NAG: Oxygen #5 - 23 mai



De Noaptea Alba a Galeriilor 2014, pe 23 mai 2014, se anunta a cincea editie a manifestului culturalo-artistic de avangarda O X I G E N #5 (un concept semnat de Alexandru Radvan si David Sandor). Anul acesta evenimentul se intituleaza ROMANIAC – [Ne] Linistea unei lumi.

Intre 20:00 si 3:00 dimineata va asteptam sa vedeti creatiile unor autori din mai multe domenii ale artelor vizuale in hala O X I G E N pe Str. Sergent Nutu Ion nr. 2, langa intersectia strazii 13 Septembrie cu Sebastian, in incinta Recom (ca punct de reper Cinematograful Lira).
Conceptul editiei O X I G E N # 5 se dezvolta in jurul ideii de periferie, de alienare sociala si culturala. Artistii care participa la eveniment au ca tema centrala degradarea fiintei umane in raport cu subcultura urbana. Totul se realizeaza sub umbrela si ideea unei scene deschise pentru manifestarile culturale vii, care inmagazineaza si dezlantuie energii creatoare necenzurate.

Rezultatul va fi efervescent si sincretic, O X I G E N urmarind atat colaborarea activa intre artisti dar si interactiunea directa, fara nici un fel de intermediere intre artistii participanti si public. Asta se intampla atat la concertele live cat si in atelierele deschise, intre artistii debutanti si cei consacrati.

Mai multe detalii gasiti pe pagina Facebook si pe site-ul NAG:

https://www.facebook.com/events/1448726552036941/?ref=22
http://noapteagaleriilor.ro/2014/ro/Bucuresti/spatiu/oxigen-197/

Artistii participanti la O X I G E N # 5:
Sculptorul Aurel Vlad - "[Ne]Linistea unei lumi" cu o instalatie compusa din 39 de personaje

http://ro.wikipedia.org/wiki/Aurel_Vlad_(sculptor)

Dragos Bojin - "Periferia" cu o instalatie, tehnica mixta
http://www.growart.ro/autoportret_61.html

Trupa Crowd Control isi lanseaza cu aceasta ocazie albumul SELECT START. Intre 21:00 – 22:00 veti asculta muzica electro-fusion si veti vedea in premiera concept visualsurile pentru piesele prezente pe album, realizate in colaborare cu Ileana Szasz: Human Error, THEY LIVE!, Heavy Bass si Police Special Patrol Group. Coperta albumului SELECT START EP va fi semnata de graficianul Laurentiu Grigoras.

In timpul concertului am pregatit o sesiune de live gaming oferita de “Gamerul for the Fine ArtsSilviu Danaila (Philosopheon).

Mai multe detalii despre portofoliul trupei gasiti pe:

https://www.facebook.com/pages/Crowd-Control/461792580576173.
https://soundcloud.com/andrei-bucureci
http://crowdcontrolro.bandcamp.com/album/game-over-ep
https://www.youtube.com/user/crowdcontrolro/videos

0 comentarii: