTO  (Spania, 2012, 16 minute)
V.O: spaniolă, subtitrare engleză
Regizor: Vasni J. Ramos
Prezentare: Planurile, speranțele, motivările, sentimentele... pe scurt, „viața”. Ceva mare, foarte mare... numai că nu conștientizăm cât de fragilă este aceasta până nu suntem puși în fața unei situații care poate schimba totul... Se poate întâmpla ceva în orice moment.
 
LA CAJA DE MEDEA  (Spania, 2012, 17 minute)
V.O: spaniolă, subtitrare engleză
Regizor: Samuel Alarcón y José Cabrera Bentacort
Prezentare: Cutia Medeei ascunde amintiri. Aceste amintiri se întind până la prezentul în care Nadia caută răspunsuri; încearcă să afle cum să repare greșeala îngrozitoare care a marcat viața ei și a iubitului său.

0 comentarii: