Filmul Ticalosii la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti



Ticăloşii”, ultima producţie din seria de primăvară pe care MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura şi Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti a oferit-o şi o oferă împătimiţilor de film, va fi prezentată marţi, 27 mai, ora 18.00. Proiectul educaţional Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul, proiect ce şi-a propus să aducă publicul tânăr, dar nu numai,  aproape de  filmul românesc, dar şi de marile capodopere ale literaturii române, care au stat la baza scenariilor acestor producţii, va continua în această vară prin proiecţii în aer liber, realizate de Caravana filmului românesc, în periplul său prin Bucureşti şi prin ţară.
 
În cea din urmă zi de marţi a lunii mai, veţi putea viziona la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti un „reportaj-pamflet la adresa luptelor politice din România postdecembristă, inspirat de romanul lui Dinu Săraru Ciocoii noi cu bodyguard.”, aşa cum nota criticul de film Tudor Caramfil - TICĂLOŞII, film realizat în 2007 de către regizorul Şerban Marinescu. „Cu acest film, continua acelaşi exeget, realizatorul se postează mai aproape ca oricând de obiectivul multor regizori din generaţia sa, jurnalistica, însoţită de versatilitatea-i caracteristică. La liziera dintre ficţiune și realitate, Marinescu îşi înconjoară acţiunea poliţistă cu elemente de autenticitate precum comentatori reali de TV şi cu VIP-uri smulse direct din realitate.”
 
Dar, poate, atuul cel mai evident a acestui film, care în anul apariţiei pe piaţă a ocupat locul trei în clasamentul celor mai vizionate producţii româneşti, după 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile a lui Cristian Mungiu şi California Dreamin’, semnat de lui Cristian Nemescu, este dat regalul actoricesc pe care îl oferă, cele mai mari nume ale scenei şi ecranului românesc  făcând parte din distribuţie. Este vorba de: Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică, Horaţiu Mălăele, Dorel Vişan, Mircea Diaconu, Răzvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Mitică Popescu, Monica Davidescu etc.
Vă aşteptăm, aşadar,  marţi, 6 mai, ora 18.00, la CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR BUCUREŞTI (Calea Plevnei n. 61) la întâlnirea cu mari creaţii actoriceşti, într-un film de acţiune, imagine a zilelor noastre.
Intrarea este liberă!
*
TICĂLOŞII
Regia: Șerban Marinescu;
Scenariul: Șerban Marinescu,
după romanul lui Dinu Săraru „Ciocoii noi cu bodyguard
Imagine: Dan Alexandru; Scenografie şi costume: Teodora Alexandru;
Montaj: Nita Chivulescu; Sunet: Mihai Orășanu;
 
Cu: Gheorghe Dinică, Răzvan Vasilescu, Mircea Diaconu, Ștefan Iordache,
Horațiu Mălăele, Mircea Albulescu, Dorel Vișan, Marius Florea Vizante,
Monica Davidescu, Mitică Popescu, Dan Diaconescu, Marius Mihalache,
Tomi Cristin, Ion Siminie, Marilena Botiș, Andrei Tones, Nelu Ploieșteanu,
Doru Tufiș, Vali Popescu, Oana Cojocaru, Radu Moraru, Mircea Vintilă
 
*
MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – Capodopere ale cinematografiei naţionale. Până în prezent, Caravana a ajuns în oraşele: Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului şi a prezentat, la o calitate audio şi video de excepţie, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei naţionale. Succesul acestui proiect este atestat de prezenţa numeroasă a publicului la filmele prezentate (aproximativ 14.500 de spectatori), cât şi de reflectarea în presă (aproximativ 230 de referiri în mediul on-line). De asemenea, în octombrie anul trecut, s-a lansat cel de-al doilea proiect pe care MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura îl desfăşoară şi anume: CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – CARTEA ŞI FILMUL.
 
Proiect realizat cu sprijinul UCIN – Uniunea Cineaştilor din România şi CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei;
Parteneri: Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti
Parteneri media: Cinefan, CinemaRx, All About Romanian Cinema  - AARC, Gratuitor, Urban Things, România pozitivă
Website: www.caravanafilm.ro

0 comentarii: