Gallon Drunk in Contol Club

Joi 4 noiembrie, ora 21.00 in CONTROL:
Gallon Drunk
&
Uma Swan (in deschidere)

Seria "Legends in Control", in care ati putut vedea in ultimii doi ani la clubul Control nume esentiale ale underground-ului ultimelor decenii, precum Lydia Lunch, Blurt, The Legendary Pink Dots, Secret Chiefs 3, Joe Lally,  Grant Hart sau Clan of Xymox, continua pe 4 noiembrie cu Gallon Drunk.

Infiintata in 1988 la Londra, Gallon Drunk a devenit foarte repede una dintre cele mai bune trupe de "live" din UK. Trio-ul de albume inovatoare YOU, THE NIGHT...AND THE MUSIC (1992), TONITE, THE SINGLES BAR(1992) si FROM THE HEART OF TOWN (1993), ultimul nominalizat la Mercury Awards le-a consolidat pozitia pe scena britanica, fiecare single al  trupei din intreaga cariera fiind declarat "Single of the Week" in NME sau Melody Maker. Popularitatea in crestere a trupei nu a trecut neobservata de casele mari de discuri, cei de la Warner Bros. semnand cu trupa pentru albumul From the Heart of Town, aparut in 1993.

In 1996 a aparut albumul “In The Long Still Night”, de data asta la casa de discuri City Slang, album considerat cel mai bun al trupei de catre presa muzicala. Au urmat albumele Fire Music (2002) si The Rotten Mile(2007).

Pe doi dintre componentii Gallon Drunk, James Johnston si Terry Edwards deja i-ati putut vedea la lucru, tot in Control, alaturi de Lydia Lunch, in cadrul proiectului Big Sexy Noise. Ii veti vedea acum din nou pe scena din Control impreuna cu bateristul Ian White.

James Johnston, in perioadele de pauza ale ale trupei, a colaborat inca din 1994 cu Nick Cave, fiind membru "plin"  al  Nick Cave and The Bad Seeds intre 2003 si 2008. James Johnston a putut fi vazut des vazut pe scena si alaturi de legendara trupa experimentala Faust si este membru al proiectului solo al lui Mick Harvey (ex-Nick Cave and The Bad Seeds). De asemenea, James Johnston activeaza in cadrul grupului experimental...bender, alaturi de sotia sa, Geraldine Swaine (pictor si producator de film, si mebru Faust) si Steve Gullick. James a scris coloana sonora pentru filme si programe TV, jucand de asemenea in filme independente culminand cu aparitia in Clea (2004) al lui Olivier Assayas.

Terry Edwards a colaborat, pe scena sau in studio, printre altii cu Madness, Tom Waits, Faust, PJ Harvey, Nick Cave, Tindersticks, Julian Cope, Siouxie Sioux, Billy Brag, Jesus & Mary Chain, Lush, Piano Magic, Spiritualized, Test Department - in acelasi timp continuand sa cante si cu proiectul propriu, Terry Edwards & The Scapegoats.

In deschiderea concertului va canta revelatia "underground" a anului, trupa Uma Swan (noise pop/alternative/shoegaze/post-punk), care si-a lansat recent primul EP la Zorch Factory  Records (Net Label for e-realeases).
Infiintata in primavara anului 2010, Uma Swan este copilul precoce eroto-maniac al unor figuri "cult" din undergroundul muzical romanesc de nisa,si anume:
Alexandru Das - chitara,bas (The Bad Days Will End, Romantic Jurgen, The Self Corporation, Vals Hedone)
Peter Stoica- voce,bas,synth,chitara (VADUVABOB, James Deamons)
Mircea Smarandache - tobe (Howling Saints)
Trupa incepea in august, cu mare avant, o serie de live-uri: Ars Tenebris Fest( Rasnov), Underworld Club Bucuresti( Ep release), Manufactura Cafe (Timisoara), Impossible Fest Sofia( Bulgaria),urmand ca dupa concertul din CONTROL sa isi continue turneul prin tara ( Craiova, Sibiu,etc)
Concertul va incepe la ora 21. Biletele costa 35 de lei si vor fi disponibile la intrarea in club, in ziua concertului.

0 comentarii: