Oleana la Teatrul Joint

Disputa dintre un student şi un profesor în spectacolul „OLEANA”  la TEATRUL JOINT

Teatrul Joint prezintă disputa-spectacol dintre un profesor şi un student, „Oleana” de David Mamet, din distribuţie făcând parte „studenta” Camelia Pintilie şi „profesorul” Mircea Postelnicu, în regia lui Andrei Aradits. Evenimentul va avea loc marţi, 19 octombrie, ora 20 la Clubul Prometheus, transformat peste noapte în sală de curs şi cancelarie (Piaţa Naţiunilor Unite 3-5).
Dragi studenţi! E timpul să lăsaţi pixurile din mână şi să treceţi la discuţii! Stimaţi profesori! E timpul să lăsaţi cursurile gălbejite de vreme şi să vă ascultaţi studenţii! Şi Vice-versa! Fiindcă Teatrul Joint vă propune o „dezbatere-spectacol”, iscată spontan între o studentă şi profesorul său.
Discuţia dintre cei doi atinge teme dintre cele mai variate: tabu, ideologice, corectitudine politică în contexte sociale, ajungându-se până la subiecte ca hărţuirea sexuală sau nivelul sistemului de învăţământ, toate într-unul dintre cele mai dure dialoguri care pot exista între un profesor şi o studentă.

„Decanul” piesei este scriitorul american David Mamet, oaspete permanent pe Broadway, laureat al Premiului Pulitzer pentru dramaturgie, iar în calitate de scenarist s-a bucurat şi de câteva nominalizări la Oscar.
Aşadar, cine va ieşi câştigător? Studentul care îşi cere drepturile sau profesorul care îşi plânge soarta, şi vice-versa? Aflaţi

Marţi, 19 octombrie, ora 20,
la Club Prometheus (Piaţa Naţiunilor Unite 3-5)
Preţ bilet: 15 ron; redus 10 ron
Rezervări prin telefon sau sms la numărul: 0728 967 607.
P.S. Locurile în „sala de curs” sunt limitate, vă recomandăm să vă faceţi rezervare din timp!


Teatrul Joint este un  proiect de teatru independent şi neconvenţional iniţiat în iunie 2005, în premieră pentru oraşul Braşov, ca o alternativă necesară la teatrul de stat, cu activitate continuă şi interes deosebit manifestat din partea publicului local. În 2006 şi 2007, Teatrul Joint şi-a desfăşurat activitatea în Clubul Atrium din Sibiu, pentru ca din octombrie 2008 să aibă stagiune permanentă la Clubul Ţăranului din Bucureşti. În momentul de faţă Teatrul Joint pune în scenă piese în: Bucureşti, Braşov, Constanţa, Piteşti, Sibiu, devenind cel mai mare teatru independent din România. Stagiunea 2010-2011 Bucureşti se va desfăşura la Club Prometheus.

0 comentarii: