Billy Idol isi lanseaza autobiografia in octombrie

”Dancing with myself”, autobiografia lui Billy Idol, are acum și o dată de lansare oficial stabilită - 7 octombrie 2014. Mai e doar o lună până când el revine la București cu un show mai fierbinte decât temperaturile estivale. Biletele Golden Ring de la spectacolul de pe 29 iunie de la Arenele Romane sunt aproape epuizate în acest moment. Concertul este organizat de Events. 

Autobiografia lui Billy Idol, ”Dancing with myself”, are acum și o dată de lansare oficial stabilită – 7 octombrie 2014. În cuvântul înainte, starul spune: ”Am venit la New York în primăvara lui 1981, cu chitara mea Country Gentleman într-o mână, o valiză în alta, cu jacheta mea roz în stilul lui Elvis din anii `50 în portbagaj, și cu restul lucrurilor în spate. Cu siguranță acest oraș, cu zgârie-norii săi până la stratul de ozon, atingând înălțimi până atunci necunoscute, ar fi putut saluta încă un străin într-o țară străină, încă un explorator acționând fără teamă, față în față cu viitorul său extrem de nesigur. Cerurile au luminat venirea mea în America în acea primă noapte cu stele căzătoare și cu un efect de halo ciudat, care ar fi putut fi omul din Lună râzand de îndrăzneala mea.

Aprope 33 de ani mai târziu, am venit la tine din nou, cu o poveste de spus. M-ai știut ca Billy Idol, rebelul care aduce iadul pe pâmânt, care și-a trăit viața din plin, uneori mai mult decât viața i-a permis. Dar eu sunt, de asemenea, William Albert Michael Broad, un copil al clasei muncitoare din suburbiile Londrei: un visător cu nasul întotdeauna într-o carte, blestemat cu sentimente prea multe, vise prea mari și tristeți prea adânci. Viața mi-a dat o cheie de aur atunci când m-am îndrăgostit de rock'n'roll (o datorez muzicii din sângele irlandez al mamei mele) și o lume cu totul nouă s-a deschis pentru mine. Cu această lume a venit fiecare ocazie și fiecare ispită de sub soare, și totodată, exces non-stop. Sunt iremediabil împărțit între întuneric și bine, sunt rebel și sfânt, maniac sexual și călugăr, poet și preot, demagog și populist. Pe hârtie, pun totul jos, fiecare bucățică  de inimă.”

Superstarul britanic a fost unul dintre primele staruri lansate de MTV și e pe locul 55 în topul VH1 al celor mai sexy 100 de artiști din întreaga lume. A fost dat afară de la cercetași la vârsta de 10 ani. S-a lăsat de studii  – a abandonat cursurile Universătății Sussex după numai un an. E vegetarian, și, se pare, predispus accidentelor. În timpul filmărilor la videoclipul ”Eyes without a Face”, a fost temporar fără vedere, din cauza supraîncălzirii lentilelor sale de contact de la lumina refectoarelor din studio. Similar, la filmările pentru ”Craddle of Love”, era paralizat de la brâu în jos ca urmare a unui accident serios de motocicletă. ”Rebel Yell”, cea mai iconică piesă a sa, i-a fost inspirată de o petrecere dată de colegii de la Rolling Stones (Mick Jagger în casa lui Ronnie Wood). A fost vocalul popularei trupe britanice de punk Generația X din 1976 până la destrămarea trupei, în 1981 (trupă în care au activat și Susan Dallion - Siouxsie Sioux, ulterior vocea  Siouxsie & the Banshees, și John Simon Richie, ulterior Sid Vicious de la The Sex Pistols). Apoi a decis să își încerce norocul în America. Moment în care s-a cuplat cu Steve Stevens, un parteneriat muzical important. De aici încolo, Billy a turnat hit după hit, printre care “Rebel Yell,” “White Wedding,” “Dancing With Myself,” "Flesh For Fantasy," “Hot In the City,” "Eyes Without A Face," and "Cradle of Love" și multe altele.

Până în preziua concertului de la București, biletele sunt disponibile la prețurile de 160,5 lei (Regular) și 214 lei (Golden Ring). Pe 29 iunie, la intrare, biletele Regular vor fi disponibile la prețul de 181,9 lei, iar biletele Golden Ring la prețul de 235,4 lei. Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Cărturești). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15. Un eveniment recomandat de Rock FM si susținut de Prima TV.

0 comentarii: