Question Mark: Proiectie filme Sinziana Nicola



Question Mark te invita duminica, 18 mai, la proiectia filmului “Duminica”, regizat de catre Sinziana Nicola.

Filmul va fi urmat de un scurt Q&A cu realizatorii peliculei si de vizionarea peliculei “O luna in Thailanda”.

“Duminica” prezinta povestea lui Alex si sora lui ce afla ca o ruda apropiata este pe patul de  moarte. Chiar daca nu se inteleg deloc, trebuie sa imparta spatiul restrans al masinii ca sa ajunga la spital. Drumul pare infinit si isi dau seama, in cele din urma, ca amandoi au aceeasi problema. (Next Film Festival).
Filmul a fost inclus in “Competitia nationala” si a concursului “The Pitch” a Next Film Festival, editia 2014 si a castigat premiul “Norman 2014” pentru cel mai bun scurt metraj in cadrul festivalului “Filmwinter Festival”, desfasurat in Stuttgart in acest an.


O luna in Thailanda” – debutul in lungmetraj al regizorului Paul Negoescu a avut premiera internațională in competitia “Settimana Internazionale della Critica” din cadrul Festivalului International de Film de la Venetia (29 august – 8 septembrie 2012). “O luna in Thailanda” a fost, de altfel, singura productie romaneasca la cea de-a 69-a editie a celebrului festival Italian.
O luna in Thailanda” spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care, in noaptea Anului Nou, descopera ca nu e multumit de viata lui sentimentala si decide sa se desparta de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Porneste intr-o calatorie prin cluburile si petrecerile bucurestene in cautarea fostei iubite (Sinziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevarat?


Despre Sinziana Nicola:
Doctoranda a UNATC, Sinziana Nicola are o vasta experienta atat pe scena teatrala, cu reprezentatii sustinute la Teatrului de Comedie, Teatrul ACT, Godot Café-Teatru, Teatrul Foarte Mic sau Green Hours, cat si in fata camerei regizorale.
Debuteaza in 2006 in serialul “La Urgenta”, urmeaza aparitii in scurt metrajele “Bucatarie Chinezeasca” (2008) si “Piscine, Germania” (2009), pentru ca in 2012 sa aiba unul din rolurile principale in pelicula “O luna in Thailanda”, regizata de Paul Negoescu.
Scurt metrajul “Duminica” reprezinta debutul Sinzianei in regie si scenariu.
De-a lungul carierei a participat la festivale importante precum La Biennale di Venezia (2012), Sarajevo Film Festival (2013) sau Filmwinter 27 Stuttgart (2014).

Ora 20:00
Intrarea libera.
RVSP: https://www.facebook.com/events/257781811075377/
Proiectie realizata cu sprijinul Hi Film Productions.

Parteneri Media: Orasulm.eu, The Party Tracker, iConcert.ro, Anyplace.ro, InfoMusic, Urbo.ro, Metropotam.ro, BeWhere!, Sekazone, Sapte Seri, Urban.ro, GetLokal.ro, InOras.ro, Nu Asculta Asa Ceva Acasa, Port.ro, Urban Things.

Question Mark – Calea Victoriei 48 – 50 (Pasajul Victoria)
Accesul se face din Calea Victoriei. Daca te-ai ratacit, uita-te la ghete si o sa vezi un hublou luminat la nivelul solului prin care te poti uita de sus la ce se intampla in club. Apoi vezi scarile si cum privesti spre dreapta este o usa cu fata lui Jack Nicholson.
Restul … sunt povestile ce iti vor da cu virgula a doua zi.
https://www.facebook.com/questionmarklp

0 comentarii: