10/10/10 Design Ecologies

Peste 180 țări se adună pe 10/10/10: o zi de soluții practice pentru climă.
Începând cu evenimentul de la Make a Point din București, până la acoperișul președintelui din insulele Maldive, oameni din 183 de națiuni se adună în cea mai raspandită zi de reducere a carbonului pe care planeta a văzut-o vreodată.

350.org și 10:10
Fondată de ecologistul american Bill McKibben, 350.org este o campanie internaţională care lucrează pentru a dezvolta o mişcare climatică globală. La data de 24.10.2009 au organizat ceea ce CNN a numit  "cea mai răspândită de acţiune politică din istoria planetei" - 5200 evenimente și demonstrații în 181 țări.
Denumirea 350.org vine de la scopul de a reduce concentraţia de dioxid de carbon din atmosferă de la nivelul actual de 390 de părți per milion, la mai puţin de 350 ppm, limita superioară în condiţii de siguranţă în conformitate cu cele mai recente cercetări științifice.

În București, evenimentul “10/10/10 Design Ecologies”  adună 10 personalități importante din domeniul arhitecturii și designului românesc și le răspândește conceptele curajoase de soluționare a problemelor de climă.

Evenimentul are loc la sediul Make a Point, parterul fostei fabrici de textile Postăvăria Română (1925-2008), ce oferă un spațiu expozitional permanent, ideal pentru o varietate de evenimente culturale, având o sală de proiecție cu două ecrane și bibliotecă deschisă publicului.
Seara se va încheia cu o cântare live a trupei IN PROBE, ora 21:30

Invitați:
Felicia şi Marius Ienculescu-Popovici (Greenitiative)  - “Construind ecologic la Mogoșoaia”
Florin Dobrescu (Stardome) – Domuri geodezice
arh. Cătălina Grigore - Prototip casă din baloți de paie
arh. Klaus Birthler - “Fata de Mureș”
arh. Cristina Șerban - “Un business verde”
arh. Adrian Soare (SYAA) – Pensiune în Deltă
Eric Wasser - Heliodome
Casa Enrique - mobilier ecologic din lemn masiv
Augustin Ionita – Redesign/craft
Minor Swing - hamace “verzi”
Virgil Scripcariu - 412x4
Monika Paduret - ceramica lut
Grupul Arhiterra – Cărți de referință pentru arhitectura ecologică

0 comentarii: