The Dark Side of Molotov - 27 februarie



The Dark Side of Molotov este un eveniment care a apărut dintr-o necesitate. În București, și de fapt în România, trupele care abordează genuri muzicale mai puțin sau deloc mediatizate – spre exemplu industrial metal, gothic, EBM, dark-electro, experimental, IDM etc -  au mai puțin acces la scenă.
The Dark Side of Molotov vrea să caute, să-i găsească și să ofere oportunitatea performance-ului, a live-ului, celor care nu-s agreați de "marile" scene și de producători de evenimente care se raportează strict la trupe care aduc public.
Primul eveniment va avea loc pe 27 februarie, în Club Molotov (B-dul Magheru 6-8, et.1, clădirea Ciclop) - și aduce-n scenă patru trupe, care au deja ceva istorie în spate: Comandorul Hoisan ex Tectonic, Predicator, Violent BackPropagation și KaztravetH.
Intrarea este liberă, sunetul și atmosfera dark vor fi asigurate de Club Molotov.
 
Comandorul Hoisan înseamnă Liviu Hoisan (voce, bass) și Viorel Ciobotaru (chitară, programming). Liviu Hoisan este un nume cunoscut în industria muzicală românească: în 1986 înființează trupa Salt, care își schimbă repede numele în Tectonic. Din anul 2005 începe colaborarea cu Ciobotaru Viorel ex Vermaleptor, abordând un sound specific metal - industrial, martial-metal.

KaztravetH este un proiect nou, înființat în noiembrie 2013 și compus din Viorel Ciobotaru - Comandorul Hoisan, ex Vermaleptor -  și Razvan Anghel. Stilul muzical este ușor eclectic, variind de la industrial-metal, la EBM și Power Punk. Textele tratează cu ironie subiecte inspirate din folclorul urban sau diverse tipuri de caractere umane.

Trupa Predicator este un duo care se încadrează în zona “electro-vaiet” (electro-industrial) și  miroase a răsturnări și neîncredere inspirate din haos. Proiectul există de la finele lui 2012 și este compus din Predicatorul (voce, dansuri) şi Profetul -Silviu Ostahi – la chitară.

Violent BackPropagation este un proiect electro-industrial, pornit în 2010 de Laurențiu "Lars" Matei. Piesele VBP au fost difuzate la Bucuresti FM, Dark Essence Radio în Australia, WRIR Richmond Independent Radio în SUA sau 1Radio în Marea Britanie.

0 comentarii: